Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 11:30, 11 cze 2016

Do góry
Przyszłe kwiaty anabelek i mojego wysianego heliotropu:

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:29, 11 cze 2016

Do góry
BasiuGobasiu, wielu roślin nie mam, mam te co lubię, jak po 2, 3 sezonach mnie coś wkura, to wywalam bez pardonu. Ma nie sprawiać kłopotu i być bezobsługowe/ no prawie/. Dlatego lubię aksamitki! Posieją się i rosną. I już nawet te posiane wiosną zaczęły pokazywać kolor. Przeważnie czysty zółty.

Ale im jeszcze zdjęć nie robiłam, dla Ciebie coś innego, specjalnego!

Nie jest to Taka mutantka jak u Ciebie, ale też ładna!

Ukojenie 11:28, 11 cze 2016

Do góry
The Fairy:

otwierają się kolejne kwiaty
Ogród na glinie 11:27, 11 cze 2016

Do góry
przed gruszami skrzynie, czekają na żwirek

Ukojenie 11:25, 11 cze 2016

Do góry
Kilka zdjęć:

przekwitnięty niebieski anemon i pąk pelargoni - lada dzień zakwitną
Ogród na glinie 11:25, 11 cze 2016

Do góry
idziemy dalej
za studnią 4 borówki, a przed nimi poziomki (jedną muszę dosadzić bo nie przetrwała zimy)

z tyłu pokłada się winorośl, nie może się doczekać stelaża

dalej za skrzyniami 2 formowane grusze wymagające oprysku na rdzę

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:23, 11 cze 2016

Do góry
Kasiu, dziękuję za murek! W dodatku z przyległościami! Pilgrim jest śliczna, a ja poszłam bardziej w słoneczniejszy kolor , Ale żółtą różę też mam chyba zwie się Goldenschower- złotowłoska-też piękna.

Ogród na glinie 11:23, 11 cze 2016

Do góry
jeżówki strasznie wysokie urosły, będzie ciasno z tą rozplenicą
narazie nie widać, że to rabata w pastelowym różu

truskawki wokół studni i ścieżki oraz 4 owocowe na pniu

i jeszcze raz studnia

Ogród na glinie 11:19, 11 cze 2016

Do góry
pod jarząbem - połączenie części ozdobnej z owocową
wokół studni trzeba sobie wyobrazić ścieżkę z płyt kamiennych

rząd żurawek dziurawy, bo 2 sztuki poszły do podzielnia
te też pójdą, a tu posadzę Berry Smoothie

krwawnik ma masę pąków

i zapowiada się duża rozplenica

Ogród na glinie 11:17, 11 cze 2016

Do góry
to wstawiam parę zdjęć w szerszym ujęciu
proszę nie cytować zdjęć, bo będę usuwać
trawy nie ma i wielkich rewelacji też, akurat prawie nic nie kwitnie

tutaj wejście do ogrodu zza domu
po prawej zielona ściana którą rok temu posadziliśmy
w tym roku już ma przyrosty

pod huśtawką ma być żwirek

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:01, 11 cze 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Nie zdążyłam wczoraj wieczorem już wrzucić-ale mam NIGHT VERSION głazowej. Jak będzie posadzony buk-też chciałam dać światełko i jego podstawy. Jak wspominałam-narazie łyso,ale eM cieszy się okropnie swoimi "technologiami", więc wrzucam
bosko to wyglada!!!musisz je pokochac bo jak nie to ja po nie przyjade
Napiszesz jaki mocny masz ten reflektor?moj M pyta
NewLife w ogrodzie 11:01, 11 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
W czwartek przeleciałam w zaprzęgu wzdłuż i wszerz działki. Do dzisiaj nie mogę chodzić, takie mam zakwasy, za to uważam, że ziemię na tyle przesunęłam, że teraz można głaskać i wyrównywać docelowo. W dolnym lewym rogu widać mój jak to nazywają Dziewczyny Mordor Zarośnięte po pas. Tak wyglądałaby pewnie cała działka, gdybym na bieżąco nie pracowała na niej.

Miałam nadzieję, że na drugi dzień popada, dlatego spieszyłam się z robotą. Niestety nadzieja matką głupich...U mnie dalej sucho.

Super ta Twoja działka ale sąsiedzi będą mieli widoczek,tylko pozazrdoscic )
Mój mały ogródeczek :) 10:58, 11 cze 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Begonki

I datura z nasionka ma już pęka

Super ze udało ci sie wychodowac sadzoneczki
Blaski i cienie nowego życia 10:58, 11 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ula co z ta róża? W tamtym roku miała moc kwiatów a teraz tylko pojedyncze? Zmarzła czy cos innego?

Coś Ty popatrz na fotki z tego tygodnia

Szukałam nazwy tej róży w moim wątku w poprzednich latach i nie znalazłam,mogłam sobie zapisać wtedy. Może w wakacje jeszcze raz posiedzę i poszukam. Fajnie pachnie, jak idę rano po poziomki do ogródka to aż miła. A bzyczenie w niej jest wielkie, szkoda tylko że mało pszczół w tym roku, lata dużo bączków- to w wielkim skrócie Całuję.

Wszystkiego po trochu 10:39, 11 cze 2016

Do góry

Tchaikovski

Cudowna ta Różyczka
Już zapisałam na listę
Wszystkiego po trochu 10:27, 11 cze 2016

Do góry
Dzisiejszy poranek

Gipsy Boy

Tchaikovski

Westerland

PMC

Candlelight

Golden Celebration

Veilchenblau pierwszym kwiatkiem

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:22, 11 cze 2016

Do góry
Haniu jesteś niezwykła ale to już wiemy od dawna
Dziękuję Ci za odwiedziny u mnie nareszcie choć pomału zaczyna to wyglądać ) Każdego dnia natura, ogród, rośliny te małe i te duże, te pospolite i te oryginalne mnie zaskakują i zachwycają. Teraz jestem tego bliżej z racji przeprowadzki i jak ja dobrze Ciebie rozumiem - też kiedyś tak nocowałam ) niezapomniane
Całuję i ściskam!

p.s. pozwolę sobie wstawić dla Ciebie murek z różami szkoda, że nie mogę przesłać zapachu

NewLife w ogrodzie 10:19, 11 cze 2016

Do góry
W czwartek przeleciałam w zaprzęgu wzdłuż i wszerz działki. Do dzisiaj nie mogę chodzić, takie mam zakwasy, za to uważam, że ziemię na tyle przesunęłam, że teraz można głaskać i wyrównywać docelowo. W dolnym lewym rogu widać mój jak to nazywają Dziewczyny Mordor Zarośnięte po pas. Tak wyglądałaby pewnie cała działka, gdybym na bieżąco nie pracowała na niej.

Miałam nadzieję, że na drugi dzień popada, dlatego spieszyłam się z robotą. Niestety nadzieja matką głupich...U mnie dalej sucho.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:14, 11 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Eden Rose - i jej spektakl

Renia miałam ją u siebie i eMuś mi wykosił
Już nie odbiła...
NewLife w ogrodzie 10:07, 11 cze 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Beata, padało dziś u Ciebie ?
Z mojej perspektywy wyglądało, że kilka razy miałaś darmowe podlewanie. U mnie raz spadły 3 krople na krzyż
Nie. Pokropiło zaledwie, nawet kurzu nie obmyło. Myślałam, że poszło do Ciebie, bo tam chmury czarne widziałam. Nad Rumią ponoć nieźle dał deszcze czadu.
Zana napisał(a)
Beatka napiszę krótko: super! Widać już dobry początek
Od czegoś trzeba zacząć. Powinno być ok a potem będę dalej "rzeźbić" w trawniku, tylko żeby on już był....
mirkaka napisał(a)

Po lewej naszkicowałaś, a po prawej jak?
I co chcesz na tych rabatach sadzić?
Po prawej też będzie oble i falisto aż do warzywnika, który zajmuje całą prawą czesć działki. Część warzywnika od tej, na której przygotowuję teren pod trawnik chcę oddzielić żywopłotem. Fajnie byłoby z żywopłotem z grabu czy cisa, ale nie ma szans. Chodzi mi więc po głowie pęcherznica, której mam sporo porozsadzanej w przetrwalnikach, która szybko rośnie i fajnie daje sie formować.
Na rabatach dużo hortensji, część z drzewami, jak wspominałam, gdzieś może zacznę wplatać róże... To się rodzi z dnia na dzień. Ale hortensje, będą królować. Rabaty będą się materializować w miarę upływu czasu...A do tego czasu pewnie większość wyłożę gazetami i zacznę zasypywać skoszoną trawą
Rumianka napisał(a)
To początek rabaty, a już mi się podobie...
A co tu jest do podobania Podziel się swoją wyobraźnią
Efffa napisał(a)
Kolejny piękny ogród powstaje.Zaznaczam
Edit: co sie pnie na płocie?
Dzień dobry Ewelinko. Widziałam Cię już na innych wątkach. Miło mi gościć Cię u siebie. Zanim u mnie zacznie być pięknie, to minął długie lata i nie wiem czy doczekasz, za to teraz może być ciekawie zważywszy na moje cyrkowe akrobacje, jakie zdarza mi się wyczyniać przy próbie ogarnięcia terenu
To na płocie to winobluszcz sąsiada, który ma tak wąziutki wjazd, że tylko na taką ścianę zieleni mógł sobie pozwolić. Nie może doczekać się, aż moje tuje urosną, bo chce ten winobluszcz usunąć ze względu na to, że mu "siada" przez niego siatka ogrodzeniowa. A szkoda, bo jesienią cudnie wygląda taki wybarwiony na ognistą czerwień...
BasiaLT napisał(a)
Rabata ma iść mniej więcej tak:

To zdjęcie chyba najlepiej oddaje pogląd na planowaną rabatę i uważam że bardzo dobrze ją zaczęłaś.
Dziękuję. Póki co też mi się takie rozwiązanie podoba, ale póki narysowane nogą na piasku to tak jakby patykiem na wodzie pisane i wszystko jeszcze może się zdarzyć
Dominika11 napisał(a)
dobra dobra doczytałam, że będziesz formować
Mam nadzieję, że z formowaniem ich w kulki nie będzie problemu, bo kupiłam na głupiego, oczami, nie doczytując jak się je pielęgnuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies