Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Agacia 09:13, 04 lis 2012

Konkretna lista Marzenko, to lubię!
Tess 09:35, 04 lis 2012

kasik778 napisał(a)
o matko ty to wszystko w jeden dzień zrobiłaś??? od samego czytania poczułam się zmęczona

I na tenisie jeszcze z rana Marzenka była. Szacun
Te przymrozki to od kiedy mają być?
Tyle jeszcze roboty w ogrodzie mam...

Buziam i na zdjęcia jesienne czekam...
Milka 12:01, 04 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Czasf się wreszcie wyciągnąć na ogród.... Nie chce mi sie dzisiaj czyżbym chora na umyśle była, bo na ciele zdrowam

Ja kcem słońce!!!!

Ja też kcem słońce!!!!...a jak Ci się nie chce to nie idź, no chyba że sprawa niecierpiąca zwłoki to trzeba

Sprawy niecierpiące zwłoki :
1. Miałam wykopać kanny - tylko obcięłam... I tak zawsze mi za późno kwitną, więc od kilku lat po prostu takie juź podpędzone w donicach kupuję i sadzę do gruntu w maju
2. Miałam wykopać bambusy i sie złamalam.... Wczoraj wieczorem wlazłam na strony poświęcone bambusom i znów się w nich zakochalam wykopie tylko 3 szt jak dotrą donice i przechowam w ogrodzie zimowym. Pozostałe dostają szansę tej zimy, wiosną będę myśleć ):
3. Mialam wkopać cebule - ok 100 tulipanów i 100 czosnków i nie chciało mi sie, bo już nie ma ich gdzie posadzić wymyśliłam, że tulipany posadzę do donic, które zadołuję a wiosną bedą staly na tarasie Jutro podzialam A czosnki chyba gdzieś upcham
3. Pozwiązywalam wszystkie miskanty i rozplenice ginanty aby ich nie wyrywały wiatry
4. Przycięlam najdłuższe badyle róż, w celu jw
5. Obcięłam zmarżnięte rodgersje, pluskwice i obsypalam je korą aby mi nie wymarzły
6. ścięłam przekwitłe zawilce, ktore mnie drażniły
7.Skróciłam kosaćce syberyjskie, jak się te zgagi rozrosły !!! I od razu rabaty ładniej wyglądały
8. M Minimalnie skrócił trawniczek i przy okazji wyczesał wszystkie liście i trawnik wyglada jeszcze miodzio!
9 i gdy wydawało się że juz koniec stwierdziłam, że lawenda wygląda masakrycznie. Mialam jej nie przycinać ale bardzo mi się pokładala na bukszpany. Zatem przez ponad godzinę ścinalam lawende i kręgosłup powiedział stop.
A że rano jeszcze pograłam w tenisa teraz jestem denat

A ha i jeszcze sobie sterownik czasowy podłączylam do oświetlenia gabionów bo mnie wnerwiają ciemności egipskie od 17:00
I melduję, że siedzę przed kominkiem, pocztuję Was i się relaksuje

tytan pracy, podziwiam
wyszło słoneczko, więc lecę chociaz częśc zrobić z tego co tu wypisałaś
buziaki
Urszulla 12:08, 04 lis 2012

Całkiem niezła lista wykonanych prac Możesz być dumna z siebie.
Ja tylko grabię liście, a halny je porządkuje po swojemu
a przydałoby się jeszcze włączyć kosiarkę jesienią.
anula_wn 12:50, 04 lis 2012

Marzenka, działasz twardo ! ja niestety się rozchorowałam i nie działam.... może zdążę przed zimą
bo w zasadzie muszę okopczykować róże (czekam na troszkę chłodu) i powiązać trawy. Reszta zrobiona
aaa, jeszcze pograbić to co spadło i co spadnie..... bo mam u siebie nawet liście Danusi tulipanowca
Madzenka 12:55, 04 lis 2012

ana_art napisał(a)
ooo to troszkę podziałałaś w ogrodzie. ja dzisiaj podobnie jak TY nie miałam ochoty na roboty ogrodowe, a jak poszłam to wypłukałam dwie taczki kamienia na rabatę. troche ogarnełam i wrociłam do domu. Upiekłam szarlotę i zrobilam galarete z nóżek zauwazylam, że jak nie pracuje w ogrodzie to więcej kszątam się w kuchni... oj bolesne to będzie....

Najtrudniej zabrać się za robotę a potem to już leci
Mnie nawet zima nie zmobilizuje do polubienia kuchni
Madzenka 12:56, 04 lis 2012

justi napisał(a)
Marzenko doczytałam, że tulipki chcesz posadzić do donic i zadołować. Proponuję te donice gdzieś schowac np w garażu to wczesniej zakwitną niż takie zadołowane w gruncie i wtedy siup na tarasik.

Justynko takie z garażu jakieś zabiedzone mialam, czyżbym zbyt późno wyciągnęła z garazu na słońce???
Madzenka 12:57, 04 lis 2012

asc napisał(a)
Poczytałam, za inspirację Konstancjową dziękuję.... też się troszkę zmęczyłam..... lecę myć podłogi... i też mi się nie kcem

Ty masz takie dylematy, że nie tylko by mi się nie chciało to jeszcze by mnie głowa rozbolała
Madzenka 12:58, 04 lis 2012

Evchen napisał(a)
Poczytałam Dylematy bambusowe powróciły... o liście prac nie wspomnę, bo się rumieńcem oblałam, że w błogim lenistwie spędziłam dzień cały... jutro sadzę.. cebulki

Na szczęscie mamy zimę na dylematy ogrodowe. Tylko kurcze dlaczego te cebulki trzeba wsadzać co roku!!!
mi siem nie kce

Madzenka 12:59, 04 lis 2012

kasik778 napisał(a)
o matko ty to wszystko w jeden dzień zrobiłaś??? od samego czytania poczułam się zmęczona a ty coś pisałaś, że ci się nie chce

właśnie myślałam, czy ciachać lawendę, bo u mnie dość wyrosła, ale chyba zostawię na wiosnę

Kasia też miałam nie ciąć lawendy bo za późno, ale pokładała się bo ją wiosną za słabo przycięłam. Jak nie przeżyje tego kupię nową