Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Kiedyś będzie tu ogród 11:19, 04 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
taa...z bajki o opuchlaku i odorku

Agatek napisał(a)

toż to horror a nie bajka

kurczę ale aż tyle strat masz? mi chyba padnie jedna rozplenica a myślałam, że trawki bez problemu się przyjmują

Agato opuchlaków na szczęście na razie nie mam i mam nadzieję że tak zostanie. Straty no cóż, jak to w życiu- raz na wozie raz pod.... Tym czymś co imitowało trawnik się nie martwię, iglaki mam nadzieję, że odchorują ale przeżyją. Coś tam zielonego się w nich tli pod spodem. Perukowiec zeżarty przez zające odbija przy ziemi, może będzie bardziej kształtny. Trzeba szukać pozytywów.

Na suszę i brak wody to bardzo wpływu nie mam, ale zamówiłam siatkę leśną na dwa boki.

Typografia ogrodu 22:35, 03 lip 2015

Do góry
i dla wszystkich zainteresowanych - szczególnie mytsłam o Oli rozplenica Moudry - miała z 45/50 cm wysokości i 70 szerokości - liść wyraznie szerszy od Hameln np.na zdjęciu jedna roślina za jedyne 115 zł

Lawendowy zawrót głowy 21:13, 03 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a czy ona ma szanse przezimować? też widziałam je w kilku miejscach ale na razie nie zdecydowałam się na zakup choć muszę przyznać, że mnie bardzo kuszą

To rozplenica Fireworks, raczej nie zimuje
Lawendowy zawrót głowy 14:34, 03 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Tak Edytko to rozplenica )) planuje ja na rabate tylko czekam az te jezowki dopadne ))))

a czy ona ma szanse przezimować? też widziałam je w kilku miejscach ale na razie nie zdecydowałam się na zakup choć muszę przyznać, że mnie bardzo kuszą
Lawendowy zawrót głowy 14:32, 03 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, cudownie, uwielbiam Twój ogród - wszystkie miejsca przepiękne.

W donicach masz rozplenice rubrum?

Tak Edytko to rozplenica )) planuje ja na rabate tylko czekam az te jezowki dopadne ))))
Zielonym do góry... :) 10:59, 03 lip 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

Bergenia nie polecam!!! Rośliny w kiepskiej formie, rozplenica dzielona ze starej suchej kępy - MASAKRA, miskant variegatus miał dwa kłosy

Witaj
dobrze że piszecie takie rzeczy, po prostu ludzie muszą przestać kupować w trefnych sklepach żeby się ogarnęli
pozdrawiam
Zielonym do góry... :) 10:31, 03 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Mówisz o Bergenii? czyli Kwietniku? pisałam o tym samym własnie. Podzielone sadzonki przed wysyłką, nigdy wiecej tam nie zamawiam. Piszę nazwę, bo moze innych się uda ostrzec

Bergenia nie polecam!!! Rośliny w kiepskiej formie, rozplenica dzielona ze starej suchej kępy - MASAKRA, miskant variegatus miał dwa kłosy
Kiedyś będzie tu ogród 08:22, 03 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

taa...z bajki o opuchlaku i odorku

toż to horror a nie bajka

kurczę ale aż tyle strat masz? mi chyba padnie jedna rozplenica a myślałam, że trawki bez problemu się przyjmują
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:14, 02 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Przeciez jest pięknie i kolorowo nawet bez hortek. Trawniczek masz cudny w porównaniu do mojego . Nie bede zazdroscic żeby nie zauroczyc

Muszę popracowac nad kolorem w miejscach gdzie jest rozchodnik, rozplenica i hortki- tam jest za zielono. Kasia mam mi dać lilie do których serca nie mam, ale jakoś nauczę się je lubić.
A trawnik pokazuję w odpowiednim ujeciu, by wszystkiego na zdjęciu nie było, Grzegorz go leje juz od miesiąca i zasilał po wyschnięciu. Juz nie jest najgorzej, ale był prawie cały zołty i popalony.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:53, 02 lip 2015

Do góry
Firletkę zdobyłam w ubiegłym roku i już się rozsiała Rozplenica z nasion Black rośnie sobie jeszcze w doniczkach, wczoraj posadziłam do większych, wigorna trawka Muszę dobrze przemyśleć, gdzie ją posadzić, bo nie chciałabym za chwilę jej przenosić. Pozdrawiam
Ogród Ani :) 21:38, 01 lip 2015

Do góry
Rany, jaki dywanik piękny !!! Super Ci trawa wyszła. A rabatka.. dla mnie też bez zawijasa, ale ja się nie znam Do tych kulek by mi lekkie trawy pasowały (stipa, rozplenica) i np szałwia. Ot, takie luźne rozważania

Moja "przyziemna" :) pasja 19:42, 29 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dzieki za info o Hammeln. Mam little boy i bunny oraz jakaś medium i strasznie pózno startują , dopiero w II polowie maja. Chcę hortensje ogrodowe podsadzić rozplenica bo w tym miejscu inne trawy z powodu nadmiaru wody nie dadzą rady. A rozplenice uwielbiam

Ciekawe, jak będzie startować na nowej rabacie z Incrediball, bo tam jest zdecydowanie mniej słońca.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:22, 28 cze 2015

Do góry
Wybrane ogólne widoki dzisiejsze

Tyły

Przody

Hortensje rosną, ale rozplenica jakaś ciągle miniaturowa jakby.
Moja "przyziemna" :) pasja 20:12, 27 cze 2015

Do góry
Dzieki za info o Hammeln. Mam little boy i bunny oraz jakaś medium i strasznie pózno startują , dopiero w II polowie maja. Chcę hortensje ogrodowe podsadzić rozplenica bo w tym miejscu inne trawy z powodu nadmiaru wody nie dadzą rady. A rozplenice uwielbiam
Podwórkowa rehabilitacja 16:31, 27 cze 2015

Do góry
To co było na wygnaniu w cieniu musiało wrócić na słoneczko, bo nie chciało rosnąć. Altanki jeszcze nie ma, rabaty żwirowej też więc zamieszkało w czymś takim dziurawym
Rozplenica japońska hameln i przetacznik kłosowy red fox.

I z góry

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 18:52, 26 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

Tam gdzie te dwie doniczki blisko siebie - za blisko, bym je rozsunęła a nawet przesunęła ciut do przodu i posadziła jeszcze 2 róze
z rozplenicą różom do twarzy (też mam

Pokaz

Ale rozplenica wielka rośnie...
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 18:49, 26 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

na froncie czyli z brzegu ? nie tam gdzie doniczki ?
bo tam na rogu jest rozplenica i duzo miejsca zajmie...
i jest juz jedno hakone wiec symetrycznie chcialam drugie wsadzic

Tam gdzie te dwie doniczki blisko siebie - za blisko, bym je rozsunęła a nawet przesunęła ciut do przodu i posadziła jeszcze 2 róze
z rozplenicą różom do twarzy (też mam
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 15:52, 26 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Rabatka "porządna" ładnie Ci wyszła, za rok się zagęści, łapki precz! (ja też bym tam naciapała jeszcze cosik ale dobrze jest jak jest! Tam z różami ja bym na droncie jeszcze 2 niższe wsadziła, ale te dziury-doniczki rozsuń po 30 cm na zewnątrz. fajnie

na froncie czyli z brzegu ? nie tam gdzie doniczki ?
bo tam na rogu jest rozplenica i duzo miejsca zajmie...
i jest juz jedno hakone wiec symetrycznie chcialam drugie wsadzic
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:43, 26 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
hej!
Pomponellę mam obok rozplenicy japońskiej odm Hameln, za blisko oczywiście, ale podoba mi się

Kierowcę do objazdu będziemy mieli pierwszy raz, namiary znalazłam i na fly4free i na innych forach, wysłałam z 6 zapytań i porównuję Kierowca dlatego że samemu bałabym się tam prowadzić - chaos na drogach, plus krowy, riksze, motory, zdezelowane autobusy, wyprzedzanie na 3go i 4go nawet i ruch lewostronny nie na moje nerwy

Busik 6-osobowy to koszt 80 USD/dziennie (za samo małe auto w Meksyku płaciliśmy chyba 50) + benzyna + stres a tu w tej cenie brak limitu kilometrów, benzyna, ubezpieczenia, utrzymanie kierowcy wraz z noclegami i jedzeniem, parkingi i co najważniejsze jego znajomość realiów i trasy - wie gdzie, co i jak i nie będzie tracił czasu

Wiesz, u mnei jak u Ciebie - tez większość za blisko i za gęsto, ale tez mi się podoba i radza sobie
hm, hameln to nie wcisne, chyba ze od tej słonecznej strony pomponelki, jesli funkie ruszę (bez sensu jakos tam ją posadziłam, ale na szczęscie tam bedzie zmiana wiec niewykluczone ze jakas rozplenica sie pojawi). Potrzebuje czegos kwitnącego po północnej stronie pomponelki (całe towarzystwo siedzi pod nigrą, własciwie przy furtce, wystawa wschodnia, słonce do 14). Miedzy pomponelką a niskim obrzezem z bukszpanu moge wcisnąc tylko jakies azurowe kwitnące byliny niezbyt duzych rozmiarów - poza jarzmianką i orlikami nic mi nie przychodzi do głowy, a od krokusów i hiacyntów mam tam pustke.

Dzięki za informacje o kierowcy - ja tego tez jeszcze nie przerabiałam, czytam po forach róznych, ale potrzeby jeszcze nie mam - ogarniam temat z taką wersją podrózy na przyszłość, mam nadzieje niezbyt odległą. Młodszego boje sie na razie brac w takie objazdy i w ogole na takie dlugie loty, samochodem w obrebie Europy na luzie wszedzie i kazdy dystans w granicach normalności, jesli chodzi o ilosc km/dzień. Starsza w maju zaliczyła Singapur, ale to zupełnie inna bajka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:51, 25 cze 2015

Do góry
ale popatrz tu (druga fotka) http://allegro.pl/rozplenica-japonska-moudry-piekna-czarne-kwiaty-i5010300098.html
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies