Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Margo2 22:09, 21 lut 2024

Co do cięcia malin, to wszystko zalezy, czy masz owoce latem, czy jesienią.
Tutaj masz dobry artykuł
https://poradnikogrodniczy.pl/jak-i-kiedy-przycinac-maliny.php

Sąsiedzi, to był fajny serial.
Rumianka 11:48, 22 lut 2024

Moje walentynkowe jeszcze stoją

Dziś nieśmiało wychodzi słońce
Rumianka 12:08, 22 lut 2024

Gosiu, dzięku za fajny artykuł o cięciu malin. Warto mieć taką wiedzę pod ręką...
Joku 17:35, 22 lut 2024

Krótko nam słońce dzisiaj poświeciło. Znowu pada, ale jest ciepło.
Rumianka 15:00, 24 lut 2024

Wczoraj była dość względna pogoda i przycięliśmy część tujek. Przycięłam również tawułki japońskie (60 szt). Na resztę prac zabrakło czasu i sił. nawet fotek nie zrobiłam, bo aż ręce trzęsły się z przemęczenia. Dziś miał być dalszy ciąg...ale padało całą noc aż dziś do południa...plany poszły się czesać...

Nasz "potop szwedzki" jest teraz w rozmiarze XXL. Tamta woda przy skrzynce prądowej utrzymuje się w dalszym ciągu...Wody przybyło na drodze. Jeszcze nigdy nie było takiego bajora...i to wszystko przed naszą bramą wjazdową. Droga rozjeżdżona przez budowlańców stawiających "niebieski" dom. Nie da się przejść suchą nogą. Normalnie załamka...

Rumianka 15:01, 24 lut 2024

Rumianka 15:14, 24 lut 2024

Joku napisał(a)
Krótko nam słońce dzisiaj poświeciło. Znowu pada, ale jest ciepło.

Jolu, tych opadów już mam po dziurki w nosie...teraz leje, a latem będzie suszyć...
sylwia_slomc... 21:53, 24 lut 2024

Piszcie do gminy o wysypanie( utwardzenie) drogi kamieniem, budżet na ten rok pewnie już mają zaplanowany, ale często sołtys ma pule pieniędzy na tego typu inwestycje. Wiem bo u nas kilka razy pisaliśmy i sypali, a potem się im znudziło i wylali asfalt
Rumianka 22:10, 24 lut 2024

Gdyby to była droga gminna, to pewnie udałoby się coś wskórać, ale niestety to jest droga prywatna, a właściciel ma to gdzieś...Działki sprzedał, zapewnił drogę dojazdową i przestał się interesować swoją własnością, bo droga w dalszym ciągu należy do niego. W ciągu 18 lat, taka sytuacja z wodą ma miejsce po raz pierwszy...
Magara 23:53, 24 lut 2024

Rumianko, bardzo Ci współczuję
Nasza droga też kiepska, chociaż nie aż tak jak Twoja.
Też u nas trwają kolejne budowy i przyjeżdżają kolejne ekipy. Ludzi bez wyobraźni. Pchają się ciężkim sprzętem w gruntową drogę, widząc, że jest rozmoczona w 3 d...
Ekipy ciężkim sprzętem wjadą i wyjadą, stan drogi mają gdzieś.
Zastanawia mnie tylko, że inwestorzy się tym nie przejmują. I nie wiem sama czy to niewiedza/ignorancja czy może wiara w cud, że kto inny za naprawę drogi przez nich zniszczonej się zabierze...