Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:58, 15 cze 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Matko... Basiu czy ty w ogóle sypiasz? Mając gospodarstwo, chorą mamę i jeszcze taki czyściutki ogród i warzywnik. Ja pierdziu... przy tobie to ja jestem leń i nierób bo u mnie w niektórych miejscach zielsko jest tej samej wysokości co warzywa.

oj tam oj tam ...u mnie chwasty jakoś nie chcą rosnąć

schlebiasz mi

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 16:47, 15 cze 2016

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Biała dzisiaj ma się tak

No, no tą lawendą to mnie rozłożyłaś - w życiu białej nie widziałam. Chyba nazwę by musiała zmienić, bo ona już nie lawendowa

Faktycznie warto ją ukorzenić. Podam Ci swój sposób na rozmnażanie lawendy.
Po raz pierwszy próbowałam w zeszłym roku - wiosną dokładnie przygotowłam sadzonki, posadziłam w odpowiednią ziemię z piaskiem, chuchałam na nie, dmuchałam, doglądałam codziennie i ... uschły...
W tym roku po przycięciu wiosną szkoda mi było wyrzucić tych wszystkich ścinek, więc hurtem zamoczyłam ukorzeniaczu i wsadziłam do ziemi na rabatce, w cieniu za krzaczkami. NIe zajrzałam do nich ani razu, jedynie podczas podlewania ogrodu, jak mi się przypomniało, skierowałam tam strumień wody. Kilka dni temu do niej zajrzałam i z radością stwierdziłam, ze ukorzeniły się wszystkie patyczki Więc warto spróbować
NewLife w ogrodzie 16:46, 15 cze 2016

Do góry
Ato mój wynalazek. Cały metr bieżący powierzchni rownajacej. Swietnie się sprawdza.

Koniec leniuchowania. Wracam do pracy.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:46, 15 cze 2016

Do góry
mira napisał(a)

B. ładne i delikatne. Co jest przed łubinem? Maruna?
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 16:46, 15 cze 2016

Do góry
Skoro u mnie znów pada i w ogrodzie nie mogę nic robić
Pokażę co wymyśliłam jaką roślinność koło tarasu i jaką altanę zleciłam zrobić (wykonanie jak dobrze pójdzie koniec lipca )
Altana za ścieżką z lewej strony łączy się z miejscem na ognisko i rabatą brzozową
Zmieniłam pomysł z trawą na 2 drzewa w kolorze bordowym które będą otoczone lawendą i bukszpanem
Po prawej stronie za ścieżką jest miejsce na gril
Z tyłu altany będzie posadzona winorośl
Uwagi mile widziane

Ogrodowy spektakl trwa ... 16:45, 15 cze 2016

Do góry
mira napisał(a)
Witajcie!

1. de Rhest - ona musi zachwycać!
2. Tuscany
3. ??? - poszła na siatkę sobie?

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:44, 15 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Świerk w kole i rabata na podwyższeniu (nie odważyłam się tutaj na szczegóły i zbliżenia)- generalnie front.

Zobaczyłam wejście do domu z rozetą na środku (tak jak u mnie) i zaciekawiłam się...wątek przeczytam od początku dopiero wieczorkiem...Zapraszam też do mnie...
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 16:41, 15 cze 2016

Do góry
Pola napisał(a)

Jola cudnie to wygląda !!!
Pamiętam jak dopiero kombinowałaś z tymi nasadzeniami.
Bardzo lubię Twój ogród.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:40, 15 cze 2016

Do góry
mira napisał(a)
Pozdrawiam Was serdecznie, niech ten czerwiec trwa !!!!!

Ta po prawej na środku, na skraju, to ... ? Z tym żółtkiem?
NewLife w ogrodzie 16:40, 15 cze 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Widzę, że zaczyna się dziać u Ciebie na tej części...Sadzenie przemyślane z rozmysłem...A jeżeli chodzi o równanie ziemi pod trawnik, to jesteś w tym najlepsza...nie widziałam u nikogo takich perfekcyjnych prac przygotowawczych, a czytam, że to jeszcze nie koniec, gdyż jakieś narzędzie chcesz konstruować...Prawdę mówiąc nie wiem jaki efekt chcesz uzyskać, skoro masz już wszystko równiutko jak na stole...Gdy trawnik urośnie, to kosiarka sama będzie mogła kosić, bez Twojego sterowania...
Eliska. Zdjęcia kłamią. To dopiero rozplantowana ziemia. Dopiero teraz zaczyna się zabawa. Grabienie, rownanie, udeptywanie i wygrzebywanie dalej kamieni. To prawda, na punkcie glaskania ziemi pod trawnik mam schize, ale kilka trawnikow juz zalozylam i wiem, że warto. Źle przygotowany teren się mści.
Zrobiłam sobie przerwę i zaraz wracam do roboty. Część działki przeleciana moim wynalazkiem i zwałowana celem wylapania nierownosci. Niech was nie zmyli zdjęcie. Jeszcze nie jest rowno
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:39, 15 cze 2016

Do góry
mira napisał(a)
Witajcie!

O matuchno, co to za widoki i jak się nazywają te r. po lewej od pompy?

Majowe mam ale Rubra Plena nie mam.

Mój ogród pod górkę... 16:38, 15 cze 2016

Do góry
I ogródek się podlewa
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:36, 15 cze 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Niezawodny Laeonardo.....ma całą serie zdjęć

Ależ z Ciebie miłośniczka róż Leonardo zachwycił mnie najbardziej
Ja jeszcze na różyczkę nie zachorowałam, ale pewnie kiedyś...

Z zainteresowanie poczytałam o bukszpanie, tym bardziej, ze właśnie przesadzałam u siebie. Co prawda nie takie okazy Ja bukszpany przesadzałam często i jakoś nigdy się z nimi nie certoliłam - pamiętam, przy kładzeniu kostki wykopałam z rabatki i wrzuciłam w ziemię pod płot, miały byc na chwilę, a przeleżały ponad miesiąc, ani razu do nich nie zajrzałam i nic im się nie stało. Więc myślę, że bukszpan to twardy zawodnik. Sądzę, że jak ma młode przyrosty tzn. że żyje Też bym go ciachnęła, jak tylko trochę przyrosty ściemnieją.

Będę zaglądać na różane spektakle
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:33, 15 cze 2016

Do góry
Próba identyfikacji róży NN. Są podejrzenia, że to Mary Rose. Cięta bardzo nisko.

Anna i Ogród 16:29, 15 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Zaczyna kwitnąć Alba Meidiland

Śliczna róża!
Ogród Mirelli 16:25, 15 cze 2016

Do góry

Trzcinnik bardzo ładny u mnie też sadzonki sporo podrosły ale daleko im do Twoich
Ogrodowe przygody 16:18, 15 cze 2016

Do góry
ghita

rapshody in blue
NewLife w ogrodzie 16:15, 15 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Jeszcze niczego nie wymyśliłam. Może przymocuję do grabi. Zobaczę, czy się da. Ziemia idealna do gładzenia. Zaraz pędzę na pole, ale wcześniej może pokażę aktualny stan rzeczy:

Widzę, że zaczyna się dziać u Ciebie na tej części...Sadzenie przemyślane z rozmysłem...A jeżeli chodzi o równanie ziemi pod trawnik, to jesteś w tym najlepsza...nie widziałam u nikogo takich perfekcyjnych prac przygotowawczych, a czytam, że to jeszcze nie koniec, gdyż jakieś narzędzie chcesz konstruować...Prawdę mówiąc nie wiem jaki efekt chcesz uzyskać, skoro masz już wszystko równiutko jak na stole...Gdy trawnik urośnie, to kosiarka sama będzie mogła kosić, bez Twojego sterowania...
Ogród w Alei Lipowej... 16:13, 15 cze 2016

Do góry
justi napisał(a)
Dowiedziałam się w końcu jak nazywa się moja pudrowo różowa.
To Jacques Cartier

Justyno, ja na nią poluję. Skąd ją masz?

Heidi może fajna ale mnie ta nazwa odstrasza.

Louis Odier - kocham.

Deszcz, i ja czekam, ma być lada moment.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:01, 15 cze 2016

Do góry
Te mam już drugi sezon
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies