nie dziwie sie ze wycieraczke polozylas dla zwiedzajacych.tez bym sie bala ze takie piękne widoczki zabrudza
Jest moc!
A tak wogole,Twoi sasiedzi tez maja taka skarpe?
Wróciłam na chwilę, ale na niedługo i bezzdjęciowo. Przyznam ze wstydem, że nie zrobiłam żadnych zdjęć od dwóch tygodni, mam tylko trochę ujęć z irysami i początkiem piwonii, więc tak jakby trochę nieaktualne. No więc żeby nie było, że zupełnie nic...
Ale się poprawię, tylko proszę o czas.
Witaj Beata Urodziłam się w Olsztynie i mam do tego miasta duży sentyment.
Masz bardzo ładnie, prosto i elegancko skomponowaną rabatę frontową. Po jej charakterze domyślam się, że pozostała część ogrodu również ma być w takiej konwencji. Ponumerowałam zdjęcia i mam takie pytania:
Zdjęcie nr 2,3,4 - jaka jest szerokość rabat licząc od podmurówki? W jakiej odległości od tuj i ogrodzenia masz posadzoną tę śliwę na zdjęciu nr 2 (bardzo ładna)?
Czy te żurawki na zdjęciu nr 4 zostają? Jakie tam są drzewka pod siatką, w jakiej odległości od siatki?
Pytam tak o te odległości, bo na zdjęciach te rabaty wyglądają na bardzo wąskie. Na zdjęciu nr 4 wygląda to tak, jakby te żurawki "dusiły" tuje. Może to tylko wrażenie, ale wydaje mi się, że powinnaś jednak pomyśleć nad poszerzeniem tych rabat. Tuje rosną i będzie Ci brakowało średniego piętra, jeżeli pod nimi będą tylko takie niskie rośliny.
Zdecydowanie popieram sugestie dziewczyn co do szarego kamienia. Na szarym tle rośliny wyglądają bardziej elegancko i szlachetnie niż na białym. Pozdrawiam
A teraz zmiany które co nie który mogą sie nie podobać
Ponieważ ostróżki po deszczu wyłożyły sie jak długie stwierdziłam ze cos zmienię na balkonie i je usunęłam . Gdyby któraś była zainteresowana to zapraszam na priv Stwierdziłam ze ostróżki to nie godny towarzysz dla buka pendula hihihi wiec teraz obmyślam która roślina będzie godnym towarzyszem . Narazie obstawiam berberysa odmiana erecta . Jak uważacie będzie dobrym tłem mojej liściastej perełki
przywarkę miałam kupić jeszcze w rajskim na taki brzydki mur, ale podobnież długo rośnie, ale widzę, że kupiłaś już wyższą, mnie się podoba, aha czy rozpoznałaś moją hortensję ? berberysy ślicznie wyglądają pozdrówka
Asiu, uważam, że to wspaniały pomysł, dla siebie i później dla znajomych odwiedzających ogród. Sam tez już zamówiłem tabliczki, ale jeszcze nie doszły….
Popieram
A tak na marginesie śliczne pismo masz
Hej Luki Przyszłam sobie powzdychać do niej bo to mi pozostało a piękna jest u Ciebie. Floribunda.pl ociąga się z reklamacją pomylonych róż, nie odpowiadają na @
Na pociechę kupiłam sobie Voyage dwie sztuki namacalnie w szkułce.
Ale i tak nie odpuszczę...
Dobrze że Tobie się udało
zazdraszczam jestem ciekawa kiedy dźwig z którego Cię zapewne podglądają zniknie
Kasiu Czy ci w tych kamyczkach chwasty nie rosną ? Niedługo kamyków nie będize widać wszędzie będzie busz