Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 20:43, 13 cze 2016

Heidi Klum- której koloru nie potrafię oddać fotką - absolutnie jest nie taki - jest zdecydowanie ładniejszy

History - jeszcze chwilę

anna_g 20:46, 13 cze 2016

i Afrodytka - na razie ma 1 kwiat - hmmm... no dobra daję jej szansę... ale poprzednie lata miała więcej - widać coś źle robię...

anna_g 20:47, 13 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Jedynie koło rodków mam nie upchane...z dwóch względów : najpierw Bogdzia mi pokazała rozmiar swojego Alfreda, to ostudziła moje zapędy dosadzenia tam czegoś, potem, jak już doszłam do wniosku, że jak rh urosną , to to coś po prostu wysadzę, to już tuje takie korzenie rozpuściły, że dosadzić coś to trzeba z ciężkim sprzętem przybyć...taka plątanina, nie da się normalnie dziury wykopać. Poza tym busz...zobaczysz

Kasiu już się cieszę że zobaczę ten Twój busz fotka są piękne ale co "w realu" to najlepsze
Kindzia 11:24, 14 cze 2016

Tamte mają dużo pąków, tylko ta jedna słabo? Nawoziłaś?
bozga 22:59, 14 cze 2016

Piękne te róże no i fotki fajnie zrobione, a kolory pewnie, że w naturze ładniejsze. U mnie odcienie niebieskiego komórka fatalnie wyłapuje .
danuta_szwajcer 21:44, 15 cze 2016

anna_g napisał(a)
Mam i ja róż kilka

Novalis zakwitł - muszę się nim pochwalić zanim zniszczą go ew. deszcze. Niestety bardzo brzydnie po deszczu - kwiaty klapnięte całkiem ale teraz... i ten zapach...

Ale cudna ta róża i pozosałe również
Urszulla 04:31, 17 cze 2016

Jak wogóle to miejsce przy płotku Ci się spisuje, bo pamiętam początki tworzenia
Kasya 05:05, 17 cze 2016

anna_g napisał(a)
Mam i ja róż kilka

Novalis zakwitł - muszę się nim pochwalić zanim zniszczą go ew. deszcze. Niestety bardzo brzydnie po deszczu - kwiaty klapnięte całkiem ale teraz... i ten zapach...

Śliczny u ciebie
Mój nie wiem czy zakwitnie, może chociaż 1 pąk się uchowa bo jakaś cholera podgryza mu pączki
malgorzata_s... 15:13, 17 cze 2016

Aniu Novalis bossska
anna_g 20:34, 17 cze 2016

Kasiu w sumie to te co nie miały już mają - pąki oczywiście - nie wzięłam pod uwagę że nie wszystkie muszą jednakowo kwitnąć ot ogrodniczka

Danusiu, Gosiu - dzisiaj Novalis nie wygląda już tak pięknie niestety - po tym dzisiejszym wietrze i ostatnich deszczach zmarniał i musiałam go podwiązać bo się chwieje

W sumie to on jest owszem piękny - i pięknie pachnie ale dla mnie za duży krzaczor wyrosnął - ma jak nic z 80 cm i co roku jest większy... A ponieważ jesienią muszę przerobić tą rabatkę bo już się wszystko na niej pomieszało to będę przesadzać róże - i wtedy - jakby ktoś chciał mieć w ogrodzie różę Novalis to niech mnie zapyta czy jednak go nie eksmituję - bo jeśli by go ktoś chciał przygarnąć to na 95% chętnie oddam w dobre ręce

Ula - rabata przy płotku się spisuje - niemniej po 3 latach jest "do remontu" - część bylin mi wypadła (np. ostróżki) inne porosły wysokie a są na przodzie (np. krwawnik) część się rozsiewa jak szalone (np. jeżówki w kolorze NN), część idzie rozłogami - np. michałki, a ogólnie zrobiło się ciasno i bałagan. Poza tym przekładane były sztachetki w płotku i zmieniły stronę przez co ujęły trochę miejsca. Tak, że - do remontu musi iść i uładzenia bałaganu bo teraz nie wygląda mi najlepiej - najfajniejsza była jak były jeżówki, ostróżki i niewielki róże no i jest do poszerzenia

Zakwitną jeszcze krwawniki, liatry i jeżówki, a potem marcinki. Dosadziłam powojniki - na razie niewielkie są ale chciałabym żeby się pięły po płotku. Sponiewierany Novalis na środku

Wysiane jeżówki - w sumie na prawie całej rabacie - z tym że niektóre siewki są jeszcze malutkie