Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:50, 20 lip 2013

Do góry
Jak się czysto robi, od razu lepiej roślinom oddychać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:48, 20 lip 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:47, 20 lip 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:46, 20 lip 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:45, 20 lip 2013

Do góry
Bylismy wczoraj z sąsiadkami na kolacji w pięknym miejscu

Stylowa karczma z kosmosową łączką przed płotem, malwami i różami

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:43, 20 lip 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
Może jutro sie pojawi w Twoich kioskach
mam pytanko odnośnie hortensji Limelight, pojawiły się pączki tylko na 3 gałązkach na innych nie ma żadnych śladów, mam zacząć się martwić?

Może zbyt późno ciąłeś, albo co gorsza powtarzałeś cięcie? Mnie wcale nie zakwitły jak chciałam żeby były bardziej komapktowe i poprawiałm cięcie raz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:35, 20 lip 2013

Do góry
No tak, leje i wszystko buja.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:29, 20 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czosnki jak mają za mokro to się będą wykłądały. Nie podlewajcie nadmiernie.

Ja tej rabaty Danusiu w ogóle nie podlewam Linie kroplujące dopiero wczoraj tam uruchomiłam. Sama natura zbyt obfita była w tym roku, lawenda też od deszczów ucierpiała.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:25, 20 lip 2013

Do góry
Gdzie indziej może jakaś ławka drewniana z podstawą z gabionu? A pokaż swój ogród teraz z lotu "ptaka".
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:20, 20 lip 2013

Do góry
Czosnki jak mają za mokro to się będą wykłądały. Nie podlewajcie nadmiernie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:17, 20 lip 2013

Do góry
Sebku, patrzę i myślę, ale z tym udekorowaniem tego miejsca to na spokojnie trzeba spojrzeć na ogród jako całość, a nie tylko na ten kącik.
Gabiony musiałyby się powtórzyc gdzieś w ogrodzie, pomyśl, gdzie, albo ja spojrzę jek kiedyś bedę u Ciebie, albo ktoś inny doradzi. Na hop siup nie ma co.

Trzeba wyważyć to, co ma stanąć, aby tu się nie zrobił jakiś niepotrzebny "pomnik".
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 07:39, 20 lip 2013

Do góry
nieszka napisał(a)

Masz cudnie, zwłaszcza to zdjęcie mnie urzekło Po prostu bajka, no i odnośnie klona przy różach - mnie tam on nie gryzie po oczach, pasuje moim zdaniem, możesz dodac trawek nawet turzyc delikatnych czy ostnic, ale teraz to Ty się nie przejmuj przesadzaniem, siedź sobie na leżaczku i pielęgnuj wiesz co Gratulacje serdeczne rzymaj się zdrowo i oszczędzaj
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:19, 20 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj aż się prosi coś na pniu, może wypasiona trzmielina, albo miłorząb Mariken?
Pojedyncze krzewy w lewym rogu (nie wiem co to, pięciornik?) chyba niepotrzebny.

A zmiana w wyglądzie trawnika zjawiskowa Pozdrawiam

Danusiu ciesze się że zajrzałaś

Zrobiłam normalne zdjęcie donicy, bo tamte było z balkonu i nie widać okna.....

Na razie wsadziłam to co miałam
Bukszpan i hosty od mamy...............bukszpan ma być hodowany na duży stożek i dwa mniejsze miały stanąć koło niego - nie ukrywam że pomysł ze stożkami inspirowany Twoim ogrodem

A kwiatuszki są żeby w ogóle tam coś póki co kwitło............także cała ta donica jest do zaplanowania...

Także teraz na zdjęciu widać, że jeśli miałoby tam być coś na pniu to niziutkie.
Mam dtugą mniejszą donice przy wejściu po drugiej stronie i tam na bank chcę wsadzić coś na pniu.
Ogarnę wejście to zrobię zdjęcie dwóm naraz

Danusiu dziekuję za trawnik.....choć jest jeszcze daleki od ideału........dużo pracy w tym temacie.
Teraz panowie go nawieźli bo moje nawożenie spowodowało że w jednym miejscu trawa była po kolana a w innych żółtawa....no i kwestia chwastów.......tyle tam tego że glowa boli .
Za 2 tygodnie mają zrobić oprysk.

Ale jak widać nie jest źle......i najważniejsze, trawa ładnie urosła pod placem zabaw i dzieci moga swobodnie z niego korzystać
Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:32, 19 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
East Ruston Old Vicarage 2012

Kocham kurki.Tez bym chciała je mieć.Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:13, 19 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebciu, tych spotkań mam zdecydowanie za mało

Przyszły weekend będzie obfitować w spotkanie z kilkudziesięcioma osobami - podładujemy enerdżajzery A w ogrodzie jest wprost magicznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:39, 19 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tosiu, o domkach to ja już trąbie dawno

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/268-pozyteczne-owady-ogrodowi-sprzymierzency

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/23-domki-dla-owadow-pozytecznych

No i galeria 29 modeli domków w naszym sklepie Ogrodowisko http://sklep.ogrodowisko.pl/t/kategorie/domki-dla-owadow

Danusiu a może warto założyć wątek o owadach pożytecznych? Ja nie mam pojęcia jak większość z nich wygląda, gdzie żyje, jak nam pomaga . Bo teraz każdy owad oprócz biedronek, pszczółek, trzmieli jest dla mnie szkodnikiem.
Mój mały raj na ziemi :) 18:58, 19 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj jedziemy na kolację w pewnej karczmie, gdzie przed wejściem jest cały łan kosmosów, jak jechałam trasą to widziałam i zachwyciłam się. Specjalnie tam jadę dziś. Jak się da zrobię fotki

cudowny wieczór się szykuje !!!
zatem smacznego i koniecznie foty (jeśli nie będzie już za ciemno)
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:50, 19 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zasady suszenia lawendy:

Wklejam również tutaj dla potomności

Zasady suszenia są takie, że lawenda nie może być przekwitnięta. Obcinamy tuż nad liśćmi te patyczki, kwiaty powinny być dopiero co otwarte, czyli świeże.

Ściskamy gumką, żeby kurczące się łodygi nie wypadały z pęczka.

Suszymy tydzień - dwa do dołu kwiatami w zacienionym, przewiewnym miejscu (nie na słońcu bo będzie się kruszyła).

No tak .... A ja suszyłam przekwitłe.... Dlatego nie pachniały Wielkie dzięki
Rozdrabniacz do gałęzi 18:37, 19 lip 2013

Do góry
Kupuję korę już rozdrobnioną, każdy silniejszy rozdrabniacz pewnie sobie da radę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:30, 19 lip 2013

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Od dziś nie będę przeganiał tych larw, (co robiłem) nie wiedziałem że to larwy pożytecznej biedronki, teraz wiem, dzięki Danusiu, człowiek się całe życie uczy. Buziole.

Dlatego je zamieściłam, nie mam lepszego zdjęcia, ale one nie wyglądają ładnie i każdy myśli, że to szkodniki, a ona zżera tyle mszyc, z 1000 pewnie jedna larwa pożre.
Szanujmy je i chrońmy.

Biedronka "wcinająca" mszyce.

http://www.youtube.com/watch?v=hpsL5jL4Gz8
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies