Polecam szałwię Caradonna, jest piękna! łatwo poznać- ma ciemne łodyżki i super intensywny kolor. Forum bardzo zachwala. Ja tez kupiłam różne ale ta jest the best. No jest teraz w casto we wro
dzięki za odwiedziny
Co do szałwii to nie mam pojęcia, szukałam po prostu szałwii omszonej i jest. 2 krzaczki mam z zeszłego roku i one są obecnie bujniej kwitnące, sztywniejsze, bardziej zwarte. 2 tegoroczne z kolei bardziej się rozczapierzają na boki. Zobaczymy, czy w przyszłym roku będą inaczej wyglądać.
Trawy - ta brązowa to turzyca włosista, w głębi rozplenica japońska.
postanowiłam że koniec z przechowywaniem roślin w doniczkach
obsadziłam przy studni wszystko co stało z wyjątkiem wrzośców, bo ziemię do nich muszę kupić
jak się rozplenica rozrośnie, to rozrośnięte także byliny pójdą do podziału - usunę ich nadmiar
a narazie niech sobie rosną, coby nie poschły w doniczkach podczas mojego urlopu
Ja z 2 sadzonek kupionych w zeszłym roku mam chyba z 20 w tym sezonie. Wiosną pouszczykiwałam kapustki, które się pięknie ukorzeniły, a pouszczykiwany krzaczor zagęścił sie jak głupi. Całą gumballową rabatę obsadziłam swoimi egzemplarzami. Są różnej wielkości.
Dziękuję.
Dostukało się 400 nie wiadomo kiedy
To moja pierwsza i chyba ostatnia rozplenica.
Ale wczoraj dzieliłam turzyce, choć to nie czas, ale musiałam, bo mi brakowało na kulkowisku. Teraz już kulkowisko tymczasowo obsadzone.
Chyba mogę pokazać ten mój misz masz kulkowy.
Gosia no to może ta rozplenica na środku, a po obu bokach tylko sedum. Na pewno ktoś ma na zbyciu, bo to rośnie jak szalone
Albo rzeczywiście wsadź rozplenicę i zaczekaj.
Ja swoje rozplenice tak poupychałam, że już czuję ze znów na wiosnę będą przeprowadzki