Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

07_Rene 23:40, 04 lip 2015

Chcesz ładne trawy to przejedź się do Jawornika. Byłam dzisiaj i mają dorodne sadzonki, wyrosnięte.... w dodatku tanio.
Konieczki 08:12, 05 lip 2015

Dzięki, muszę podjechać bo jak widzę moją rozplenicę to serce pęka
zawitka 09:44, 05 lip 2015

Witaj Asiu----- dawno tak się nie uśmiałam jak tutaj . .Jak widać na Ogrodowisku wszystkiego można się nauczyć ha ha nawet jak uprawiać Mężą /może to brzydkie słowo ale pasuje do tematu mam madzieję że nikt się nie obrazi / Do tego jak się weżmie nazwę wątku I perypetie Gospodyni /skoszona ukochana trawka I sowa czyhająca ------ to łzy ze śmiechu mi poleciały .fajnie że jest wesoło Pozdrawiam cieplutko Ciebie I eMa I myślę że szybko będziesz miała piękny ogród
Madzenka 01:03, 06 lip 2015

Qurcze muszę jutro (chyba już dzisiaj...) doczytać o tej uprawie męża!
waldek727 07:06, 06 lip 2015

Krakus napisał(a)

Gadanie do roślin podobno dobrze im robi lepiej rosną Waldek to pewnie naukowo udowodni bo z niego fachowiec wszech miar ogrodowy

Eeee tam. Nie wiem.
Jazzy swoim cisom arie wyśpiewuje, to pewnie wie jak to działa na rośliny.
Konieczki 07:12, 06 lip 2015

waldek727 napisał(a)

Eeee tam. Nie wiem.
Jazzy swoim cisom arie wyśpiewuje, to pewnie wie jak to działa na rośliny.

Waldek może Jazz fałszuje bo te jej cisy ponoć marne są (sama tak twierdzi).
A odnośnie cisów to nie jestem w 100%przekonana do swoich, czy aby są te które chciałam -miał być Wojtek albo Hickis.
13:58, 06 lip 2015
Konieczki napisał(a)

Bergenia nie polecam!!! Rośliny w kiepskiej formie, rozplenica dzielona ze starej suchej kępy - MASAKRA, miskant variegatus miał dwa kłosy

własnie reklamuje 2 jarzminki - nie dość ze odmiana nie ta... to patrzcie co poslali...za 1 szt się zdecydowali oddac kasę(ale jeszcze nie dostałam) o drugą walcze

rośliny z mszycą przyszły stoją w doiczkach podlewam je czesto muszą kwarantanne przejść!

moje jarzmianki "venice" ale niestety to są jakieś inne odmiany ..... oni sami nie wiedzą co mi wysłali

wkleje post u siebie tez ku przestrodze!
jazzy 15:27, 06 lip 2015

Konieczki napisał(a)

Waldek może Jazz fałszuje bo te jej cisy ponoć marne są (sama tak twierdzi).
A odnośnie cisów to nie jestem w 100%przekonana do swoich, czy aby są te które chciałam -miał być Wojtek albo Hickis.

Ha! To już nieaktualne
Teraz są coraz ładniejsze i zieloniutkie
Po prostu musiały przywyknąć do moich solówek
Konieczki 16:34, 06 lip 2015

Jazz u mnie dzieci to mówią "Mama nie śpiewaj", tylko stare babcie w kościele czasem do mnie że ślicznie śpiewam. Tam to mogę głośno, bo organista super gra i zagłusza moje darcie
A co zrobiłaś cisom - u mnie znowu kilka usycha

A ktoś mi może powiedzieć czy to cisy Wojtek lub Hickis?
07_Rene 16:53, 06 lip 2015

Zobacz, czy nie masz misecznika na swoich cisach, bo takie obsychanie może być właśnie tym spowodowane. U mnie też kilka gałązek uschło, ale nie prysskałam, bo larwy biedronki uporały się z misecznikiem - przynajmnie tak mi sie na razie wydaje, obserwuje.

A co do benzyny i wojaży do szkółek... Też się nacięłam kilka razy na internetowe zakupy i teraz wolę już w benzynę zainwesstować, niż za kuriera płacić - często dwukrotnie, bo zazwyczaj odsyłanie też na koszt kupującego.