Rośnie na różnych stanowiskach, bo mam ich sporo.. było 14, ale po przesadzaniu , którejś zimy coś tam padło, wiec może być 10. Wszędzie daje radę. ja jej nie tnę wiec buja sobie ile chce. Wycinam tylko to co przeszkadza i brzydkie.. W największej za szklarnią nic nie robię bo z wielka.
To sadzone w 2013 roku, to jeden krzew..
A to przesadzane w 2013 roku w szpalerku, wysokość ponad 2 metry, pod ciężarem kwiatów się pokłada..
Beatko poważnie są jeszcze n atym forum takie ogrody gdzie nie ma róż...jeszcze A ta biała to co to za róża bo o białych myślę.
Kawał roboty z tym przycinaniem za Tobą. Też zbierać po cięciu nie lubię ostatnio z dużymi worami foliowymi do buksów podchodziłam fakt że rozkładanie zajmowało czasami więcej czasu niż samo cięcie ale zbierać to ustrojstwo z kory brrr...
No i ciachnęłam wczoraj dwa pędy (te jaśniejsze), a teraz powiedzcie czy dobrze uczyniłam? Chciałam zapytać wczoraj, ale gwiazda gwizdnęła mi telefon na wieczór
Moja rozplenica, po ociąganiu sie do czerwca, nareszcie zielona. A i zebrinus kilka źdźbeł wypuścił. Rozplenica do podziału, bo już łysa w środku się robi.
Zdjęcia dla Weroniki - Trzcinniki Overdam posadzone w ubiegłym roku w kwietniu małe sadzonkai. Wszystkie 8 sztuk przez rok bardzo ładnie przybrały na masie
Po ostatnich deszczach wszystko wygląda jak odmłodniałe.
Kilka fotek róz bo to sezon rózany przecież
angielka Golden Celebration
a tu bardzo podobna do niej Graham Thomas tylko ma trochę mniejsze kwiaty.Zdjęcie wygląda trochę jak fotomontaż,ale takie tło zrobiły sosny "za plecami"