Zamówiłam a własciwie zażyczyłam sobie - bo to miałby byc urodzinowy upominek - Aspirin Rose
Jeszcze nie wiem gdzie ja wcisne...ale o to mniejsza ...
Mój Leoś rosnie sam w towarzystwie ożanki, traw i lawendy a w tle za plecami ma Queen of Sweden ale nie bezpośrednio, w swoim otoczeniu to on jest gwiadą - tak wygladał wczoraj popołudniu
Tu jego "towarzystwo" - samo na zdjęciu
Fotek z posadzonych miejsc jeszcze nie ma bo ciągle nie mam czasu dokończyc tych rabat, rozgrzebane takie...
Ale mam inne aktualne fotki to powrzucam własnie teraz
Witaj Ewo, nie śmiej sie Ewcia o to sama prawda...jak by mi ktoś te 10-15 lat temu powiedział że bedę sie tak emocjonowac uprawą ogrodu, że wprost rozpalac mnie bedzie informacja czy i kiedy mi cos tam zakwitnie to bym sie popukała w głowe...a tu patrzcie emocjonuje sie ogrodem, roslinakmi, mam czas i cierpliwość żeby sie nimi zajmować, nawet jak mi coś nie wychodzi, dociekam przyczyny dlaczego, sadze, piele, przesadzam po 1000 razy.... po prostu dojrzałam do tego , tak jak i do róż w moim ogrodzie dojrzałam...
Pokazęsz foty ? jak dojdzie
U mnie fotek nie ma bo choć róże posadzone ale rabata na gotowo jeszcze nie dokończona...rozgrzebana, jak skończę obfoce "na czysto" choć efektu łał jeszcze nie ma bo trawki towarzyszace różom malutkie...
Bo ja jak wszayscy tu na Ogrodowisku mam mały ogródek ale za to z gumy ...
Mój Artemis zaszczycił mnie wczoraj pękami kwiecia....troche mu odsłoniłam słońce, bo w tej ciasnocie inne rosliny go "zakrzyczały", troche za mocno go cieniowały....a on od razu sie odwdzięczył....o zobacz :
Z ta kolekcją to bym nie przesadzała, tym bardziej że nie mam jednej tzw. różanki a raczej poutyakene mam róże do towarzystwa innych roslin, ale przy moim nieduzym areale tak juz musi zostac. Owszem lubie róże i lubię ich mieć duzo...dużo więcej niz mam miejsca niestety...
Oto moje "nowości ", Lady emma hamilton (opusciła łebki a licze na to ze jak sie wzmocni w nowym miejscu to dźwignie je w górę)
I Mounsted Wood...jeszcze malutki...ale jest i kwitnie
Tak zrobię Reniu
Póki co nie wyjścowy jest to go nie pokazuje na fotkach, ale za to tuż przed nim mam pierwsza jarzmiankę z 4 posadzonych w tym roku
Pozostałe jeszcze w pakach...
Oto ona :
Tym sposobem odpowiadając na Wasze posty - za które dziekuje - p[okazałam niektóre ujęcia wczorajsze z mojego ogrodu, a teraz reszta....
Donicowo-taraowo-ziołowo-pomidorkowo....