Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 21:32, 03 wrz 2023

Do góry
April napisał(a)
Aniu, ileż masz koloru w ogrodzie Piękne budleje, super molinie i werbeny. I jeszcze powtarzające kwitnienie róże. Jak to niektórym się darzy

Koloru u mnie w ogrodzie jeszcze sporo, uwielbiam!!! Ale mam też chęć na kolejną cienistą rabatę I lubię tez biało zielone zestawienia
Za drzwiami do ogrodu... 21:21, 03 wrz 2023

Do góry
Monia81 napisał(a)

No to musiałam zacytować, cudownie dalie przeurocze, ja też nigdy nie mam oznaczonych i co roku są inne zestawienia

Niestety paprotkę ostatnie upały trochę "zjarały" i przybrała kolory rdzy
Dalie mnie w tym roku zadziwiły rozrostem i ilością kwiatów. W przyszłym roku też będę je pędzić w szklarni i nie pożałuję podłoża popieczarkowego

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 21:15, 03 wrz 2023

Do góry
Uśmiałam się pod nosem...☺
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:11, 03 wrz 2023

Do góry
Monia81 napisał(a)

Przepiękne zdjęcie!!!
Wszędzie pięknie, bujnie, bogato!
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:09, 03 wrz 2023

Do góry
Monia81 napisał(a)

Madzia dzięki ja lubię tego rozchodnika bo jest sztywny, nie pokłada się, tworzy właśnie taką fajną kopułkę, a jaka to odmiana nie wiem, kupowałam jeszcze jak na nazwy nie zwracałam uwagi zrobiłam ci przegląd jak wyglądał w zeszły sezonie jak będziesz chciała to napisz

Monia, wpadłam w twoje rabaty po uszy...Nie wiem kiedy to wszystko tak Ci się rozrosło i zagęściło. Ale czas szybko leci...wróciłam do twoich rabat z 2018... jednak kilka latek już minęło Przy okazji zachwyciły mnie twoje rozchodniki z tamtego czasu Fajne grubaski Uśmiechnęłabym się o kawałeczek na rozmnożenie i jak byś miała nasionka tej białej jeżówki, która Ci się tak bujnie sieje
Wracając do bieżących fotek:Cudne trawy i cała reszta!!! Po takich fotkach mam chęć całe pole zasadzić trawami i bylinami...ale kto to ogarnie???? Ciebie podziwiam za ilość, wiem ile to pracy...ale efekt :WOW!!!
Czekam na Was, kombinujcie by zostać jeszcze na niedzielę
Moja ostoja 20:35, 03 wrz 2023

Do góry
basia3012 napisał(a)
Elu, ile Ty masz traw. Porosły Ci bardzo. Pięknie grają z hortensjami. Czy nie są ekspansywne?

A porosły, porosły
Wysokie miskanty co roku powiększają swoją kępę. Nie są ekspansywne. Bywa, że trzeba „ociosać”, ale to męska robota. Lubię je, bo nie chorują, mszyce ich nie atakują, opuchlak też nie Jedyna ich wada to taka, że długo trzeba czekać, za nim zaczną być wyraźną ozdobą ogrodu.

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:30, 03 wrz 2023

Do góry
inka74 napisał(a)
Ależ obłęd, cudnie masz...

Iwonka buziak
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:26, 03 wrz 2023

Do góry
Anda napisał(a)
Moniu, cudownie masz. Przepięknie

Ewuś dziękuję

Moja ostoja 20:25, 03 wrz 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)
First Lady jest super możesz być dumna też z powojników, a ogrodówka niebieska w oko wpada
Wakacje minęły szybko

First Lady szybko i ładnie powtarza kwitnienie, a ogrodówki, które trochę przemarzły przed Wielkanocą, długo nie mogły się pozbierać.

Diva Fiore chyba nie zdąży rozwinąć się w całej okazałości

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:24, 03 wrz 2023

Do góry
Margo2 napisał(a)
Właśnie taki efekt chciałabym osiągnąć jak u Ciebie.
Niestety nie było takiego forum, po drugie zakochałam się w samych roslinach, więc kupowałam wszystko co popadnie, nie sadziłam w grupach. Dlatego mam misz masz.
Teraz zdecydowanie bardziej podobają mi się takie napakowane rabaty.
Trudno. Musze to przeżyć, bo nie ma siły już na tak drastyczne zmiany

Gosia to jest to, ja jak trafiłam na forum w 2017 roku to też uważałam, że szkoda, że wcześniej nie trafiłam, bo wiadomo mniej niepotrzebnych i nieprzemyślanych zakupów by było, no i nie trzeba by było tylu zmian... no ale uczymy się na błędach, parę sezonów minęło i jestem mega zadowolona z efektu, choć teraz jeszcze na dwóch rabatach będę roszady robić a na zmiany choć małe zawsze jest czas, powolutku, powolutku i do przodu wrzuć parę fotek ze swojego ogrodu

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:19, 03 wrz 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Świetnie tu wygląda, upału na zdjęciach nie widać u mnie dziś lżej, bo wiatr fajnie chłodzi.

Bożenko upał był i się zmył i bardzo dobrze, bo funkcjonować się nie dało, nic w ogrodzie nie zrobiłam a tyle planów było... no cóż, ale teraz pogodowo mi pasuje, byle, żeby nie lało i dało radę coś pokopać

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:16, 03 wrz 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Mam nadzieję, że tu o wyjeździe do mnie mowa!? Ale jak tak oglądam wasze zdjęcia (Moniu i Madziu!), a na nich rabaty, ogrom rabat... z przepychem roślin, masy roślin!!! W przecudnych kompozycjach!!! Nie mówiąc już o tym co widziałyście na tegorocznych ogrodowych wojażach To zastanawiam się jakie inne atrakcje Wam przygotować, bo ogrodem to ja Wam do pięt nie dorastam
Monia, zostawiam zachwyt nad twoim ogrodowym dziełem i podziw nad ogromem wkładanej pracy w tworzenie i pielęgnację! I idę podlewać, by nie padł przez te upały ten mój mini ogródeczek do waszego przyjazdu

Aniu tak już za chwileczkę, za momencik będziemy w Twoim przepięknym ogrodzie innych atrakcji nam nie trzeba, cieszymy się bardzo, że się jeszcze w tym sezonie uda spotkać dziękuję za tyle ciepłych słów
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:12, 03 wrz 2023

Do góry
April napisał(a)

Monia ale SUPER. Chwilę dłuższą nie zaglądałam a tu taka niespodzianka wspaniała, tyle zdjęć. I to jakich Pięknie masz, gęsto i lekko zarazem. Te łany jeżówek z floksami, mogę tylko powzdychać.
Widzę Esk Sunset, dawno posadziłaś? bo też mam i mnie dziewczyny straszą że on bardzo wolno rośnie. Ale u tutaj ma długie przyrosty.
I pytałam u siebie o nazwę odmiany brunnery, którą mi przywiozłaś. Pamiętasz może?

Jolu u Ciebie zdążyłam już napisać, a u siebie z opóźnieniem, jak zawsze
Dla Ciebie fotka Esk Sunseta z dzisiaj ładne ma te liściory to mu trzeba przyznać i dlatego tą powolność mu wybaczam
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:10, 03 wrz 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Ale gęste rabaty, normalnie szczęka mi opadła z wrażenia. Chwast się nie przebije.

Tak te najstarsze rabaty gęściutkie to i roboty mniej młodsze wymagają jeszcze większej uwagi, ale powoli się zagęszczają

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:06, 03 wrz 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)

U nas podobnie. Już wolę mrozy niż takie upały …

Ja odpuściłam, przy temperaturach powyżej 30 stopni nic nie dałam radę zrobić... ostatni tydzień był bardziej łaskawszy, więc wyszłam i działałam, bo mam wrażenie, że chwasty w tym roku nie chcą odpuścić...będę brać się za przesadzanki, bo muszę w paru miejscach zmianę zrobić

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:48, 03 wrz 2023

Do góry
I na koniec coby nie przynudzać
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:46, 03 wrz 2023

Do góry
Parę portretów daliowych, są jeszcze takie, które nie kwitną...

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:43, 03 wrz 2023

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:41, 03 wrz 2023

Do góry
I mniej trawiaste kawałki

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:39, 03 wrz 2023

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies