Mam odkurzacz przemysłowy, niewielkich rozmiarów to podejmę próbę.
Rabaty z grackami jeszcze nie pokazywałam, czekałam na eMa, żeby nawadnianie rozłożyć, wczoraj w końcu się udało, a wieczorem nawet kamień rozsypaliśmy, mam tylko takie fotki, robione żeby kiedyś wiedzieć jak linia przebiega.
Dziś może zrobię jak wygląda rabata z grysem.
Iwona czy pod niwaki masz posadzone Trawki ICE.?Jeśli tak to jak i kiedy tniesz czy na słońcu mogą rosnąć ☺Zapomniałam pochwalić różyczki piękne są no i reszta też niczego☺
Fajnie, że na Ogrodowisku wciąż się uczę nazw roślin, które znam od dawna. W poprzednim ogródku ta roślinka mnie tak wkurzała, że szok. Co wyrwałam, pojawiała się i zaczynała zarastać rabaty. W końcu pozwoliłam jej kontrolowanie zostać i pięknie sie odwdzięczyła żółtym kwieciem. No proszę, a to tojeść.
A to co zaczyna Ciebie kwitnąć to tawuła. Tawułki są inne. Wiem, wiem, sama myliłam nazwy lub nazywałam na przemian, ale już staram się tego nie robić. Też czekam na Anabelkę. Pierwszy raz w tym roku ją dosyć drastycznie przyciachałam, bałam się że nie zakwitnie, bo na przykład u Ciebie taka dorodna a ja pąków szukam, ale coś zaczyna wychodzić.
Trawki uwielbiam pod każdą postacią czy to trawnika czy nasadzeń. Fajny kolorek tej Twojej.
Drzewo na patyku już jest "w domu" - padło jednak na Miłorząb Mariken. Właściwie "przez przypadek" bo po wizytach w 5 szkółkach tylko on jeden był takiej wysokości jak chciałam - czyli mój pierwszy wybór... Teraz tylko czekać aż się zabierze Ah, ta cierpliwość ogrodnika... nie jest łatwo Muszę go tylko jeszcze czymś podsadzić bo mi tam pusto jakoś tak - z tym, że w tym miejscu już wcale słoneczka nie ma.