AnkaW
23:57, 17 mar 2016
Katel dziękuję za zainteresowanie
Arabella zdecydowanie mi się podoba
Jedyny minus jaki znalazłam to to, że nie czepia się podpór i nawet glebę gliniastą lubi
. Jeśli nie tu to znajdę inne miejsce dla niej - nawet juz wiem gdzie.
Z Viticella podobają mi się (póki co) te: ETOILE VIOLETTE i PURPUREA PLENA ELEGANS (choć myślę, że zbyt konkurencyjny dla róży i zaczyna kwitnąc dopiero od lipca)
MIKELITE trochę późno kwitnie wolałabym coś co będzie kwitło zaraz za Janny.
DARK EYES chyba będzie za ciemny a Emilia Plater też mi coś kolorystycznie nie gra
A z wielkokwiatowych BAGATELLE' ('DOROTHY WALTON') i multi blue jest piękny i pasowałby, gdyby nie to cięcie. W encyklopedii pisze, że wystarczy mu słabe cięcie "Tnie się słabo. Na przełomie II i III wystarczy usunąć martwe pędy, a żywe można przyciąć słabo: w pierwszym roku 30 cm od ziemi nad silnymi pąkami, w drugim ˗ 70 cm, a w następnych latach na wys. 150 cm"
I jak tu się zdecydować
Chcę wszystkie
Ale optycznie (ze zdjęć
)najbardziej podoba mi się połączenie z bagatelle.
[zdjęcie zmoderowane]
Podejrzewam, że zdecyduje za mnie los jak pojadę do szkółki
Najwyżej przesadzę Janny.
Arabella zdecydowanie mi się podoba

Z Viticella podobają mi się (póki co) te: ETOILE VIOLETTE i PURPUREA PLENA ELEGANS (choć myślę, że zbyt konkurencyjny dla róży i zaczyna kwitnąc dopiero od lipca)
MIKELITE trochę późno kwitnie wolałabym coś co będzie kwitło zaraz za Janny.
DARK EYES chyba będzie za ciemny a Emilia Plater też mi coś kolorystycznie nie gra
A z wielkokwiatowych BAGATELLE' ('DOROTHY WALTON') i multi blue jest piękny i pasowałby, gdyby nie to cięcie. W encyklopedii pisze, że wystarczy mu słabe cięcie "Tnie się słabo. Na przełomie II i III wystarczy usunąć martwe pędy, a żywe można przyciąć słabo: w pierwszym roku 30 cm od ziemi nad silnymi pąkami, w drugim ˗ 70 cm, a w następnych latach na wys. 150 cm"
I jak tu się zdecydować

Ale optycznie (ze zdjęć

[zdjęcie zmoderowane]
Podejrzewam, że zdecyduje za mnie los jak pojadę do szkółki