Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Agatek 10:01, 06 lip 2015

Moja nowa hosta
kachat 10:46, 06 lip 2015

No masz, ktoś gdzieś pisał, że nie wie co to za roślina, ale na pewno nie kocimiętka (którą zasugerowałam), a parę dni później zobaczyłam to to w ogrodniczym i było zupełnie inaczej podpisane... To ja się już nie odzywam - jakąś nie-kocimiętkę biorę za kocimiętkę, a kocimiętkę za nie-kocimiętkę Sorry za bredzenie bez sensu Na twoim zdjęciu roślinka wydaje się mieć bardzo duże kwiaty

Fajnie, że piesek już u siebie - brawa za super szybką i sprawną akcję

Ja jak zawsze nie wiem, co posadzić, gdzie i jak, ale już się zaczynam przyzwyczajać Ale jest postęp - już się na 99% zdecydowałam na świdośliwę Lamarcka przed dom
kachat 10:47, 06 lip 2015

Skąd wytrzasnęłaś taką wielką hostę..?? Ogromniasta, jak na świeży zakup Bardzo ładna, śliczne ma kwiaty

Edit: Zapomniałam napisać - w CO jeszcze nie byłam Planuję jakoś na dniach podjechać, więc jakbyś chciała bym coś popatrzyła dla ciebie, to napisz co dokładnie mam szukać
Gardener27 22:45, 07 lip 2015

U Ciebie już hosty kwitną a u mnie nawet nie widać u nich zalążków kwiatów Obecna susza opóźnia wszystko
Agatek 09:31, 08 lip 2015

kachat napisał(a)
No masz, ktoś gdzieś pisał, że nie wie co to za roślina, ale na pewno nie kocimiętka (którą zasugerowałam), a parę dni później zobaczyłam to to w ogrodniczym i było zupełnie inaczej podpisane... To ja się już nie odzywam - jakąś nie-kocimiętkę biorę za kocimiętkę, a kocimiętkę za nie-kocimiętkę Sorry za bredzenie bez sensu Na twoim zdjęciu roślinka wydaje się mieć bardzo duże kwiaty

Fajnie, że piesek już u siebie - brawa za super szybką i sprawną akcję

Ja jak zawsze nie wiem, co posadzić, gdzie i jak, ale już się zaczynam przyzwyczajać Ale jest postęp - już się na 99% zdecydowałam na świdośliwę Lamarcka przed dom

Kasiu duże kwiaty bo zdjęcie robione z bliska
swoją kocimiętkę wysiewałam dwa razy, myślałam, że nic z niej nie będzie i posiałam przed nią maciejkę to uprzejmie zaczęło coś ledwo wychodzić, ale pewnie w te upały zmarnieje
psina trafiła w bardzo dobre rączki z czego cieszę się niezmiernie a my już nigdzie wracając nie zatrzymujemy się

aaa i chyba jednak dalej nie zdecydowałaś się na konkretne drzewko oj mieszają Ci w głowie
Agatek 09:41, 08 lip 2015

kachat napisał(a)
Skąd wytrzasnęłaś taką wielką hostę..?? Ogromniasta, jak na świeży zakup Bardzo ładna, śliczne ma kwiaty

Edit: Zapomniałam napisać - w CO jeszcze nie byłam Planuję jakoś na dniach podjechać, więc jakbyś chciała bym coś popatrzyła dla ciebie, to napisz co dokładnie mam szukać

Hosta w sumie mała małe ma liście, w tym roku niech rośnie spokojnie w przyszłym ją podzielę
a ja niezmiennie poproszę o rozeznanie się w trawkach u mnie jakieś strasznie drogie
już myślałam, że moja rozplenica padnie, ale jakoś powoli powoli daje radę
Agatek 09:42, 08 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
U Ciebie już hosty kwitną a u mnie nawet nie widać u nich zalążków kwiatów Obecna susza opóźnia wszystko

Przemku hosta kwitnie bo to tegoroczny nabytek, zeszłoroczna hosta nawet pączków nie ma, nic tylko same liście chyba muszę ją czymś zachęcić w weekend
kachat 09:52, 08 lip 2015

Agatku, ale jakie trawki? Bo w CO z kilkadziesiąt gatunków pewnie się znajdzie
KasiaW76 10:47, 08 lip 2015

Agatka traw szukaj w różnych szkołach choć ostatnio ładne widziałam w castoramie.
P.S. Jadę w niedziele na Mazury

Kachat jesteś pewna świdośliwy przed domem? Szybko rośnie, a do tego mocno smieci jak opadają jej małe listki.
kachat 11:17, 08 lip 2015

Kasiaaaa, no weź, ja już się zdecydowałam No to już nie wiem... Co proponujesz? A u ciebie jaka świdośliwa rośnie?