Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:31, 16 lut 2017

Do góry
Oczary kwitną, ciemierniki wyłażą - niewątpliwie wiosna z zachodu idzie
Na zielonej... trawce :) 17:20, 16 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
]

Chyba okna jutro umyję Czekałam na odwilż

Moje umyte!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:43, 15 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Ty tez?

Tak wyszło
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:11, 15 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Obejrzałem relacje z cięcia traw - ja swoje ID chyba scinalem wcześniej, mam morze krokusów między nimi
Będę pamiętać, by miskantom po cięciu lac dużo wody z gnojówka

Sebek a jak Twoje ID teraz wyglądają?
W tamtym roku miałam koszmarne po zimie ale za Twoją radą przez cały sezon dostawały dużo wody i muszę stwierdzić, że to chyba jest klucz do sukcesu. Po tegorocznej zimie wyglądają rewelacyjnie-całe zielone i tylko pojedyńcze żdzbła mają suche końcówki
Masz swoją teorię na ten temat?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:12, 15 lut 2017

Do góry
Sylwia, wiosna odtrąbiona i dziś w południe naprawdę ją poczułam.

Sebek, awatar wyciągnęłam z otchłani nośnika, no mus było pokazać włosy jak kępa stipy po zimie Ale już trzeba się szykować na wiosnę. Śnieg topnieje od południa, od wschodu, czyli mnie - stoi w miejscu, ale cieplej.

Alinka - ja miałam własne warzywa w skrzynkach Grzesio miał własną 1 skrzynkę, a ja trzy. Te w gazecie to z ogrodu z lustrem, ale ja mam i swoje nieco mniej masywne i nawet niezłe płony były w zeszłym roku. Miałam dużo cukinii, pomidorów, ogórki, cebulę białą i czerwoną. Moc truskawek, z których jedna odmiana okazała się owocująca nawet w sierpniu, co poskutkowało tym, że zostawiłam i będę rozmnażać, a pozostałe oddałam pracownikom.

Miałam ziemniaki czerwone z Niemiec, miąższ czerwony a więc puree czerwone jak buraki.

Boguś, tak, niewiele potrzeba i widać, że Kreseczka tęskni jak pojadę, bo gdy wracam to poduchy na kanapie poprzewalane i nie je od razu tylko aż zawodzi z radości, że mnie widzi.

Coś jeszcze, coś więcej... 12:53, 15 lut 2017

Do góry
Sebek taka zieleń cieszy oczy !!!

U nas dzisiaj w nocy -7 stopni, teraz 2 na plusie...jest nadzieja...
Typografia ogrodu 12:50, 15 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Miskanty na koniec marca zostawiam Hortensje tez możesz zostawić, jak chcesz by dłużej zdobiły
ciekawe co z tego wyjdzie.ja dziś też z sekatory nad swoimi stałam...Może choć Annabelle by mozna
Ogród z pergolą 12:24, 15 lut 2017

Do góry
Bałwan jak widać walczy
Nart zazdraszczam
Coś jeszcze, coś więcej... 12:22, 15 lut 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Pogrzałam się fotkami..U Navi pytałam o cięcie,ale już wszystko wiem.

Podoba mi się Twoje podejście do życia! Ważne żeby mieć poczucie nie zmarnowanych szans

Cieszę się, ze wiesz już wszystko nt cięcia Jak Ci się nie chce to nie tnij - mnie po prostu nosiło
Coś jeszcze, coś więcej... 12:19, 15 lut 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
wiecej cię tu widać że luzzzz)

PS. co do szukania wiosny właśnie zostawiłam u nawigatorki stosowny wpis)) muszę włączyć myślenie ))) choć w tej tęsknocie chyba bardziej liczyłam że zobaczę choćby fatamorganę ))

Luz totalny - dawno się tak nie leniłem
Z szukania kwiatów seslerii się uśmiałem - choc sam przed chwila wyszedłem sprawdzić, czy czasem po paru godzinach słońca przebisniegi się nie wychyliły - a tu nadal lód nad ziemia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:14, 15 lut 2017

Do góry
Awatar po prostu świetny
Macham... wiosennie - dziś taki piękny dzień
Ogród u stóp klasztoru cz. II 12:00, 15 lut 2017

Do góry
alinak napisał(a)

Oooo a to dlaczego???? za stary będziesz, zasiedzisz się.
Ale dosyć marudzenia ...dobrze ,wobec tego oglądaj już nasiona i wybieraj co ci pasuje.Koleżanka mnie dzisiaj uświadomiła że ta zielona rukola pod śniegiem u mnie to może nawet na wiosnę się obudzi i urośnie jeszcze.....no nie wiem ..przecież ona się wysiała na pół warzywniaka .nawet w pomidorach.

Ja nie z tych co usiedzą na miejscu - w tym roku dużo niepewnych sytuacji u nas, boję się rzucić wszystko na 3 miesiące i zostawić Mamę z tym wszystkim... Dlatego być może wbiję do USA w 2018, zresztą dopytałem się znajomych i nie jest tak kolorowo jak się mi wydawało Dlatego... odraczam W tym roku Azja Express musi mi wystarczyć
Rukola mówisz ekspansywna? To Nie wiem czy to dobrze czy źle
Ogród u stóp klasztoru cz. II 11:54, 15 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Rukolę muszę koniecznie na liście umieścić
Work&travel przesuwam na rok następny, więc warzywnik ma znów szansę egzystować Zresztą Mama nawet polubiła pracę w nim to będzie dobrze Musi być

Oooo a to dlaczego???? za stary będziesz, zasiedzisz się.
Ale dosyć marudzenia ...dobrze ,wobec tego oglądaj już nasiona i wybieraj co ci pasuje.Koleżanka mnie dzisiaj uświadomiła że ta zielona rukola pod śniegiem u mnie to może nawet na wiosnę się obudzi i urośnie jeszcze.....no nie wiem ..przecież ona się wysiała na pół warzywniaka .nawet w pomidorach.
Ogród u stóp klasztoru cz. II 11:49, 15 lut 2017

Do góry
Work&travel przesuwam na rok następny, więc warzywnik ma znów szansę egzystować Zresztą Mama nawet polubiła pracę w nim to będzie dobrze Musi być
Ogród u stóp klasztoru cz. II 11:49, 15 lut 2017

Do góry
Typografia ogrodu 10:28, 15 lut 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Sebek Ty szalejesz...Z miskantami jeszcze czekać że ścięciem?Z hortkami little lime też?

Miskanty na koniec marca zostawiam Hortensje tez możesz zostawić, jak chcesz by dłużej zdobiły
Typografia ogrodu 21:22, 14 lut 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Sebek Ty szalejesz...Z miskantami jeszcze czekać że ścięciem?Z hortkami little lime też?
miskanty zostaw jeszcze z miesiąc przynajmniej
Typografia ogrodu 20:59, 14 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie trzcinniki ostatnio poszły z dymem a dziś opitolilem hortensje bukietowe i derenie - choc u mnie nadal leży 20cm śniegu, na którym o dziwo można swobodnie stać i się nie zapadnie Zatem

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:44, 14 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzenko Nie wiem jeszcze ale chyba w tym roku odpuszczam Gardenię ...

Ty tez?
Typografia ogrodu 17:51, 14 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Ściąłem jak Ty sekatorem - tylko potem do pieca wrzuciłem
Trawy wypala Grochowski - ale dla mnie to hardkor... Choc jak zrobisz pole trzcinnika to pewnie kombajnem będziesz je ciąć

Zobaczymy czy można - będę testować termin ich kwitnienia późne cięcie ostatnio skutkowało kwiatami od koniec sierpnia -zobaczymy jak będzie tym razem

a juz myslaąłm, że spaliłeś wiem, ze w stanach się tak robi. pole dobrze by sie paliło. musze dopytac Tomka zatem. juz mówiłam, że kosą moge zawsze ciąć i zgrabić
to póżno Ci kwitły bardzo. u nas szczyt jest na koniec lipca zazwyczaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies