Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Eksperymentarium 17:09, 05 cze 2016

Do góry
Ascot i Leonardo Red
odcienie się zgraly
do tego Red Baron
jak szaleć to szaleć
W cieniu - zacieniona 17:02, 05 cze 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
...u nas zielono...

Muszę zacytować te zdjęcia bo mnie urzekły. Szczególnie hosta na pierwszym zdjęciu, przepiękna.
Mam jeszcze pytanie odnośnie biało - zielonej brunnery. Nie zielenieją jej liście? Miałam, wydawało mi się że wracała do formy pierwotnej czyli takiej o całych zielonych liściach. Może miałam taki wybrakowany egzemplarz?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:02, 05 cze 2016

Do góry
i jeszcze takie gozdziki kwitna na skalniaku

a to to sie sieje jak glupie, mam juz w calym ogrodzie, nawet na trawniku

piwonie biale juz powoli przekwitaja, zaraz im obciacham te przekwitle kwiaty, moze jeszcze nowe rozkwitna. jedna zaczyna dopiero kwitnac.
a Ciemno rozowa wreszcie sie namyslila. Moze czekala az przestanie padac. Ona ma najladniejszy krzaczek, Taki smukly.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:57, 05 cze 2016

Do góry
hebe

i z innej strony tu widac jakie malutkie sa moje hosty. Trawki od Irenki widac, przezimowaly ale cos nie rosna. Kiedys przez pomylke je wyrwe jak tak dalej bedzie

i na skalniaku jeszcze ten rosnie ale oczywiscie nie wiem na pamiec jak sie nazywa. hania wie

Moja bajka 16:56, 05 cze 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Bardzo ładne ujęcie, jak nad prawdziwym stawkiemi ta skorupa pałamana

a Edenkę kupowałaś z gołym korzeniem?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:49, 05 cze 2016

Do góry
Pierwszy roza bedzie niedlugo kwitla, juz za chwileczke, juz za momencik

Zemste ogrodowiska tez mam a jakze, na szczescie jeszcze nie w nadmiarze bo to na fotce to chyba werbena

Na skalniaku

te mi sie podobaja, zapomnialam jak sie nazywaja. hania kiedys mi pisala ale pamiec ulotna
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:40, 05 cze 2016

Do góry
Clematis ma takie duze kwiaty

lwia paszcza przetrwala zime. jest tylko jedno ale. Ich bylo dwie, jedna taka pomaranczowa i jej juz nie ma. A ta ciemno czerwona jest dobre i tyle.
Hortensjada 16:37, 05 cze 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Derenie to droga kolekcja, za jakość i wielkość krzewu ( drzewka)się płaci. Początkowo rosną bardzo wolno i im mniejsze tym bardziej podatne na przemarzanie. Po różnych przygodach z tą grupą roślin jedno jest pewne- zawsze kupujemy okaz, który nosi ślady kwitnienia ! W innym przypadku możemy poczekać sobie kilka lat na kwiaty.

Co do odmian, które bym poleciła to ( wg kolejności na fotkach)
Weisse Fountain, Teutonia, China Girl i Snow Flurry
Mają piękny pokrój i bardzo długo kwitną, do tej chwili każda z tych odmian cieszy jeszcze oczy

Milky Way bardzo popularny w szkółkach, ładny krzew ale delikatne podsadki trochę giną wizualnie przy bardzo ażurowym pokroju, z bliska jest piękny, z daleka juz niekoniecznie

widziałaś tego mojego nowego? https://www.ogrodowisko.pl/watek/5594-ogrod-do-odnowy?page=18 usiłuję go zidentyfikować i według liści jest nadzieja, że to dereń kousa 'Satomi' ale czy on w ogóle zakwitnie, by się przekonać?

U mnie w okolicy dereni z ozdobnymi przykwiatkami jak na lekarstwo. Widziałam wiosną duży egzemplarz jak ten Twój przedostatni, ale nie miał nawet śladu po kwitnieniu, a cena jak piszesz zabójcza. Nic to nie będę dalej walczyć, wystarczy mi elegantissimus a te nowe może kiedyś zakwitną? Podziwiać je będę u Ciebie
Kamienny ogród patykiem malowany 16:29, 05 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Czochy z Łazienek Królewskich - takich wielkich jeszcze nie widziałam - średnica 17-18cm....chociaż na zdjęciach tego nie widać.
Foty z telefonu - jakość jakaś

.........

Byłam i ja... Niemożliwie wielkie są...
Liliowo i kolorowo:) 16:29, 05 cze 2016

Do góry
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 16:25, 05 cze 2016

Do góry
Jeszcze zapomniałem o warzywniaku, doznałem szoku jak przyjechałem po tygodniu.
Trzeba szybko było rozsadzać

Dwa ogrody 16:22, 05 cze 2016

Do góry
Rench - piwonie wiosną pryskam miedzianem, w pierwszym roku chorowały wszystkie.

ren133 - jak się nazywa piwonia, która cytujesz zabij, nie wiem. Mam nazwy zapisane, ale w rzeczywistości niewiele się zgadzało, pewna jestem tylko co do lekarskich. Kupiłam ostatnio pojedynczą bordową w pąku, miała mieć żółty środek, a jak zakwitła to okazało się, że wygląda tak, kolor przekłamany, bo mój aparat słabo purpury zbiera może przed wieczorem uda mi się lepszą fotkę zrobić.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:17, 05 cze 2016

Do góry
I takie tam rózności

Liliowo i kolorowo:) 16:12, 05 cze 2016

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 16:05, 05 cze 2016

Do góry
Róże szaleją chodz nie wszystkie jeszcze kwitną a ta róża Irenko co Ci się podoba to Luise Odier co Ci ją polecałam byś kupiła, pachnie obłednie
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:59, 05 cze 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Na powitanie
dzisiejszy ranek po wczorajszej burzy

Mieszkasz w raju?
Dwa ogrody 15:43, 05 cze 2016

Do góry
Trochę mnie nie było, zarówno w ogrodzie jak i tu. Rośliny poszalały, szkoda, że piwonie przekwitają. Ale nie wszystkie, Sara B. dopiero zaczęła.
Kiedy kwitną dzwonki, piwonie i zaczynają róże praktycznie mogłabym nie robić nic, tylko patrzeć na nie od rana do wieczora. To chyba najpiękniejszy czas w moim stosunkowo młodym ogrodzie. Najstarsze róże mają cztery lata, pierwsze piwonie trzy lata i dalej dosadzam, chociaż rabaty pękają w szwach. Ale za chwilę przytnę szałwie, kocimiętki, przywrotniki i przewietrzę rabatki

Jolanko, myślę, że i u Ciebie już róże zaczęły kwitnąć.
Doniu, cóż poradzę, że lubię byliny

To chyba Sara B.

a tu nie wiem, kwiat olbrzymi, jak dwie dłonie, pachnie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:43, 05 cze 2016

Do góry
I inne różności różane

Nawet nie wiedziałam,że Crocus ma zielone oczko,w tamtym sezonie nie pokazała go

I Jan Paweł II

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:31, 05 cze 2016

Do góry
Zakwitła jednym kwiatem Tuscany Superb

I dla porównanie kwiat Tuscany

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:25, 05 cze 2016

Do góry
zbigniew_gazda - Z wiekszej odległości nie rzucają na kolana,ale pokażę
Mimo obfitości kwitnienie róż,najbardziej niebieskości kocimietki i szałwi są widoczne
Z trawnikiem znowu coś przedobrzyłam i mam żółte plamy,ech...

I wysepka z bliższa

i za wysepką,tutaj jeszcze róże nie kwitną.

Dorota123 - tak,prawdziwe szaleństwo

Donia72 - Rose de resht pięknie pachnie,ale jej akurat nie mam
Kasya - Alchymist to kameleonek, 3 kolorki na jednym krzaczku.

07_Rene - może James Galway ,lub Eden rose ?

mira - moja Tuscany w tym sezonie,też wypuściła nowe pędy pomiędzy zakulkowanymi.Te ubiegłoroczne po kulkowaniu pochorowały się.
Postanowiłam już jej nie przypinać,zobaczę co z tego wyjdzie w kolejnym sezonie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies