Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 09:51, 13 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ślicznie wszystko przepieknie kwitnie

Niech kwitnie i będzie kolorowo
Tylko deszcz by się przydał bo już sucho
W zbiorniku woda się kończy już w sobotę z sieci musiałam podlewać
Trawnik na glinie - podłożu gliniastym, glebie twardej, zbitej 09:51, 13 cze 2016

Do góry
Przesyłam zdjęcia.

Glebogryzarka w tym roku raczej odpada, to spory obszar, w sumie 500m2, a robię głównie sama. Nawóz już dałam jakiś tydzień temu, żeby próbować ratować, i zauważyłam, że szybciej rośnie, tj, po 3 dniach miałam taką trawę, jak w innym miejscu bez nawozu po tygodniu

Natomiast mam jeszcze takie miejsce, gdzie trawa była posiana z 2 tygodnie temu, i jak na razie niezbyt widać żeby rosła. Przykryje ją ziemią ogrodniczą i zobaczę, bo akurat ten kawałek może sobie czekać, bo jest za domem.
Ogród Eli 09:49, 13 cze 2016

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

A cóż to za cudo?
Mój mały ogródeczek :) 09:48, 13 cze 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ślicznie wszystko kwitnie u Ciebie Agnieszko. Jak zwykle jesteś ze wszystkim do przodu

Dziękuję
Czy ja wiem czy aż tak do przodu
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:44, 13 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Juzia, tak sobie siedzę i czasem myślę, że jak róże się już pochorują to można lać chemią... lać i wszystko pomaga na tydzień, góra dwa (tak miałam w ubiegłym roku). To może lepiej faktycznie 2x już tej chemii użyć i zwalczyć problemy w zarodku? A gnojówkami i ekologią oczywiście wspomagać

Pierwsza dalia

A ja odwrotnie.... chemią się wpomagać tylko w podbramkowych sytuacjach....a przede wszystkim eko.
Myślę, że tego eko to musi być parę lat stosowania zanim rośliny się wzmocnią....dlatego na ciężkie sytuacje trzymam jeszcze wszystkie brzydkie środki

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:44, 13 cze 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

niezwykle lubię takie klimaty te czarnuszki same na kamieniach się wysiewają?

Tak, w zeszłym roku zakwitła jedna.. z nasionka chyba przyniesionego przez ptaki.. a w tym się rozsiały Miało tu nie być kwiatków, ale jak maja taka wole życia to niech rosną

Anulajda w raju 09:43, 13 cze 2016

Do góry
Dzisiejsza Eden Rose

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:42, 13 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wcale nie widać, ze nie masz czasu dla ogrodu. Przepięknie masz a róze w tym roku schlebiają Ci co yś ich nie wyciepała

Są bezpieczne..nawet jakbym chciała to nie wyciepię.. tylko Lang pójdzie out.. ale z braku czasu nie teraz

Rabaty żyją swoim życiem, a trawnik jest koszony.. i co zdążę.. ale jak pomyślę ile RH do oskubania czy przekwitłych róż będzie do przycięcia to mi się robi niedobrze.. a jak tego nie zrobię to niestety będzie fatalnie... I tu mi się róże nie podobają bo są pracochłonne..

Ale teraz są piękne Od rana ganiałam z aparatem..

Fajny widok, tylko rupiecie lezą i czekają na lepsze czasy.. nie ma jak ich wykadrować

Aaaa.. foto po zmniejszeniu beznadziejne

Białe róże też zachwycają..

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:40, 13 cze 2016

Do góry
Zmieniam awatarek na letni
Ponownie róża Solo, zachwyca.

Hej hej Anusia Róża zachwyca awatarek fajowy Pozdrawiam.
Czasem słońce czasem deszcz 09:33, 13 cze 2016

Do góry
ależ u Ciebie przepieknie

Kuba napisał(a)
czy to modrzew ???

powiedz mi jak ciąć miłorzeba ??? bo moje maja taki jeden długi wypust - taką najdłuższą gałązkę czy to sie przycina czy zostawić jak a`la przewodnik ???
W Kruklandii 09:28, 13 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Na różance będą jednak rewolucje

Byłam i wczoraj i dzisiaj, ale na telefonie to niewiele widac Ładne i zarazem zabawne pączki tej róży Takie okrągludkie

Jakie rewolucje na różance wymyśliłaś?

Drzewo zamiast kilka jak najbardziej, ale nie za blisko ogniska?

edit: las szałwii zapomniałam wychwalić
Czasem słońce czasem deszcz 09:26, 13 cze 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Hej Kochana Pięknie u Ciebie - miło się spacerowało - miło siedziało na ławeczce, ale niestety czas wracać do pracy. Pozdrawiam.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:25, 13 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Też mam takie dylematy...

Juzia, tak sobie siedzę i czasem myślę, że jak róże się już pochorują to można lać chemią... lać i wszystko pomaga na tydzień, góra dwa (tak miałam w ubiegłym roku). To może lepiej faktycznie 2x już tej chemii użyć i zwalczyć problemy w zarodku? A gnojówkami i ekologią oczywiście wspomagać

Pierwsza dalia

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:18, 13 cze 2016

Do góry
katel napisał(a)
To jest stipa Sirocco i ja taką w tym roku kupiłam - jak zimuje to się okaże.
Fotki piękne - jak zawsze

Nawet się nie spodziewałam, że w mojej mieścinie na targu na takie trawy można trafić

U mnie glina, mogą mieć ciężko, ale dodałam sporo piachu (podbieram z piaskownicy) a na spód gruz.

U mnie żywokost wszędzie rośnie... Sądząc po chwastach u mnie ciężka, ale mokra gleba...

Bodziszki, które miały być Renarda

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 09:16, 13 cze 2016

Do góry
Pola napisał(a)

Prześlicznie się prezentuje Twój ogród na szerszych ujęciach!

Jolu, znasz może nazwy odmian tej hosty i żurawki? Bo bardzo mi się podobają. Gdybyś w przyszłym roku chciała się pozbyć nadmiaru to będę chętna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies