Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w cieniu brzozy 09:13, 13 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ha , jak Twoje frezje zobaczyłam to sobie uświadomiłam , że do dzisiaj nie wsadziłam tygrysówek Cebulki leżą w warsztacie

Adiantum może zjadły jeszcze jesienią ślimaki, u mnie dwie zimy dało radę.
A cebulki może już nie leżą, wsadziłaś od razu? Jak nie wyschły to może i jeszcze zakwitną.

Kwiatowo, już w czerwcu...

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:12, 13 cze 2016

Do góry
babka napisał(a)

Mnie też kostrzewa wwnerwia, jakaś sianowata od spodu, już cztery razy ją strzygłam i stale wyrastają źdźbła jak szalone ale nic ich nie przybywa. Wygląda jak taki nastroszony, wyleniały jeż

Róże masz piękne !
Walka ze skoczkiem potrafi być uciążliwa, pamiętam w ubiegłym roku jak mnie wnerwiał. Oby mikstura Juzi skuteczna była !

U mnie tylko 3 szt są w miarę ładne....
No sama nie wiem.... W tym roku Bonikom poświęcam naprawdę sporo czasu... Co tydzień robię opryski i podlewam gnojówką z żywokostu... Chodzę, chucham, dmucham.... żeby czasem liści nie pomoczyć... i ciągle cos nie tak...

Lifting starego ogródka 09:09, 13 cze 2016

Do góry
A to już u mamy Róża nn w tym roku pokazała klasę

Anna i Ogród 09:08, 13 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Ania, to Ty??? Postuluję zmianę avatarka Śliczna dziewczyna
A co to za trawkę masz w objęciach?

Lifting starego ogródka 09:08, 13 cze 2016

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:05, 13 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Zimną...tak napisane było

Daj znać czy działa!
Ale....oby zadziałało!!!!

Nie mam cebuli... Jak zrobię to dopiero pod koniec tygodnia popsikam... ale jestem na skraju, żeby sięgnąć po chemie do tych Bonic....

Zastanawiam się, czy przy takiej trudnej miejscówie (bezwietrznie i gorąco) da się róże hodować ekologicznie. Czy nie lepiej zdrobić oprysk profilaktyczny 2x w sezonie jak radzą hodowcy?

Mam już kilkanaście róż, a tylko z Bonikami wiecznie coś.... albo mszyca, albo skoczek, albo liście żółkną, a to przecież żelazna odmiana.

Różowy irys bardzo długo trzyma kwiaty...
Wszystkiego po trochu 09:01, 13 cze 2016

Do góry
Witajcie, w weekend nie udało nam się skosić trawy więc na zdjęciach będzie wyglądać trochę poczochrana

Charles z Augustą

kolkwicja chińska

krzewuszka

biała Lykkefund żólta NN

taras

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:00, 13 cze 2016

Do góry
Marta, jak obiecałam, tak wklejam zdjęcie poglądowe. Mam nadzieję, że nie wymaga dalszych wyjaśnień

Z tym, że jest już nieaktualne, bo po propozycji Toszki mam już inny pomysł

Tą drewutnię faktycznie warto zasłonić.
Pisałaś, że tam powinien móc wjechać samochód. A ja się pytam - a właściwie po co? trawnik tylko Wam zniszczy. Drewno niech wyrzuca przed garażem, te dwa metry możecie przewieźć je na taczce. Za to dobrze byłoby chyba wybrukować ścieżkę (taką jak do drzwi wejściowych) do najbardziej uczęszczanych miejsc.
I plan wtedy wyglądałby tak:

Po informacji, że plan jest zrobiony "na oko" wolę korzystać z mapki
Ogród w cieniu brzozy 08:59, 13 cze 2016

Do góry
alinak napisał(a)
Agata na forum wypada a nawet trzeba wracać do tych kwiatków co już ich nie ma, a te co kwitną też chętnie oglądnę.
świetne kompozycje doniczkowe . A donice dlaczego ukrywasz na fotkach ,masz piękne.

Alinka, one jeszcze u mnie kwitną, jakoś wszystko u mnie później niż u innych jak obserwuję, dla Ciebie razem...
Lifting starego ogródka 08:58, 13 cze 2016

Do góry
Stary dom od około 10 lat stoi już pusty. Wokół jest sporo bałaganu, mnóstwo chwastów itd. Ale marzy mi się zrobienie tam porządku i założenie wiejskich rabat z bylinami. Słaba w bylinach jestem jak nie wiem, ale taka wiejska rabata chyba pozwala na początek na wiele błędów więc myślę, że mogłoby coś z tego wyjść w końcu... kiedyś...

Tymczasem trochę zdjęć z weekendu

U mnie z ogrodu za domem - piwonia - moja ulubiona, ma piękny kolor i wspaniałe, duże kwiaty

W trawie nasiały się naparstnice - niespodziewajki Kazałam przy koszeniu je oszczędzić, też mi się bardzo podobają
Ogród w cieniu brzozy 08:51, 13 cze 2016

Do góry
Ewo, to jeszcze majowa zieleń, trudno ją ominąć.

Malutki pod lasem 08:49, 13 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Padam, zbiorowo dziś, indywidualnie jutro popiszę

Więc tak, kolejny fragment Mordoru oczyszczony, dzięki temu można było usadowić kolejną skrzynię. M po pracy skosił trawnik, ja uruchomiłam podkaszarkę i przynajmniej jakoś koło tarasu, piaskownicy, huśtawki wygląda
Skrzynia została ustawiona, mata rozłożona, ziemi nasypane, a przy okazji zjawił się pan z ziemią mieszaną z obornikiem, to kupiłam dwa wory i poszły też do skrzyni Fasolka zasiana Podlane. Teraz idę spać, bo padam.

Ania u Ciebie to już warzywnik... kiedy ja się doczekam..
Nasz przydomowy ogródek 08:43, 13 cze 2016

Do góry
Basiu dziękuję. Po Patrioty jeździłem do sąsiedniego województwa bo u nas nigdzie nie było. Dziękuję za bluszcz ale nie przewiduję go sadzić w innym miejscu.

Haniu pokazywałaś instalację i doskonale ja pamiętam. Każdy sposób dobry - efekt końcowy się liczy.

Jak nie oglądam, jak oglądam przecie
i kibicuję jak nikt na Świecie.
A Kapustka się sprawdziła
mało co gola nie strzeliła.

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:23, 13 cze 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Nie zdążyłam wczoraj wieczorem już wrzucić-ale mam NIGHT VERSION głazowej. Jak będzie posadzony buk-też chciałam dać światełko i jego podstawy. Jak wspominałam-narazie łyso,ale eM cieszy się okropnie swoimi "technologiami", więc wrzucam
ale czadersko jak dosadzisz jeszcze roslinki będzie przesuper
Ogródek Iwony II 08:18, 13 cze 2016

Do góry
Tulipanowiec amerykański 'Aureomarginatum'
Pień ma pokrzywiony trochę, ale podobał mi się i nie był drogi (cena jednej dorodnej hortensji), Zbyszek się w nim zakochał i wziął Oczywiście jedyny taki w swoim rodzaju w szkółce. Wypatrzony sokolim okiem

Te dwie cytrynowe trawki też zabrałam ze szkółki.
Reszta po pracy.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:09, 13 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Fotogeniczne Jak czarnuszki samosiejki...

niezwykle lubię takie klimaty te czarnuszki same na kamieniach się wysiewają?
Ogródek Iwony II 08:09, 13 cze 2016

Do góry
Takie drzewa kupiliśmy:
Klon Princeton Gold (Zbyszek jest miarką ):

Sama nie wiem, jak do auta włożyliśmy.
Fotki z soboty wieczór, o zachodzie niemal robione

Do domu z ogrodu wróciłam po 21.00
Jeszcze podlewaliśmy ogród.
Potem długa relaksująca kąpiel i poszłam spać, jak małe dziecko. Zmęczona i szczęsliwa z powodu drzewa.
A w niedzielę przy kawie na tarasie wiatr mieszał w liściach klona, który milutko szumiał. Do tego szum wody w ciurkadełku... Odlot
Można tak siedzieć i wygrzewać się w promieniach słońca
W Kruklandii 08:06, 13 cze 2016

Do góry
Pusto bez miskantów

Widać kijek pod płotem???
Drzewo tam wypada posadzić, prawda????

Rododendronowy ogród II. 08:02, 13 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To jeszcze kilka zdjec ptaków. Małe juz coraz mądrzejsze i takich zdjec pewnie juz sie nie zrobi.

dziękuję za lekcję poglądową - obiera z łupinki i karmi fantastyczne zdjęcia
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:01, 13 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
u Ciebie to nawet sieczka ladna
bylo gosci zagonic do wynoszenia lotosow

Milego dnia

Goście nieogrodowi albo płeć słabsza Się nie dało

Za to ryby nakarmione

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies