Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Milka 13:58, 22 cze 2016

Margarete napisał(a)
Moja wczorajsza dostawa róż
Są dorodne,zdrowe, rozkrzewione i mają już nawet kwiaty i duzo paków

Ale super zakupy
różanka u ciebie juz kolekcjonerska no i buksa ratujesz, Danusia dobrze radzi
ren133 15:21, 22 cze 2016

Margarete napisał(a)

Bardzo proszę, podjadę w dogodnym terminie po werbenkę - byłabym bardzo wdzięczna

Róże - owszem ładne choć niektóre powinny kwitnąć obficiej ale u mnie walczą o miejsce, bo ciasno mam na rabatach ...cóż nie potrafię inaczej, lubie ten mój misz-masz

Buksika nie cięłam bo miał świeże przyrosty własnie, czekałam z cięciem aż zciemnieją i teraz sama jestem w kropce....Marzenka mówi żeby ciąc mimo wszystko....

Ja też bym cięła mimo wszystko ale po tych upałach
Margarete 15:25, 22 cze 2016

makkasia napisał(a)
Widziałam piękne sadzonki teraz czekam na efekt po posadzeniu bo to co napisałaś u mnie z czym je posadziłaś to skręca mnie ciekawość. Ja mam cały czas problem z Leosiem bo rośnie z Ascotem i to połączenie jest piorunujące ale za gorące chyba może jak trawy się rozrosną to trochę się to zmieni. Jak na razie nie jestem przekonana do tego połączenia ...zresztą takich zgrzytów jeszcze jest trochę...będę jesienią przesadzać.
Jaką zamówiłaś rózę czternastkę?

Zamówiłam a własciwie zażyczyłam sobie - bo to miałby byc urodzinowy upominek - Aspirin Rose
Jeszcze nie wiem gdzie ja wcisne...ale o to mniejsza ...

Mój Leoś rosnie sam w towarzystwie ożanki, traw i lawendy a w tle za plecami ma Queen of Sweden ale nie bezpośrednio, w swoim otoczeniu to on jest gwiadą - tak wygladał wczoraj popołudniu

Tu jego "towarzystwo" - samo na zdjęciu

Fotek z posadzonych miejsc jeszcze nie ma bo ciągle nie mam czasu dokończyc tych rabat, rozgrzebane takie...

Ale mam inne aktualne fotki to powrzucam własnie teraz
Margarete 15:29, 22 cze 2016

Ewik napisał(a)

Witam serdecznie, uśmiałam się z powyższego tekstu i chyba coś w tym jestjakiś czas temu nie myślałam o rozach w ogrodzie ... może to ten wiek

Witaj Ewo, nie śmiej sie Ewcia o to sama prawda...jak by mi ktoś te 10-15 lat temu powiedział że bedę sie tak emocjonowac uprawą ogrodu, że wprost rozpalac mnie bedzie informacja czy i kiedy mi cos tam zakwitnie to bym sie popukała w głowe...a tu patrzcie emocjonuje sie ogrodem, roslinakmi, mam czas i cierpliwość żeby sie nimi zajmować, nawet jak mi coś nie wychodzi, dociekam przyczyny dlaczego, sadze, piele, przesadzam po 1000 razy.... po prostu dojrzałam do tego , tak jak i do róż w moim ogrodzie dojrzałam...
Margarete 15:31, 22 cze 2016

Robertop napisał(a)
A gdzie zdjecia? Moja przesyłka dojdzie jutro. Juz nie mogę sie doczekać

Pokazęsz foty ? jak dojdzie
U mnie fotek nie ma bo choć róże posadzone ale rabata na gotowo jeszcze nie dokończona...rozgrzebana, jak skończę obfoce "na czysto" choć efektu łał jeszcze nie ma bo trawki towarzyszace różom malutkie...
Margarete 15:34, 22 cze 2016

AgataP napisał(a)

a ja posadziłam go na patelni kurna, zobaczymy - jakby co to jesienią będzie przeróbka
Małgoś, nie wiem jak Ty to robisz że masz tyle roślinek w swoim ogródku.. zawsze coś Ci kwitnie Super..

Bo ja jak wszayscy tu na Ogrodowisku mam mały ogródek ale za to z gumy ...

Mój Artemis zaszczycił mnie wczoraj pękami kwiecia....troche mu odsłoniłam słońce, bo w tej ciasnocie inne rosliny go "zakrzyczały", troche za mocno go cieniowały....a on od razu sie odwdzięczył....o zobacz :

Margarete 15:36, 22 cze 2016

Milka napisał(a)

No i całe szczęście, że nie jesteś minimalistką, Małgoś, lato ma kipieć kolorem, no bo potem tylko szaro i szaro lub biało

Masz racje Irenko, ja tak jak i ty i to bym chciała miec i tamto...i mam
I przez to kolorowo i pstrokato troche nawet jest ...
Buziaki!
Margarete 15:42, 22 cze 2016

Milka napisał(a)

Ale super zakupy
różanka u ciebie juz kolekcjonerska no i buksa ratujesz, Danusia dobrze radzi

Z ta kolekcją to bym nie przesadzała, tym bardziej że nie mam jednej tzw. różanki a raczej poutyakene mam róże do towarzystwa innych roslin, ale przy moim nieduzym areale tak juz musi zostac. Owszem lubie róże i lubię ich mieć duzo...dużo więcej niz mam miejsca niestety...
Oto moje "nowości ", Lady emma hamilton (opusciła łebki a licze na to ze jak sie wzmocni w nowym miejscu to dźwignie je w górę)

I Mounsted Wood...jeszcze malutki...ale jest i kwitnie

Margarete 15:44, 22 cze 2016

ren133 napisał(a)

Ja też bym cięła mimo wszystko ale po tych upałach

Tak zrobię Reniu
Póki co nie wyjścowy jest to go nie pokazuje na fotkach, ale za to tuż przed nim mam pierwsza jarzmiankę z 4 posadzonych w tym roku
Pozostałe jeszcze w pakach...
Oto ona :
Margarete 15:46, 22 cze 2016

Tym sposobem odpowiadając na Wasze posty - za które dziekuje - p[okazałam niektóre ujęcia wczorajsze z mojego ogrodu, a teraz reszta....
Donicowo-taraowo-ziołowo-pomidorkowo....