Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Gosiek33 07:36, 22 cze 2016

olga80 napisał(a)
Super mieć takich pomocników U Ciebie w ogrodzie za każym razem odkrywam coś nowego,pięknego

Dokładnie to samo na myśl mi przyszło
Gosiek33 07:40, 22 cze 2016

bozga napisał(a)

Jesteś pewna, że to żywy kwiat i nikt tam go nie podmienił?
mirkaka 07:44, 22 cze 2016

bozga napisał(a)

Nie widzę związku z przesadzaniem, czy krótkim przycięciem bo ja to robię nagminnie, zajrzę później do Ciebie obejrzeć roślinkę, pewnie ma zwykłego focha i zakwitnie później. U mnie jest duża różnica w zależności od stanowiska, dużo słońca- kwiatostany prawie pełne

Ups to lecę zrobić zdjęcia Stanowisko półcieniste.
Filemon24 08:21, 22 cze 2016

anna_g napisał(a)
Dzięki za info o Pinky Winki - kupiłam online - przyszły krzaczki małe (jak zwykle online - dlatego po niemal każdym zakupie sobie przyrzekam że to ostatni już raz - i mają czerwone gałązki- to jest szansa że to faktycznie Pinky... bo trzy hortki które kupiłam (w renomowanej szkółce) zupełnie nie były tymi za które je podano (nawet obok nich nie leżały)

Czy tniesz swojego Marikena?

ja to już nigdy hortensji przez internet nie kupie bo każdy zakup to była masakra będę tak długo szukać w szkółkach stacjonarnych aż znajdę taką której szukam i każdemu odradzam kupowanie hortensji przez internet krzaki o wieeeele mniejsze niż w tej samej cenie w szkółkach stacjonarnych
Mirka 08:22, 22 cze 2016

Bożenko melduję że dużo patyków hortensji od Ciebie żyje nawet w wodzie mi się kilka ukorzeniło .Dziękuję za patyczki.Twój ogród zachwyca Czekam na kwitnienie twoich hortensji. Pozdrawiam
Kawa 09:31, 22 cze 2016

Bożenko
co moge powiedzieć super
pięknie podzieliłaś hosty
wszystko takie poukładane i tworzy super całość
czekam na twoje hortki
ren133 09:47, 22 cze 2016

Dziękuję
Marga 10:34, 22 cze 2016

Bożenko, jak zwykle brak mi słów kiedy widze coś tak pięknego
Czekam cierpliwie na fotki hortek podsadzonych hostami Może i ja się skuszę u siebie.
bozga 21:02, 23 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)

Jesteś pewna, że to żywy kwiat i nikt tam go nie podmienił?

Fajna ta róża ten kwiat właściwie zastygł na tym etapie i dzisiaj wygląda tak samo

Jalitah

A skoro róże (za którymi niby nie przepadam- ale faktem jest, że uległam modzie ogrodowiskowej ) to pokażę jeszzcze Bahamę, mojej różanki na razie nie będę pokazywać, żebyście nie padli ze śmiechu )

Bahama

bozga 21:08, 23 cze 2016

Na razie funkie jeszcze nie padły więc jest nadzieja, pozostało tylko przesunięcie podpórki pod cedrem bo już pora- urosł ( metr do przodu i trochę bardziej w stronę domu co odsłoni rabatkę)