Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Sebek 14:57, 18 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

1/2 pamiętam, resztę mam zapisaną

Zresztą nie tylko róże..

jak sie ma sklerozę to się nadrabia chytrością

Każdy kto u mnie był, wie że nie pamiętam Ale nie mam głowy do nazw.. a babcia miała Alzheimera..

Ze Ci się chce
Gosiek33 17:16, 18 cze 2016

jak to bez napędu kosisz?
Kasya 19:20, 18 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

A jak zapamiętać 1500 nazw????

ja tylko host i zurawek nie odrozniam....tzn w ramach gatunku bo hosty od zurawek to odroznam

inne nazwy pamietam..jeszcze
Alicja169 20:23, 18 cze 2016

Aniu, jak to z tymi lotosami jest, gdzie je przechowujesz zimą i jak traktujesz w tym okresie,
Są dorodne i będą za chwilę kwitły, jak to sprawiłaś ?
Pracy i jej skutków na kręgosłupie współczuję
anna_g 21:28, 18 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Gęste rabaty i skoszony trawnik... i odpowiednie fotki
W pionie i poziomie .. wolę te pionowe, ale lepiej na forum wyglądają poziome..

W nieodpowiednim ogrodzie nie zrobisz TAKICH odpowiednich a te są niesamowicie odpowiednie. Bardzo długo tu nie byłam - w sumie to w tym wątku wcale - i nie nadrobię choćby nie wiem co - ale widzę, że nadal masz energii za dwóch... trzech... może czterech i działasz pełną parą. Rozmnożone lotosy, pełne i bujne rabaty które ciągle są za ciasne i programy naprawcze - usuwanie siewek Cieszę się że u Ciebie wszystko nadal takie dynamiczne i że można będzie tutaj zaglądać i cieszyć oczy.Ogród cudny jak zawsze a z Muminka to już facet nie lada. Pozdrawiam
Madzenka 22:07, 18 cze 2016

I dobrze ze pałki położyło, jest miejsce dla lotosów

U mnie wczoraj nie wialo ale głowe mi rozsadzało jakby był wiatr...
Madzenka 22:11, 18 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Na róże jest pora wczesną wiosną i jesienią.. latem to wywalanie kasy w błoto. Kupiłam raz w doniczkach!!!! latem....z dwóch jedna przeżyła. cudem przeżyła., a były ładne po zakupie. Szkółka renomowana... lato lato nie pora na róże. Ogronik musi cierpliwy być

Aniu mam duzo róz kupiwanych w donicahc w srodku lata i znakomicie sie przyjmują. W tym roku wsadziłam golasy do trzech doniczek i bede si cieszyc kwitnieniem juz w tym seoznie. Tak samo robia szkolkarze. To co sie nie sprzeda wsadzają do doniczek. Widocznie miałas pecha przy zakupach albo tę szkółke trzeba wyprostować coby bubli nie wysyłała
Olili 22:27, 18 cze 2016

Obejrzałam porcję cudnych zdjęć.A jak zobaczyłam foldery z roślinami to ...dobrze,że siedziałam. Zaimponowałaś mi
Paznokcie zrobione wyglądają pięknie,ale z autopsji wiem ,że szybko się zużywają.U rąk to już nie pamiętam kiedy malowałam,hmmm może trzeba by ..pomyślę o tym jutro .

O a Madżenka pocieszyła mnie z różami
Ja takie zwyklaki nabyłam więc niedrogie, jakby co to przeboleję
Mala_Mi 00:53, 19 cze 2016

Olili - segregacja fotek to konieczność.. malunki na pazurkach u rąk to bezsens.. a z różami.. nie mam doświadczenia, mam je bo mam.

Madżen - no i właśnie..to co nie poszło, to poszło do doniczek.. pałki siedzą na głębokim, a lotosy na płytkim, brakło płytkiego. na zimę tyle lotosów nie przechowam, ciekawe co ja z nimi zrobię ?? Ale to zmartwienie na jesień. Na razie zapączkowane lotosy, będzie siedziało Dadzą czadu w tym roku o ile moje Fiordy ich nie zniszczą. Jedna donica testowo z krawędzią ponad lustro wody, tylko dziury niżej do wymiany wody... może tam nie wskoczą robić spustoszenie.

Aniu - ja w zasadzie to nie mam czasu na inne wątki, nad czym bardzo ubolewam Wiec rozumiem, że inni nie mają wcale lepiej i tym bardziej doceniam, że pomimo mojej nieobecności u innych mam trochę gości Jakoś ten czas coraz szybciej leci.. sama już nie wiem gdzie jeszcze szukać zasobów czasowych na odrobinę przyjemności..

Alicja - z lotosami mam problem, bo nie mam gdzie ich przechowywać. Mam małą kotłownię z temperaturą trochę za wysoką jak na lotosy, ale jakoś dają radę.. jak się ociepli idą do szklarni gdzie je trzymam do cieplej wody w oczku. W tym roku postanowiłam posadzić do okrągłych kastr (rzekomo lepiej wtedy kwitną), a teraz myślę jak ja je przechowam. Prostokątne mi się mieściły w kotłowni w kącie, jedna nad drugą, na deskach. Okrągłe kastry nie wejdą do kąta.. i jest ZONG. Ale martwić się będę jesienią. Chyba będę musiała je podzielić i rozsadzić do prostokątnych.. ale to się robi wiosną.. ale innego pomysłu jak na razie nie mam .. Mają pąki, bo je podgoniłam w szklarni.. stały tam długo, ale nie miał kto mi ich pomóc przetransportował do oczka. Za rok zmniejszam liczbę o połowę, bo mój kręgosłup takiej porcji już nie strawi za rok..

Kasya - hosty i żurawki znam na pamięć 1/10, i to są te NN

Gosiek - napęd poszedł się paść.. padł i odmówił współpracy... eM dziś naprawiał auto, bo też odmówiło współpracy, kosiarka będzie innym razem na warsztacie. Złośliwość przedmiotów martwych..

Sebek - wrzucam regularnie do folderów.. w miarę regularnie. Ostatnie miesiące nie wrzucam, bo mi komp się zapchał.. dysk zewnętrzny padł (czarna seria złośliwości przedmiotów martwych). Kasy brak, ale kupiłam nowy i czekam na przesyłkę. Mam wybór: wyciepać foty lub kupić dysk.. wybór pomiędzy dżumą a cholerą.

uUpss internet te padł.. zaraz mi wetnie wszytko co napisałam..

Lukasz2013 01:06, 19 cze 2016

Nocne harce na o......... widzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies