Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 19:28, 20 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu,czy hortki Polar Bear długo są białe? Bardzo mi się one podobają ,mam pierwszy rok 3 sztuki i chyba jutro dokupię jeszcze. Już umówiłam się ze znajomym panem ogrodnikiem i ma mi przywieźć na ryneczek.

Asia długo, jeszcze sa białe. nie kontrolowałam przyznam od kiedy to ci nie powiem dokładnie.
ale polar bear to moj nr. 1, polecam bardzo. dawno juz kwitna w przeciwieństwie to tych cholernych limek

juz mam zdjęcia!!
polar bear sprzed paru dni

Nowocześnie z różAnką :D 19:14, 20 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Dzięki za rozmiar Pashminy. Uspokoiłaś mnie

i to jej rozmiar w drugim roku, bardzo zywotna róża
Nowocześnie z różAnką :D 19:13, 20 sie 2017

Do góry
szemusia napisał(a)
Aniu, czytam o tych Twoich limkach i wyszło mi, że:
- dałaś im siarki, czyli zakwasiłaś - u mnie pani w szkółce mówiła, żeby pod limki glebe zasadową, bo to nie ogrodówki (choć ja i tak, trochę kwaśnej mieszałam, nie wiem na ile pani się zna),
- póżniej podlałaś pokrzywą - ta z kolei do zasadowych właśnie,
- zasilałaś raz magiczną siłą - ja to robię co dwa tygodnie od czerwca.
To tyle widzę różnic z moimi
Choć, jak pisałam u siebie, te limki, które w zeszłym roku ukorzeniłam, w tym też nie kwitną. Może dac im czasu i jak Toszka radzi przykryć obornikiem na jesień

Zmiany u Ciebie, zmiany - kupę czasu mnie nie było... Lubię geometryczne ogrody Moze dlatego, ze u siebie inny mam, wymuszony wcześniejszymi założeniami...
W sprawie ścieżki nie doradzę, bo mi to całe projektowanie to jednak kiepsko idzie

pokrzywa zasadowa? ;/ rodki tez nią podlewałam
w przyszlym sezonie więcej je będę nawozić, dałam ciała w tym sezonie.
to jest mój pierwszy po powrocie do pracy i cięzko mi się czasowo ogarnąć i stąd między innymi ochłodzenie uczuć do róż aż tak czasochłonnych ulubienic miec nie mogę

chcialam pokazać jak teraz moje limki wygladają ale chyba żadnych zdjęć nie wgram bo mi komputer przestał "widzieć" telefon. dlaczego??

a obornik wkoncu będe mieć, córcia na konie bedzie od września chodzić to i mama będzie mieć z tego korzyść
Ogród Małej Mi 2017 18:48, 20 sie 2017

Do góry
Ania stoł wyczyszczony i olejem pomalowany? jakim?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:42, 20 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
ja tez raczej zołza ale moj M mówi" z tobą to sie zawsze coś dzieje!"
nawet gdy urządzam mu moje aferki rodem z włoskich seriali

Aniu, chyba nudno by mieli Ci nasi eMowie z normalnymi, poukładanymi żonami
Typografia ogrodu 09:04, 20 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
5 godzin ciurkiem? masakra. ja dzisiaj grabkowałam godzine a potem sznurki rozciagalam i już mi się nic nie chce. zreszta na 40-kę idę
i u mnie wkońcu deszcz! pierwszy od feralnego 11-go
ciurkiem. Jeszcze trochę by się znalazło ale już mi się nie chciało.a co sznurkujesz? I jak cisy?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:34, 19 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
ale fotek! mniam
Ogród Ani :) 18:52, 19 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
sierpień to chyba jeszcze nie za póżno na sadzenie traw tych ukorzenionych w donikach. na dzielenie juz za późno. ja w tamtym roku na targach w skierniewicach w połowie września kupowałam trawy i wtedy to mi Toszka pisała ze ostatni dzwonek na sadzenie. ale że ja przysnęłam i dopiero w pażdzierniku moglam działać to je zadołowalam asekuracyjnie.
pozdrawiam Anula, coraz fajniej się robi

W praktyce jeśli trawy wejdą już w okres jesiennego kwitnienia to system korzeniowy słabo rosnie. Jeśli sadzonki są ładne, z ładna bryłą korzeniową to mozna je jeszcze sadzić. Jest - na ten moment- spora szansa, że taka sadzonka zdąży się przed zimą ukorzenić. Jednak trzeba mieć na uwadze, że sadzonka sadzonce nie równa - bywają żałośnie małe, dopiero co wsadzone w doniczkę - i takie lepiej zadołować. Intensywny wzrost korzeni traw jest w fazie wiosennej, potem mamy fazę kwitnienia, czyli wytwarzania nasion. I na tym jest trawa skupiona (bo ma już mocne korzenie). Potem trawy wchodzą w fazę spoczynku.
Tak to w skrócie wygląda.
Nowocześnie z różAnką :D 17:43, 19 sie 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Ciągle coś nowego u Cię

zdrówka dla młodej, też to przerabiałam...

tez zapalenie nerek? najbardziej boję sie zeby to nie miało konsekwencji na całę zycie ale dbam o nia teraz szczegolnie i dzięki Justynie zgłebiam temat rozgrzewających diet
Nowocześnie z różAnką :D 17:42, 19 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)
Hej
Przyszłam zaznaczyć wątek bo.wciąż sobie obiecuję, że muszę go "przelecieć" ale ten ciągły niedoczasie ....
Teraz chociaż będę bieżący temat śledzić
Miłego dnia życzę

cześc Ola fajnie ze jesteś
ja zwolniłam na forum, czasu brak. nawet jak jestem to wolę Wasze ogrody
Nowocześnie z różAnką :D 17:41, 19 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Planik bardzo fajny Aniu. Super będzie z tą ścieżką. Też mi się takie geometryczne podobają.

wiesz myslalam jeszcze o płytach w druga stronę, tak wzdłuż. w przyszłym sezonie bedziemy proby robić co fajniej wyglada
Nowocześnie z różAnką :D 17:40, 19 sie 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

jestem na tak

u mnie glina więc podsypka solidna z piachu i suchy beton

czyli pod płyty też zrobię suchy beton. a jesli chodzi o placyk to jak zwykle po wymianie zdań z Navi myslenie ruszylo od nowa i chyba będzie sam źwir

chcialabym w tym roku choć darń tam zdjąć aby poobserować jak jest z wsiąkaniem wody ale to muszę eMa poprosić więc moze to dłuuugo potrawać.
a od wiosny bym ruszyła z placykiem i plytami i trawami wokół placyku
Hirutkowy raj:)) 17:32, 19 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a i zapomniałam napisać.. moje limki jeszcze nie kwitną szok! polar bear to jednak moj nr. 1

To coś nie tak limki u mnie juz dawno kwitna,tylko niektóre zeszloroczne patyczki Bobo jeszcze nie kwitna,ale maja ładne pączki.
Hirutkowy raj:)) 17:29, 19 sie 2017

Do góry
a i zapomniałam napisać.. moje limki jeszcze nie kwitną szok! polar bear to jednak moj nr. 1
Hirutkowy raj:)) 17:28, 19 sie 2017

Do góry
Krysia pieknie! szkoda ze nie będe mogła zobaczyc na zywo jutro, ale dziś na 40-tkę idziemy i jutro pewnie będę mało ogarnięta. tym bardziej że to pierwsze wyjście od niepamiętam kiedy bez dzieci i bez dzieci rano więc WKOŃcu się wyśpię.............
ściskam mocno!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:23, 19 sie 2017

Do góry
ale fotek! mniam
Typografia ogrodu 17:13, 19 sie 2017

Do góry
5 godzin ciurkiem? masakra. ja dzisiaj grabkowałam godzine a potem sznurki rozciagalam i już mi się nic nie chce. zreszta na 40-kę idę
i u mnie wkońcu deszcz! pierwszy od feralnego 11-go
Ogród Ani :) 17:10, 19 sie 2017

Do góry
sierpień to chyba jeszcze nie za póżno na sadzenie traw tych ukorzenionych w donikach. na dzielenie juz za późno. ja w tamtym roku na targach w skierniewicach w połowie września kupowałam trawy i wtedy to mi Toszka pisała ze ostatni dzwonek na sadzenie. ale że ja przysnęłam i dopiero w pażdzierniku moglam działać to je zadołowalam asekuracyjnie.
pozdrawiam Anula, coraz fajniej się robi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:20, 18 sie 2017

Do góry
ja tez raczej zołza ale moj M mówi" z tobą to sie zawsze coś dzieje!"
nawet gdy urządzam mu moje aferki rodem z włoskich seriali
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:05, 18 sie 2017

Do góry
Kaśka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies