Urszulla - Dobrze,że ten krwawnik posadziłam przy Arturze,bo niższą różyczkę by zdominował całkowicie
agata19762 - tak fajna jest,każdego dnia ma ciemniejszy kolor
Ostróżki zerwałam i czekam aż dojrzeją nasienniki
Kasya - tak,to ślicznotka,ma szybiście rózowy kolor,ale bardzo lubię te misternie poukładane płatki.
Madzenka -
monteverde -Kilka róż od ciebie też odgapiłam

Stephanie Baronin zu Guttenberg ,zachwyca mnie niezmiennie

Z tej szkółki,której link wkleiłaś, w tym sezonie dostałam bardzo liche sadzonki,na dodatek 2 różne metki na jednej róży. Spada jakość,a cena wygórowana...
jolanka - zaraz lecę na zwiady do cię
Sebek - widzisz,a ja za każdym razem chcę więcj i wyżej

Każdy ma hopla własnego chowu
Zagajanka -Guernsey jest delikatna tylko w początkowej fazie rozkwitu,później tak wygląda

Deszczu u mnie nie było w ostatnich dniach,może Wedding piano zdąży się otworzyć
Urszulla - Sama jestem ciekawa jak będzie bujny,chciałabym żeby szalał,jak te botaniczne,masa dzwonków-zobaczymy
MarekW - ja 3 już teraz wykopała,bo przez swoją głupotę bym je ukatrupiła,nasypałam obornika kurzego do dołków i marniały w oczach,za mocne stężenie

Teraz je moczę,żeby wypłukać nadmiar,może uda mi się uratować chociaż 2,bo jedna już łysa,odpadły wszystkie listki

Goethe do przesadzenia na jesień,źle znosi słonko,ale żyje
Bogdzia - nie zauważyłam,żeby moje dzwonki się rozkładały,ale muszę to poobserwować,co się z nimi dzieje kiedy przekwitają
Kasik - masz rację,to jest nie do opisania,przynajmniej ja nie potrafię
Może najbardziej odda to,że kiedy wracam rano po pracy do domu,to moje pierwsze kroki kieruję do róż,oglądam która już kwitnie,jak pachnie

Łapię za aparat,żeby uchwycić ten moment jeszcze z rosą.
A mój eM zagląda przez okno i puka się w głowę

To poważna choroba już...
Ale najbardziej lubię wieczory,kiedy zapach róż jest intensywniejszy i miesza z zapachami maciejki,tytoniu pachnącego i innych pachnących zielsk.
Odnośnie wyboru,to nie wiem na jakie stanowisko chcesz je posadzić.
Chopin jest wielgachny. Ma duże liści,duże kwiaty.Generalnie róża z konkretnymi gabarytami
Nie znam La Perle,ale ze zdjęć z netu widzę,że ma żółtawe odcienie.
Chopin w pierwszej fazie tez takie ma,więc kolorystycznie są podobne te róże.
Tutaj widać ,że w pierwszym kwitnieniu sięga niemal wysokości siatki,w drugim jest jeszcze wyższy.