Nie wszytskie Austinki zwieszają głowy , u mnie wiele ma pionowy pokrój, tylko gdy sa młode nie są w stanie dziwgać ciężkich kwiatów na wiotkich pędach
Ewo jak wysoka jest Twoja yara jest juz u Ciebei trzeci sezon to będzie miała docelowa wysokosc.
Złe posadziłam jedn krzaczek i zastanwiam sie gdzie orzesadzic. Czy rzezczywiście ma 0,7 M czy rosnie wyższa?
Poelcam gorąco szalwie, żle mnei zrozumiałaś polecam jednak deep blue a nie białą, ale szczerze przyznam ze jeszcze w realu białej nei widziałam....Mam białe przetaczniki z białymi rózami i wygląda to bardzo dobrze, wiec byc moze mam błędne wyobrzeżenie o białej szałwi.
Witam, przybiegam z rewizytą. Ale wielką masz różankę. Ciekawy układ wymyśliłaś na rabatach, Ice Dance tak jak Madżenka nie polecam, rozłazi się szybko i możesz mieć kłopot w utrzymaniu jej w kwadracie, są podobne, które trzymają fason. Pozdrawiam☺
Dziekuje Marto!
Absolutnie nic sobie nie robie z zalecanych odległosci pomiędzy rozami.... Lubie gdy roze przenikaja sie wzajemnie, nie lubie ogladac samych krzakow z mała iloscia kwiatow. A młode roze maja to do siebie, ze maja duzo łodyg a mało kwiatów. Z tego powodu róze cierpią na plamistośc. Ale z tego co czytam w ogrdach, w ktorych sadzone są róze przepisowo, tez panuje zaraza...
Nie wiem co ile sadze, bo ja chyba nigdy nie sadizłam róz na pustych tabatach...ciagle dosadzam jedne obok drugich. Nieraz wbić juz łopaty nie moge, bo wszędzie coś rosnie
A co dwa tygodnie wystawiam 6 workow bioodpadów... Aby ten busz okiełznać ciągle latam z sekatorem...
Mirello jeśli nie pamietam nazwy to sprawdzam etykiety lub tabliczki. Każdą róże mam opisaną. Ale przynam sie, ze juz po tym codziennym oglądaniu wszytskie pamiętam Zwłaszcza gdy kiwtną to sie im przyglądam i odnotowuje róznice
Zawilce sadze głownie z trawami/ miskantami. Mam je też w towarzystwie róz ale jakos szczególnie dobrze nie sa tam wyekspońowane
One potrzebuja sporo wilgoci, gdy maja sucho zamieraja mi.