Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:39, 04 lis 2012

Do góry
Czy na tym zdjeciu pomiędzy miskantami widac moje wiśnie amanogawa? Ostatnia po prawej po wrześniowym przesadzeniu zgubiła wszystkie liście.... Podobnie jak brzozy, sadzone w tym samym czasie, każda inaczaej rośnie.

Uczesane miskanty przy wiśniach
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:36, 04 lis 2012

Do góry
Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony

Trzemilinki sadzone we wrzesniu też się wybarwiają a carexy nie są im dłużne.
Rabata oczyszczona z funki i zawilców japońskich wyglada porządniej.

Rabata oczyszczona z kosaćców. Pomiedzy kosaćce i kule bukszpanowe upchałam ostatnie cebule tulipanów. Magnolia Susan/Betty??? już wyłysiała.....

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:32, 04 lis 2012

Do góry

Ciekawe, ze brzóz po prawej stronie w ogóle na zdjeciach nie widać. Jeszcze się nie wybarwiły.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:30, 04 lis 2012

Do góry

Bukszpanowo, trawkowo, hebowo

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:28, 04 lis 2012

Do góry
Troche musi być ogrodowo
Pokatuję Was zdjęciami

Jesienne brzozy (pendula się wykrzywia i znów musi być prostowana )

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:26, 04 lis 2012

Do góry
Smaczengo sushi
My po awarii zaworu dzisiaj jedziemy na pizzy na telefon
Mój mały raj na ziemi :) 13:23, 04 lis 2012

Do góry
Madżenka,
no chora..... nic nie robiłam w ogrodzie, bo młody treż chory

berberysy już nie są czerwone , straciły listki ! ale cudnie się z nimi zrobiło, polecam plus ta biel brzóz..... i trawy.....

Jutro jak nie będzie padać, wyjdę i cyknę kilka fotek, z liśćmi, bo po ostatnim grabieniu aniu śladu.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:11, 04 lis 2012

Do góry
Agacia napisał(a)

To jest strzał w dziesiątkę, mnie się podoba ta nowa lokalizacja.

No to pozamiatane

Demokracja demokracją a decyduje Szefowa

Ale po przeanalizowaniu planu pozostaję przy moim glosie szklarnia musi zostać
Mój mały raj na ziemi :) 13:08, 04 lis 2012

Do góry
Aula czytam że jesteś chora. A widoczki chociaż nam pokażesz??
Piękne Twoje berberysy, chyba sobie w przyszlym roku dosadzę, bo mi jesienią czerwieni brakuje .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:06, 04 lis 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Marzenka, działasz twardo ! ja niestety się rozchorowałam i nie działam.... może zdążę przed zimą
bo w zasadzie muszę okopczykować róże (czekam na troszkę chłodu) i powiązać trawy. Reszta zrobiona
aaa, jeszcze pograbić to co spadło i co spadnie..... bo mam u siebie nawet liście Danusi tulipanowca

Anula zdrowiej szybciutko Wg innych prognoz listopad ma być ciepły może damy radę ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:04, 04 lis 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Całkiem niezła lista wykonanych prac Możesz być dumna z siebie.
Ja tylko grabię liście, a halny je porządkuje po swojemu
a przydałoby się jeszcze włączyć kosiarkę jesienią.

Wczoraj M połączył przyjemne z pożytecznym, uprzątnął liście kosiarką
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:04, 04 lis 2012

Do góry
Irenko Ty szalejesz w ogrodzie a moje prace leźą. Zawór od ogrzewania na głównej rurze (nie mylić z różą) nam przecieka. Jak M dokręcił to się leje..... Teraz pogotowie hydrauliczne walczy.... Zobaczymy czy będziemy mieć dzisiaj ogrzewanie.....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:01, 04 lis 2012

Do góry
Tess napisał(a)

o matko ty to wszystko w jeden dzień zrobiłaś??? od samego czytania poczułam się zmęczona

I na tenisie jeszcze z rana Marzenka była. Szacun
Te przymrozki to od kiedy mają być?
Tyle jeszcze roboty w ogrodzie mam...

Buziam i na zdjęcia jesienne czekam...

Tess na prognozie ktora się w ten weekend nie sprawdzila .... w przyszly weekend w dzień 1 a w nocy -5 we Wrocławiu..... Oby znów się pomylili, jeśli nie kopczykowanie i okrywanie mnie czeka
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:00, 04 lis 2012

Do góry
Agacia napisał(a)
Konkretna lista Marzenko, to lubię!

Eee mialam wyrzuty, źe nie zrobiłam tego co zaplanowalam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:59, 04 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
o matko ty to wszystko w jeden dzień zrobiłaś??? od samego czytania poczułam się zmęczona a ty coś pisałaś, że ci się nie chce

właśnie myślałam, czy ciachać lawendę, bo u mnie dość wyrosła, ale chyba zostawię na wiosnę

Kasia też miałam nie ciąć lawendy bo za późno, ale pokładała się bo ją wiosną za słabo przycięłam. Jak nie przeżyje tego kupię nową
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:58, 04 lis 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Poczytałam Dylematy bambusowe powróciły... o liście prac nie wspomnę, bo się rumieńcem oblałam, że w błogim lenistwie spędziłam dzień cały... jutro sadzę.. cebulki

Na szczęscie mamy zimę na dylematy ogrodowe. Tylko kurcze dlaczego te cebulki trzeba wsadzać co roku!!!
mi siem nie kce

Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:57, 04 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Poczytałam, za inspirację Konstancjową dziękuję.... też się troszkę zmęczyłam..... lecę myć podłogi... i też mi się nie kcem

Ty masz takie dylematy, że nie tylko by mi się nie chciało to jeszcze by mnie głowa rozbolała
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:56, 04 lis 2012

Do góry
justi napisał(a)
Marzenko doczytałam, że tulipki chcesz posadzić do donic i zadołować. Proponuję te donice gdzieś schowac np w garażu to wczesniej zakwitną niż takie zadołowane w gruncie i wtedy siup na tarasik.

Justynko takie z garażu jakieś zabiedzone mialam, czyżbym zbyt późno wyciągnęła z garazu na słońce???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:55, 04 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
ooo to troszkę podziałałaś w ogrodzie. ja dzisiaj podobnie jak TY nie miałam ochoty na roboty ogrodowe, a jak poszłam to wypłukałam dwie taczki kamienia na rabatę. troche ogarnełam i wrociłam do domu. Upiekłam szarlotę i zrobilam galarete z nóżek zauwazylam, że jak nie pracuje w ogrodzie to więcej kszątam się w kuchni... oj bolesne to będzie....

Najtrudniej zabrać się za robotę a potem to już leci
Mnie nawet zima nie zmobilizuje do polubienia kuchni
Rododendronowy ogród II. 12:49, 04 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No i znów chciałm pójść na łatwiznę.... Nie mam karmika na nasiona tylko taki do nadziewania....

Marzenko karmnik mam nadzieję kupisz a na razie jeśli nie ma u Ciebie kotów to na byle jakiej misce czy pieńku słonecznika im nasyp.

Bożenko nasypalam na podstawkę słonecznika i siemienia lnianego. Stoi sobie na wędzarni przy oknie kuchennym. Nieśmiało sikorki przychodzą na obiadek. Na razie ich nie fotografują niech się oswoją
U mnie ptaki wyjadają coś z kory??? Czy znajdują jakieś nasiona???? Najczęściej sikorki przylatują w jedno miejsce. Czym mogą się żywić przy miskantach, wiśniach pissardi i grabach?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies