Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 15:36, 04 lis 2012

Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony

Trzemilinki sadzone we wrzesniu też się wybarwiają a carexy nie są im dłużne.
Rabata oczyszczona z funki i zawilców japońskich wyglada porządniej.

Rabata oczyszczona z kosaćców. Pomiedzy kosaćce i kule bukszpanowe upchałam ostatnie cebule tulipanów. Magnolia Susan/Betty??? już wyłysiała.....

Agacia 15:36, 04 lis 2012

Ależ katuj, bardzo proszę
Syla 15:38, 04 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony

Trzemilinki sadzone we wrzesniu też się wybarwiają a carexy nie są im dłużne.
Rabata oczyszczona z funki i zawilców japońskich wyglada porządniej.

Rabata oczyszczona z kosaćców. Pomiedzy kosaćce i kule bukszpanowe upchałam ostatnie cebule tulipanów. Magnolia Susan/Betty??? już wyłysiała.....

Uwielbiam Twoje brzozy i woooogóle cały ogród ..... Mam nadzieję , że i u siebie kiedyś będę je uwielbiać
Madzenka 15:39, 04 lis 2012

Czy na tym zdjeciu pomiędzy miskantami widac moje wiśnie amanogawa? Ostatnia po prawej po wrześniowym przesadzeniu zgubiła wszystkie liście.... Podobnie jak brzozy, sadzone w tym samym czasie, każda inaczaej rośnie.

Uczesane miskanty przy wiśniach
Madzenka 15:40, 04 lis 2012

Agatko pokatuję jeszcze
Sylwia a ja uwielbiam Twój Machniom
malkul 15:43, 04 lis 2012

Kobietko dzięki za pomocną dłoń u mnie.
Ależ ja lubię ten twój ogród, a Twoje białe donice tarasowe, zachwycaja mnie niezmiennie, oj musze podesłac do Wrocka noca jakieś małego elfa co by mi je tu przychachmęcił hihihihhi
Madzenka 15:47, 04 lis 2012

Machonia sie wybarwia i chce kwitnać???

Po wycięciu kan odsłoniłam buczka, który się zaczął wybarwiać (to brązeowe maleństwo na tle pissardi). Niech sie cieszy chwilowym spokojem bo wiosną czeka go eksmisja. Na jego miejsce pójdzie tricolor zza ściany wodnej a ten mały buczek zasłoni pompę ciepła.... Już dzisiaj znalazłam dla niego miejsce
Mam jeszcze jeden fragment ogrodu do całkowitej przebudowy. Muszę zorbić warzywniak, kompostownik i wysłonić pompę ciepła. Ale tego miejsca nie pokażę. Dopiero po wiosennej metamorfozie

Czesane miskanty przy murku. Wiosną bedą poprzetykane różą apisrin, bo ją trochę w nieładzie kompozycyjnym posadziłam.... Będzie miskant, róża, miskant, róża. Róża oczywiście przed miskantem.
Madzenka 15:50, 04 lis 2012

malkul napisał(a)
Kobietko dzięki za pomocną dłoń u mnie.
Ależ ja lubię ten twój ogród, a Twoje białe donice tarasowe, zachwycaja mnie niezmiennie, oj musze podesłac do Wrocka noca jakieś małego elfa co by mi je tu przychachmęcił hihihihhi

Ani sie waż!!! ta zdobycz za 60 zł zamiast 999 zł napawa mie ciągle dumą
Musze się zaprzyjaźnić z Panią z kiermaszu i wykupię wszystkie z ekspozycji targowej wtedy się mogę podzielić
Do tej pory mi krawi serce z powodu mojej głupoty, ze za 30 zł nie kupiłam tych!!!
http://www.sklep.dajar.pl/pl/product/463/6745/doniczka-podluzna-poison-fuksja-70-cm
Madzenka 15:54, 04 lis 2012

Kącik lawedowo żurawkowy

I pomyśleć, że wiosną rosły tam tylko wiśnie.
Miejsce po potworze. Czy rozplenice przeżyją przeprowadzkę?
Gardenarium 15:55, 04 lis 2012

Pokazuj wszystkie co zrobiłaś bo ładnie. lubię oglądać zwłaszcza te karmniki w płytach

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies