Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zasady konkursu w skrócie 18:29, 26 lip 2013

Do góry
Startujemy z nowym konkursem, w którym do wygrania jest 10 zestawów nawóz firmy Inco Veritas. Aby wziąć udział w konkursie należy postąpić zgodnie z poniższymi punktami.

1. Założyć nowy wątek w dziale Najpiękniejsze aranżacje w donicach na balkonie i tarasie
2. Wkleić do niego maksymalnie 5 zdjęć, bez żadnych opisów
3. Wysłać swoje zgłoszenie do użytkownika Gardenarium podając następujące dane:
- imię i nazwisko
- adres e-mail
- numer telefonu
- adres zamieszkania
- datę urodzenia

Od 12 sierpnia będzie można głosować na dodane wątki. Zwycięży 10 osób, które otrzymają największą liczbę głosów.

Koniecznie zapoznajcie się z regulaminem konkursu
Regulamin konkursu 18:22, 26 lip 2013

Do góry
I. Informacje ogólne

1. Celem konkursu jest propagowanie aranżacji w donicach, które w łatwy sposób upiększą każdy dom, balkon i taras. Konkurs służy też do pokazania swojej kreatywności i dbałości o najbliższe otoczenie.
2. Organizatorem konkursu jest firma Gardenarium s. c., właściciel portalu ogrodowisko.pl
3. Fundatorem nagród jest firma Unia Interactive.
4. Konkurs rozpoczyna się w dniu 25 lipca 2013 r. i trwa do 31 sierpnia 2013 r.
5. Konkurs realizowany jest za pośrednictwem forum umieszczonym pod adresem www.ogrodowisko.pl/forum
6. Konkurs odbywa się terenie Rzeczypospolitej Polskiej

II. Zasady konkursu

1. W konkursie mogą brać udział osoby zamieszkałe na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, które zarejestrowały się w portalu internetowym ogrodowisko.pl. W konkursie mogą uczestniczyć osoby, które zarejestrowały się na portalu ogrodowisko.pl w czasie trwania konkursu.
2. Zgłoszenie w konkursie odbywa się poprzez założenie wątku w dziale Najpiękniejsze aranżacje w donicach na balkonie i tarasie, zamieszczenie w nim maksymalnie 5 zdjęć bez żadnych opisów oraz wysłanie wiadomości prywatnej do użytkownika Gardenarium z informacją o zgłoszeniu swojego udziału w konkursie i podaniu następujących danych:
- imię i nazwisko
- adres e-mail
- numer telefonu
- adres zamieszkania
- datę urodzenia
3. Zdjęcia muszą przedstawiać własne, letnie kompozycje doniczkowe z roślin sezonowych kwitnących, bylin, traw czy krzewów. Zestawienie i kolorystyka dowolna.
4. Uczestnik musi być autorem zdjęć. Osoby umieszczające zdjęcia nie swojego autorstwa zostaną zdyskwalifikowane.
5. Nie można umieszczać zdjęć kompozycji, które zostały sfotografowane w innych ogrodach, które nie są własnością uczestnika.
6. Uczestnik może stworzyć tylko jeden wątek. Osoby, które utworzą więcej wątków używając jednego konta lub poprzez założenie wielu kont na portalu ogrodowisko.pl zostaną zdyskwalifikowane.
7. Utworzony wątek można edytować przez 24 godziny od momentu utworzenia. Po tym czasie wprowadzanie w nim zmian jest już niemożliwe.

III. Wyłonienie zwycięzców

1. W konkursie zostanie wyłonionych 10 zwycięzców, którzy umieścili zdjęcia najpiękniejszych kompozycji letnich i uzyskali największą liczbę głosów w głosowaniu zarejestrowanych użytkowników portalu ogrodowisko.pl
2. Głosowanie rozpoczyna się w dniu 12 sierpnia 2013 r. i trwa do 31 sierpnia 2013 r.
3. Każdy użytkownik będzie mógł zagłosować tylko raz na wybrany wątek, ale może głosować na wiele różnych wątków.
4. Oddanie głosu będzie się odbywało poprzez kliknięcie przycisku głosowania wyświetlonym w wątku.
5. Zwyciężą wątki, które posiadają największą ilość oddanych głosów.
6. W przypadku występowania wątków z taką samą ilością głosów, będzie brana pod uwagę kolejność zgłoszeń.
7. Lista zwycięzców zostanie ogłoszona dnia 1 września 2013 r.
8. W ciągu 7 dni od ogłoszenia wyników organizator skontaktuje się telefonicznie lub mailowo ze zwycięzcami w celu potwierdzania zdobycia nagrody w konkursie.
9. Jeżeli nie uda się skontaktować z danym uczestnikem w ciągu 7 dni, jego nagroda zostanie przekazana kolejnemu uczestnikowi, który zdobył największą liczbę głosów.

IV. Nagrody

1. Nagrodami w konkursie jest 10 zestawów produktów firmy Inco Veritas o wartości 100 zł.
2. Każdy zestaw zawiera następujące produkty:

- Florovit nawóz płynny uniwersalny, kanister 5,5 kg
- Florovit do róż i roślin kwitnących, butelka 1 kg
- Florovit pro natura do roślin zielonych, butelka 1 kg
- Azofoska płynna MOCNA, butelka 1,2 kg
- Pinivit, kanister 5,5 kg
- Florovit pro natura do trawników, worek 4 kg
- Fruktovit plus do roślin zielonych, butelka 1,1 kg

3. Nagrody zostaną dostarczone do zwycięzców przez firmę kurierską za potwierdzeniem odbioru w ciągu 21 dni od ogłoszenia wyników.
4. Nagrody zostaną wysłane na adres podany w zgłoszeniu do konkursu
5. Do odbioru nagrody upoważniony jest zwycięzca, który musi legitymować się dokumentem tożsamości i tym samym potwierdzić dane podane w zgłoszeniu do konkursu.

Informacje dodatkowe i zaproszenie

Chyba nie ma na naszym Forum Ogrodowiska osób, które nigdy nie zrobiły żadnej aranżacji w donicach. Zastanówmy się czy mamy zdjęcia własnych, pięknych dekoracji kwiatowych czy roślinnych. Może urzekną Forumowiczów i zagłosują właśnie na te nasze?

To jest także jeszcze właściwy moment na wymianę lub wykonanie nowych, letnich kompozycji z udziałem traw, późno letnich bylin kwitnących, których wybór jest w każdym centrum ogrodniczym i zapraszają, aby je kupić.

Zapraszamy do wspólnej zabawy i emocji

Kłopoty - problemy z trawnikiem 18:05, 26 lip 2013

Do góry
Do chwastów w trawniku jest takie narzędzie w naszym ogrodowiskowym sklepie

http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/przyrzad-do-usuwania-chwastow-w-trawniku-joseph-bentley
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:55, 26 lip 2013

Do góry
Dwa dni nic nie było, a dziś kopał. Karbid poszedł w dziury, Na widły mam za słabą psychikę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:48, 26 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję kochani za odzew w sprawie kreta, dziś nie było na froncie nic nowego, nie wiem, co on zamyśla, ale widły chyba naszykuję, cholercia trudne to jest. W ogrodach nie jest pod ochroną.

ooo właśnie miałam pisać , że w ogrodzie prywatnym nie jest pod ochroną...
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:59, 26 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To nie jest żaden problem, po prostu nawóz jest nierównomiernie rozprowadzony. albo nierównomiernie rozpuszczony.

Nie stosuj nawozu takiego jaki zastosowałaś jeśli chcesz mieć idealny trawnik. Stosuj nawozy do trawników zwykłe co 3 tygodnie, wieloskładnikowe, podlewaj obficie po podlaniu.

Teraz to możesz jeszcze raz podlać obficie najpierw, bo może nawóz się nie rozpuścił, jak nie pomoże to podsypać te żółte miejsca np Florovitem do trawników i podlej, no chyba że to żółte wynika z przenawożenia, to ostrożnie i nie nawoź.

Pomyśl jak nawożenie zrobiłaś i czy może być przenawożony.

Moim zdaniem jest zagłodzony tu gdzie żółte placki.

Dziękuję tak zrobię.

Pozdrawiam serdecznie
Ogród z prostymi liniami 08:50, 26 lip 2013

Do góry
Może przenieść, napisz do mnie na pw.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:48, 26 lip 2013

Do góry
To nie jest żaden problem, po prostu nawóz jest nierównomiernie rozprowadzony. albo nierównomiernie rozpuszczony.

Nie stosuj nawozu takiego jaki zastosowałaś jeśli chcesz mieć idealny trawnik. Stosuj nawozy do trawników zwykłe co 3 tygodnie, wieloskładnikowe, podlewaj obficie po podlaniu.

Teraz to możesz jeszcze raz podlać obficie najpierw, bo może nawóz się nie rozpuścił, jak nie pomoże to podsypać te żółte miejsca np Florovitem do trawników i podlej, no chyba że to żółte wynika z przenawożenia, to ostrożnie i nie nawoź.

Pomyśl jak nawożenie zrobiłaś i czy może być przenawożony.

Moim zdaniem jest zagłodzony tu gdzie żółte placki.
Ogród zmyślony 08:19, 26 lip 2013

Do góry
Jakbyś chciała domieszać pomarańczu do trawek to widziałam wczoraj trytomy śliczne, taka grupa wśród ostnic to by dopiero było preriowo.
Ogród zmyślony 08:17, 26 lip 2013

Do góry
myszorek napisał(a)

zaczęłam rabatę przed furtką

Mnie najbardziej podoba się tutaj Buziaki i musze wpaść jednak żeby popatrzeć na żywo jak faluja trawy. A tam za płotem nie doczytałam, ale jakaś budowa?
Pokażę nasz ogród 17:21, 25 lip 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Asiu, jeśli chcesz widzieć warzywnik, a jest na co popatrzeć, to zlikwiduj tę rabatę. Ona będzie równie piękna pod płotem i ożywi żywopłot. Ja bym obwódkę zrobiła, którą możesz prowadzić albo niższą albo wyższą. Może z jakąś trawką? Tylko musiałabyś przetestować z jaką, bo ja się bardzo zawiodłam na Carexie Evergold. Lubi u mnie gnić od korzenia i tak naprawdę dopiero teraz nabrała tempa wzrostu. Myślę, że tutaj mamy wielu specjalistów od trawek. Tak bym widziała, jakiś zielony żywopłocik i na tym tle żółta trawka na przykład. A ta ławka z hortensjami, to jak w Anglii. Mam nawet taką jedną inspirację .

Ławeczka z hortensjami jest inspiracji Danusi na GARDENARIUM
Pięknie będzie za rok jak podrośnie hortensjia posadzona z tyłu za ławką. Mam też naszykowane ok 30 sadzonek hortensji na szpaler pod płotem.

Z carexami też mam złe doświadczenia. W tym roku z 3 trawek tylko jedna ładnie odbiła, dwie wiosną odchorowały wyglądały jak zapleśniałe. W poprzednich latach też traciłam, więcej nie kupię.
Głóg - Crataegus 16:15, 25 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obcinać galasy, aby nie dopuścić do późniejszego rozmnażania się i powrotu na drzewo.

Danusiu dopiero dziś zauważyłam, że te galasy są wszędzie! często na łodygach blisko pnia, mam poobcinać tak fest całe drzewko?
Ogród Tosi 09:35, 25 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ktoś nam napsocił ostatnio wklejając wielkieeeee zdjęcia, wielgachne przez obcy hosting zdjęciowy, była masakra, ale Ronin ratował sytuację.

Rzeczywiści masakra.
jeszcze wczoraj nie miałam dostępu do ogrodowiska ale przecież się nie damy zespamować
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:42, 25 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To zioła, które można wieszać w pomysłowych torebkach na ścianie, furtce itp.

świetny pomysł!! i wygląda pięknie
Głóg - Crataegus 21:12, 24 lip 2013

Do góry
Obcinać galasy, aby nie dopuścić do późniejszego rozmnażania się i powrotu na drzewo.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:49, 24 lip 2013

Do góry
Dziękuję kochani za odzew w sprawie kreta, dziś nie było na froncie nic nowego, nie wiem, co on zamyśla, ale widły chyba naszykuję, cholercia trudne to jest. W ogrodach nie jest pod ochroną.
Mój zielony świat malowany roślinami... 19:58, 24 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koło jest za blisko płota, czy mi się zdaje?

Danusiu kolo jest z pól metra od płota w miejscu powojnika i żurawek to żle? Zmniejszyć, przesunąć ?
Pozostałe ok metr , półtora bo kwadrat jest kopnięty
Dziękuję że zaglądnęłaś
Kondziowy Ogród :) 16:56, 24 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja wchodzę, ale czasem nic nie piszę Mam deprechę z powodu kreta.
Danusiu wiem że wchodzisz a rozumiem że nie piszesz bo jak miałabyś tak każdemu pisać to by ci doby brakowało a ja mam ciągle deprechę po nornicach bo ja staram się kanciki robić a na drugi dzień tunele i nie wiem co mam z nimi robić
Kondziowy Ogród :) 16:26, 24 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja wchodzę, ale czasem nic nie piszę Mam deprechę z powodu kreta.

ja też miałam rok temu, największy pogrom, to 50 kopców po nocy...tralala, nie mam już!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:10, 24 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
EEE tam Marzenko nawet nie madżę, to nie dla mnie hehe hihi mówiąc językiem Kondzia hihi.
Ja tam wolę sobie oglądać sobie jako widz, czy wiecie jakie tam jest napięcie? Budowanie jest bardzo trudne, bo mało czasu, stres, ciasnota, ruszyć się nie można.

Ja ostatnio stresu związanego z budowaniem ogrodów to mam za kilka lat naprzód

Rozmawialiśmy z projektantką na BBC w Birmingham, ona woli wystawę BBC.

to może tu, w stres twój wierzę, ale też powstaje cóś piknego, czyli czasami stres pomaga
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies