Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:13, 20 cze 2016

Mariusz napisał(a)
Ogromne bogactwo roślin, uwielbiam tak, i ta róża zaskoczyła mile, fajny ma kolor.

Róża Rhapsody in Blue ładnie wychodzi na zdjęciach
Tworzenie pięter w ogrodzie idzie mi latami, jedne rozwiązania się bronią, inne gorzej, błędów nie da się uniknąć,
pomału brnę do przodu
Ciekawa jestem czy Pałka drobna mi wtym roku zakwitnie, bo ładnie przezimowała

Pozdrawiam Mariusz, czekam na miłego gościa
Agania 11:15, 20 cze 2016

Dorota123 napisał(a)
W Twoim ogrodzie można spacerować i spacerować. Za każdym razem znajduję inny zakątek, inne rośliny, inne kolory. Masz pięknie.

Dorotko, bardzo mnie to cieszy, ogród nie jest mały, więc czasami zaskakuje, miło mi, że pozytywnie
Agania 11:19, 20 cze 2016

Makusia napisał(a)
Agatko, ależ masz cudowny, pełny ogród! Ależ chciałabym za kilka lat móc wyjrzeć rano przez okno i zobaczyć taki obraz, jak teraz u Ciebie....

Marta, ogród masz piękny, cudowna oprawa chodniczkowa i murki, to baza dla roślin, teraz zostało to co najprzyjemniejsze, sadzenie roślin i patrzenie i podziwianie jak rosną
Agania 11:23, 20 cze 2016

Gabriela napisał(a)
Aga, jesteś. Nowy sposób robienia zdjęć? Ale jest pięknie...

Jestem, tak szybko i po cichu...dużo się dzieje w życiu, ale w ogrodzie też coś się rodzi pomału

Sąsiedzi po raz pierwszy od 10 lat skosili 1,5 m łąkę, a raczej ugór w swoim sadzie i przy naszym ogrodzeniu...dziwne jak się wiklinowe maty pokazały na siatce ogrodzeniowej

Nowym aparatem trudno jest wrócić do trybu robienia zdjęć do jakich się przyzwyczaiłam focąc starym aparatem, to poznawanie nowego jest czasochłone, ale też jest fajne
Moje pierwsze dalie

i wreszcie trafiłam na format zdjęć jaki najbardziej lubię odbierać
Tę gwiazdę chyba poznajesz?
margaretka3 11:26, 20 cze 2016

Agatko, Ty masz obielę. Mogę Cię dopytać, ile miejsca ona potrzebuje i jak szybko rośnie? Zakupiłam, a teraz się głowię, gdzie posadzić. Myślałam na rabacie z brzozami. Albo w innym reprezentacyjnym miejscu. Ona po kwitnieniu też ładnie wygląda?
Makusia 11:31, 20 cze 2016

Agatko, obyś miała rację
Ale z przyjemniejszych rzeczy- w nocy lało u mnie, że hej!
Mniej przyjemne: nadal pada, więc dzisiaj nic z prac ogrodowych.
Bardzo mało przyjemne: pranie wczoraj wieczorem rozwiesiłam i zostało na noc....
Agania 14:20, 20 cze 2016

margaretka3 napisał(a)
Aganiu, rapsody`owy wiąz cudny
Co to za fikuśną trawę wykorzystałaś do bukietu?
Jak Ci się podobają na żywo różyczkowe pelargonie?
Dużo zdrówka, wracaj do formy, ale na spokojnie, radując się bujnością ogrodu, a nie martwiąc o niego. Jest piękny!

W bukiecie to jest kwitnąca Turzyca zwisła (Carex pendula)

Ogród jak zawsze w większości radzi sobie sam, musi..ja pomału też się zbieram

Róże u mnie szybko przekwitają za mało deszczu, pelargonie różyczkowe mi to przemijanie róż rekompensują,
bardzo ładnie się prezentują z popularnymi
odmianami u mnie z białą i drobną surfinią z jednej z donic

Agania 14:29, 20 cze 2016

Kasya napisał(a)
a co ty rozyczek wcale nie pokazujesz ?

Nie ma u mnie szaleństwa różanego, ale pokażę

Agania 14:50, 20 cze 2016

kasiek napisał(a)
Ja leje i ledzie dzień w dzień bo wszystko mdleje... No to deszczyku trochę życzę ale nie za dużo - i focie się prosi bo mało wklejasz

Z deszczu radocha w końcu polało...tak oczywiście tyle ile go potrzeba, niech szczodrze podleje
Agania 14:53, 20 cze 2016

Makusia napisał(a)
Zazdraszczam deszczu- u mnie Sahara normalnie...

Brakowało deszczu susza to mało powiedziane przy mojej glinie....ale rośliny odżyły
Makusia napisał(a)
Agatko, obyś miała rację
Ale z przyjemniejszych rzeczy- w nocy lało u mnie, że hej!
Mniej przyjemne: nadal pada, więc dzisiaj nic z prac ogrodowych.
Bardzo mało przyjemne: pranie wczoraj wieczorem rozwiesiłam i zostało na noc....

Co do ogrodu to się nie mylę, już masz pięknie, a będzie teraz tylko bujniej i coraz bardziej kolorowo... ogród wymaga cierpliwości, albo kasy
Cieszę się z deszczu razem z Tobą, pranie będzie teraz pachniało naturą