Tak w większości jest na Dębowym i stamtąd są w 95 % zdjatka)
Tam roślin dużo , poupychane gdzie tylko się da.
Bo mi dużo roślin się podoba i chciało się je mieć
Krzew Mojżesza to śliczna roślina o delikatnym zapachu.
Ponoć w upały nie można jej dotykać,żeby się nie poparzyć.Nie ryzykowałam , uważam na wszelki wypadek.a tak często ja poruszam,żeby zapach się ulatniał
jagody kamczackie - od tygodnia już są.Pyszota
Był już jogurt z nimi , i ciasto będzie jagodowe.Bo mam ich 3 krzaczki.
A teraz chcę Wam pokazać, nad czym się głowię. To niezła zagwozdka dla mnie, ale może dla Was nie będzie.
Co się dzieje mojemu kuklikowi? To jest (albo może: był) ten zwykły pomarańczowy kuklik. A jedna kępa w tym roku wygląda tak:
Powojnik jest naprawdę cudny.
No widzicie, zawsze gdzieś sa miejsca,że możemy coś fajnego dostać.A na ryneczku to nawet dużo rożnych takich roślin.Ja dzisiaj poszłam przed pracą po truskawki.
I zobaczyłam 2 dzwonki i to kwitnące( wieczorem im cyknę fotkę i pomyślę, gdzie je posadzić),bo takich jeszcze nie mam.
I oczywiście kupiłam.
FIRLETKA SMÓŁKA
Żyję, żyję, ale jak co roku, w czerwcu to już na oparach ciągnę
Jestem już specjalistką w omijaniu korków, więc daję rady z dojazdami
O remoncie w Izdebniku nie wiedziałam, przedwczoraj właśnie się wybraliśmy, bo po półgodzinnym staniu w korku, gdy nawet do Krzywaczki nie dotarliśmy, po prostu zawróciliśmy. Wczoraj mąż pojechał o innej porze i było już lepiej.
Reniu, ten wilczomlecz to taki wielki potwór rośnie?
Tu po lewej odrobinkę go widać. Piękny jest, ale trzeba go dać na tyły rabaty, żeby nóżki gołe mu zakryć.
U mnie narazie pierwsze trzy hortki idą w liście...Ale i tak się cieszę, że rosną-chociaż może dla Little Lime to jeszcze czas na pokazanie pączków?
A róża też bardzo piękna!