Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w cieniu brzozy 11:17, 14 cze 2016

Do góry
Renata, Sirocco przezimowała w garażu, późno ją kupiłam żeby ryzykować, może z nasion by się dało ją uzyskać, jak stipe.
W doniczkach tak namieszałam jak nigdy, ciekawe jak to będzie przez sezon wyglądać.

Gosia, może zakwitnie, one różnie kwitną, niektóre bardzo wcześnie, później powtarzają, tak mam z białymi i tymi najciemniejszymi, choć białe nie jestem pewna, muszę sprawdzić w tym roku. Te pośredni róż teraz zaczyna.
Mogę zebrać nasiona dla Ciebie, widzę, że wreszcie się coś wysiało. Mam kilka takich ale dostanych od znajomej.
To białe to kosmatka śnieżna, kupiłam w tamtym roku.

Poniżej inna trawka wypatrzona na Chelsea.

Mały ogród Kasi 11:15, 14 cze 2016

Do góry
Między deszczami. Lekcja fotografowania z M

Nawożenie, zasilanie trawnika 11:15, 14 cze 2016

Do góry
Dzień dobry

Proszę o poradę i pomoc

2 Maj 2016r. posiałem długo wyczekiwany trawnik

Trawa Trawa Barenbrug Super Sport

SKŁAD:
Życica trwała 30%
Wiechlina łąkowa 40%
Kostrzewa czerwona 20%
Kostrzewa czerwona kępowa 20%

po ok. 4 tygodniach trawa nie chciała wzrastać poradzono mi u importera trawy Dosianie w miejscach gdzie spłynęła po ulewnych deszczach tuz po posianiu, przysypać ziarna trawy ziemią do trawników i nawiezienie "NAWÓZ Barenbrug Barferttile Uniwersal 20 kg."

i oto gdy dziś wstaję i moim oczom ukazuje się obrazek coraz to bardzie żółknącej trawy. Trawa nie miała oczekiwanego wzrostu ale nie żółkła, zaczęła żółknąć po posypaniu nawozem.

Pytałem Pana z firmy importującej w/w produkt czy mi nie popali, bo to młodziutki dopiero co posiany trawnik, jest problem ze wzrostem i chcę mu w jakiś fachowy sposób pomóc. Pan mnie zapewniał że z pewnością nie
popali bo Wasze nawozy nie palą nawet młodych trawników tylko pomagają w rośnięciu i jej rozwojowi.

Trawnik jest z każdym dniem bardziej żółty. Wysycha mi cała trawa. Zdjęcia z dzisiaj.

Naprawdę wierzyłem że jak z żoną zainwestujemy niemałe pieniądze to będziemy mieć super trawnik. A tu MASAKRA !!!

Znajomi kupili i posiali (na piaszczystym terenie) w tym samym czasie tzw. marketówkę i dziś maja piękny dywan z trawnika już dwukrotnie koszony.

Proszę Panią Danusię i Wszystkich, którzy mogą nam skutecznie pomóc.

Jestem Zrozpaczony

Dziękuję z góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:09, 14 cze 2016

Do góry
miłego dnia wszystkim
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:08, 14 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Uff, taka cenna roślina robi Ci psikusy! Ale i u mnie zwykła alibicja ma dopiero małe listeczki.
Przepiękny ten Twój ogród, Irenko. Zachwyca mnie to, że mimo tylu drzew cały czas coś u Ciebie kwitnie. Niesamowite.

Gosiu, jednak czasami trzeba poczekać i dać roślinom szansę, to już kolejna, jako niespodzianka, no bo klon japoński z patyka jest, 2 róże kwitnące z patyka są, podmarznięty klon, po cięciu odbija, to cieszy
Bardzo dziękuję, myślę że jakoś mi się udało połączyć stare z nowym, dzięki temu, cały rok jest ciekawie i zmiennie
coś wschodzi mi z nasion, sypałam i twoje i inne, czekam kiedy rozpoznam, co to i wiesz, że mam magnolię Vulcan?? dzięki twojemu pomysłowi

a lilie ogniste na całego ruszyły, miały sie z ognistymi jeżówkami zgrać, no ale..
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 11:02, 14 cze 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
Teraz troszkę mojego

O, bardzo mi się podoba, co zrobiłaś przy altanie. Róża i lawenda, to jest to.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:00, 14 cze 2016

Do góry
BASILIKUM
chyba przesadzasz Iza, raptem 4 stronki, u ciebie miałam o wiele więcej po weekendzie...inne wątki pędzą po 20 stron...
a może to znak, aby zamknąć już wątek, chyba już wszystko pokazane
rośliny będą tylko dojrzewać i tylko przesadzanie i mini rewolucje będą
MADZENKA
już Ewa ją rozszyfrowała
to Laguna
DANUSIA
z liliowego
dziękuję i powiem, że teraz ten zakątek żyje, wcześniej miałam odczucia, że cokolwiek nie robię tam, jest martwy...
kolejne okienka z nową rabatą będą
takie mam doświadczenia póki co, z czarnuszką
siana późnym latem, od razu jak przekwitła, zakwitła wcześnie, ale juz kończy
ta wysiana wiosną, w maju, do gruntu, dopiero będzie kwitnąć
wniosek, siać i tak i tak

a tu robię kolejny eksperyment
Misia wiosną ogryzła pień róży kaskadowej Super Dorothy
pewnie na czymś szczepiona
odżyła, ale z pnia puściła gałązkę

zostawiam ją i zobaczę, czy jakiś kwiat na niej będzie, bo liście są jak u róży szlachetnej
ta róża w donicy u mnie już 4 lata siedzi

zaczyna okrywowa, kilka innych dopiero pączkuje
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:58, 14 cze 2016

Do góry
Dziś od rana podlewanie gratisowe, na jutro zapowiedź jeszcze większego deszczu, mogę dokończyć czytadło.

Na miły dzień zostawiam jakieś badylki. Wiązówka

Moja działka na Dębowym Lesie 10:56, 14 cze 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
Jak zawsze pięknie i kolorowo

Tak, jak lubię
Fiona w pełni zdrowa i jej zabawki ( nornica polna)

Jurajski Ogród 10:55, 14 cze 2016

Do góry

Ogród w cieniu brzozy 10:48, 14 cze 2016

Do góry
Constance Spry

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:41, 14 cze 2016

Do góry
ANNA_G
siły ubywają, ale powoli robimy; zlikwidowałam pewne budowle, to zrobił się wielki plac do zagospodarowania i nowej aranżacji, co docelowo będzie, czas pokaże. Ja to już bym chciała, a niestety nie da się

KASYA
dzięki
chyba będą 2, bo ta druga z patyka zaczyna coś podobny kolor pokazywać, ogromne róże będą, jak się rozrosną, ale nie wiem czy przy okazji moich zmian, nie zmienią miejscówki, jesień będzie pełna przesadzania, niestety

tak się dziś rozpędziłam z usuwaniem dzikich gałęzi na różach, że i dobre z pąkami chlasnęłam
Nostalgia

i historia z Albizją Chocolate Summer
po przesadzeniu nie ruszała
ścięłam, bo suche
następnie nic się nie działo, wyszarpałam i chciałam wywalić
ale patrzę, a tam cos od korzenia idzie
no i rusza w nowym miejscu
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:40, 14 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Zoju, za to że rozumiesz - najładniejsze aktualne zestawienie z największej rabaty.
Nie przepracuję, znaczy się nie bardziej niż zwykle

Gosia, super zestawienia Bardzo mi się podoba.
Graby Ci zmężniały niesamowicie.
Róże piękne Edenka mi ostatnio wpadła w oko.
Sarny niedobre.... wiem jak to jest
Znowu na wsi 10:40, 14 cze 2016

Do góry

Znowu na wsi 10:37, 14 cze 2016

Do góry
Bodziszek zaczyna kwitnąć

Burgundy Ice w pączku. Czekam z ciekawością na pierwszy kwiat

Mieszkają w donicach

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:34, 14 cze 2016

Do góry
ANNABUKO1
z siewu ostróżki mam fajniejsze, te co rok temu kupiłam pełne, białą i błękit, jakieś mizerne i zrobiły się nie pełne
z maczka zbiorę nasiona, wszystkie inne wywalę i juz u mnie ich nie będzie, dumam czy wschodnie, choć piękne, wywalić czy inne miejsce poszukać....
a z różą, to było tak; Ewa przywiozła we wrześniu 2014 długie gałązki ze swoich róż, pocięłam je i do ziemi, było 14 lecz psy zniszczyły, a te 2 się przyjęły i kwitną

a to ostróżki o których napisałam

MIŁKA
najmniej myślałam w tym momencie o chwastach, choć pełno i ich i slimaków i co tam chceszmam inne nieciekawe rzeczy, kiedyś znikną, mam nadzieję
Co do dopieszczenia, gdybym nie pracowała, a była w domku, na pewno byłoby idealnie, no prawie, a tak wolę na bogato niż na pysk paść masz rację
taka ze mnie ogrodniczka, że nie wiedziałam iż tojeść rozesłana kwitnie

JULA
no przecież róże u mnie w ogrodzie od 98r, a w ciągu tych lat dosadzałam nowe, inne wywalałam, ale jest ich sporo
zaraz z ub.r. pięknośc się otworzy, to chyba z wielkokwiatowych
Znowu na wsi 10:32, 14 cze 2016

Do góry
Busz w przedogródku

Wszystkiego po trochu 10:32, 14 cze 2016

Do góry
A tu zmienny Charles Austin, kwiaty w różnych fazach mają różne barwy

Ogród w cieniu brzozy 10:31, 14 cze 2016

Do góry
Dziękuję dziewczyny, zaraz c.d. Juzia, a skrzyp wypatrzyłaś?

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:30, 14 cze 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)

To mi się podoba, bardzo pobudza wyobraźnię...
Ja to upycham moje sadzonki gdzie się da i potem latam z konewką, a czasem zapomnę o jakiejś.

Pobudza I cierpliwość ćwiczy
O zapominaniu to mi nie przypominaj, bo wczoraj zerwałam liście pewnej roślince, którą ledwo zdobyłam, o bycie chwastem ją podejrzewając. O ja głupia! Zapomniałam, że ją tam posadziłam! To, co zostało, przesadziłam, i wielkim kijem oznaczyłam, teraz codziennie muszę podlewać. Mam nadzieję, że się na mnie nie obraziła.

Jak tam Twoje pomidorki?

U mnie ładnie się zabrały za rośnięcie, choć tak późno wysadzałam. Zaczynają kwitnąć. W sobotę jedno poletko z pomidorkami wyściółkowałam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies