Wisteria - marzenie!
Czy pień stoi samodzielnie, czy jest prowadzony na podporze?
Ja swoją prowadzę bliżej muru i opiera się na kracie, którą zaczyna pożerać
Wysypały mi się w torebce nasiona chia, wieć postanowiłam je zasadzić. No i wyszły sobie... tylko, że w naszym klimacie ta roślina nie zdąży zakwitnąć i wydać nasion. Szkoda
Tak przypuszczałam że to może być ona. Mam też, lubię ją ale moja ma wielkość może 30 cm od ziemi pomimo że ma już 4 lub 5 lat. M. in. na niej przekonałam się że róże nie lubią bezpośredniej konkurencji innych roślin. Przynajmniej takie róże w wieku przedszkolnym.
Dziękuję za piękne zdjęcia Star Profusion. Ciekawe czy moja kiedyś osiągnie wielkość taką jak twoja? Będę się starać.
Wspolczuje wichury i polamanych ostrozek, u nas od tygodnia leje co drugi dzien. Dzisiaj tez sie zanosi na burze. Ale w koncu ogrod podlany i nie musze latac z wezem...
Twoja Giardina jest cudowna. Moja mnie znowu jakos nie zachwyca- ksztalt kwiatka js zdeformowany, po upalach przypalony, po deszczu w czerwony kropki... Wciaz nie ma tego aahh...
To masz wygodnie nasz podwórkowy długowłosy owczarek uwielbia błoto i myjemy go często.
Róże mi się marzą. Jak tak ostatnio policzyłam to wejdzie ich jeszcze 6 na różankę.
Całkiem niezły wynik
Maczek dla Ciebie