Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 21:46, 03 lip 2016

Kasiek napisał(a)
Ewus pokaz prosze Louisa O. w przyblizeniu
Buziak

Właśnie dziś pokazywałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=485#post_5

Idę zaraz zobaczyć co u Ciebie nowego
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasiek 21:46, 03 lip 2016

Mam chyba L.O 2 sztuki ale nie jestem pewna...bede porownywac
21:48, 03 lip 2016
Anda napisał(a)

Uff, fotek starczy na dwa tygodnie

chyba na dwa dni

łdny rózowy przetacznik..chyba? jaka odmiana?

o kalarepie czytam ...tez ja mam ..pierwszy rok ...nie wiem czy sie mi uda ..nie mam doswiadczeń z kalarepą (...jutro sprawdze jej stan
Kasiek 21:49, 03 lip 2016

Dziekuje Ewus, mam go i mam tez J.Laing
Anda 21:52, 03 lip 2016

monteverde napisał(a)

A mnie brakuje bardzo warzywniaka, mogę tylko popatrzeć na czyjeś roślinki, swierzbieniec Knautia macedonia porozsiewał mi się po całym ogrodzie fajnie pasuje do moich róż wodzę, że mocno tniesz Louisa Odier a świdośliwę swoją wywaliłam, rosła bez kontroli i za duza wyrosła, ale kwitła ładnie pozdrówka

Ja sie właśnie bardzo cieszę, że mogę mieć choć trochę warzywek Już czekam na pomidorki i ogórki.
Ciekawa jestem, czy mi sie knautia porozsiewa. Przywrotnik bardzo sie rozsiał. Mnóstwo siewek rozdalam. Louisy nie tnę mocno. Ona jeszcze mała, bo to dopiero jej drugi sezon u mnie Mam nadzieję, że moja świdośliwa nie będzie tak ekspansywna. Pozdrawiam rownież Aniu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:54, 03 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Ewunia bardzo dziękuję
Fantastyczne porównanie. Obie piękne i różnią się od siebie. Jesienią kupię obie
Jude wiem, że pachnie, a Abraham Darby?

Skopiowałam sobie do folderu to porównanie

Cieszę sie, że mogłam Ci pomóc Abraham pachnie mocno, bardzo ładnie i zupełnie inaczej niż Jude. Zapach Jude jest bardziej egzotyczny, niespotykany u róż.
Anda 21:57, 03 lip 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Knautia mnie zauroczyłCudna,napisz proszę czy wieloletnia?

Myśle że tak. W opisach jest wytrzymałość do -28 stopni
monteverde 21:58, 03 lip 2016

Anda napisał(a)

Ja sie właśnie bardzo cieszę, że mogę mieć choć trochę warzywek Już czekam na pomidorki i ogórki.
Ciekawa jestem, czy mi sie knautia porozsiewa. Przywrotnik bardzo sie rozsiał. Mnóstwo siewek rozdalam. Louisy nie tnę mocno. Ona jeszcze mała, bo to dopiero jej drugi sezon u mnie Mam nadzieję, że moja świdośliwa nie będzie tak ekspansywna. Pozdrawiam rownież Aniu

Ja pomidorki koktajlowe mam na balkonie a w ogrodzie trochę ziółek i poziomki, knautia się porozsiewa Przywrotnik u mnie się nie porozsiewał
malgorzata_s... 22:00, 03 lip 2016

Anda napisał(a)

Myśle że tak. W opisach jest wytrzymałość do -28 stopni

Dzięki
Anda 22:02, 03 lip 2016

eee_taam napisał(a)

chyba na dwa dni

łdny rózowy przetacznik..chyba? jaka odmiana?

o kalarepie czytam ...tez ja mam ..pierwszy rok ...nie wiem czy sie mi uda ..nie mam doswiadczeń z kalarepą (...jutro sprawdze jej stan

Nie no, aż takiego dużego ogrodu nie mam, żeby co dwa dni coś ciekawego pokazywać
To nie jest przetacznik, to Teucrium hircanicum. Po naszemu to chyba ożanka?
Kalarepkę też mam pierwszy raz. Podlewam, chronię przed ślimakami i to wszystko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies