Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 14:37, 27 cze 2016

To właśnie rabata ,którą muszę ogarnąć ,rosą tu Chopin nostalgia i dwie nn podobne do Nostalgii....na rogu ,gdzie nasturcja dosadzilabym biała a przy palisadzie może bym dała jakieś trawki...Na razie mam tylko takie fotki

Dominika11 14:37, 27 cze 2016

lilie czaderskie
Dominika11 14:38, 27 cze 2016

tutaj jeżeli chcesz trawki to tylko jakieś niskie - stipa będzie fajowa, a ja jeszcze polecam turzyce ptasie łapki
Milka 14:41, 27 cze 2016

popatrzyłam sobie i myślę, ze wielkie trawy odpadają, zarosną wszystko; trzeba niskie rozplenice np Hameln, będzie idealna lub Stipę.
A gdzie nie gdzie może byc tez molinia variegata, bo się nie rozłazi, lekko kwitnie i rozjaśnia, ona może być między konikami i różami.
gobasia 14:42, 27 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Jak będziesz kiedyś miała za dużo tej lilii olbrzymio-ilościowo-kwiatowej, bo widzę, że się koci, to chętnie kupię u Ciebie cebulę Bardzo chętnie!!! Cudo!!!

lilia ma już trochę dzieci,na jesieni muszę ją przenieść w inne miejsce ....więc puszczę trochę po ogrodowisku niech idzie w świat i cieszy jak najwięcej...dla mnie też będzie radość oglądać ją w innych ogrodach
Karol99 14:42, 27 cze 2016

Przy palisadzie to jakieś turzyce by pasowały.
gobasia 15:07, 27 cze 2016

mam też inny jeszcze problem,muszę podsypać ponad 10cm ziemi,to chyba będę musiala i tak wszystko przesadzić ....czy róże można tak wysoko podsypać?

palisada ma w najwyższym punkcie 15-20 cm a w najniższych tak do 10cm od zewnątrz....a wewnątrz to chyba muszę podsypać ,do najniższego punktu? to by bylo nawet i 20cm

turzyce ptasie łapki mam ,ale jakieś niskie są ...mam red Barona i poza tym nie mam bladego pojęcia o trawach

proszę o pomoc ,bo zostałam uszcęśliwiona tą palisadą...i teraz mam problem
Iwk4 20:28, 27 cze 2016

Na razie zostaw niżej palisady. Jak ci nie będzie pasować, jesienią podsypiesz. U mnie krawężnik jest wyżej, niż rabata, ale kora i wypełnienie trawami zniwelowało widok. Zawsze jest miejsce na podsypanie kompostem. Tylko u ciebie jest taka cudna ziemia, ze wszystko bez nawożenia rośnie w oczach
Ptasie łapki miałam małe, a w tym roku urosły sporo
Wendy79 21:45, 27 cze 2016

Z chęcią podejrzę, co dziewczyny podpowiedzą w sprawie trawiastego towarzystwa dla róż, bo też szukam.
violka171 00:16, 28 cze 2016

gobasia napisał(a)
lilia się trzyma ...ale w tym roku to przesadzila z tymi pąkami ,trudno ją z focić,,,a na dodatek trawa ja zasłania

wpadłam szybciutko i do Ciebie nie było mnie ostatnio
Lilia ?????czy to jest ta Lilia??!!!!!!!!
zabrakło mi oddechu jak ja zobaczyłam-WYTRZESZCZU OCZU DOSTAŁAM !!!!!!!!!!!ochy i achy to mało!!!!!!!!!!SZOK!!!!!!!!
CUDO JAKIEGO NIE WIDZIAŁY MOJE GAŁY
skromnie sie przypomnę o cebuleczkę