Trochę host z mojego ogrodu - choć widzę, że zdjęcia trochę nieaktualne choć raptem tydzień temu zrobione. Ale w czasie tego deszczu bardzo przybrała na masie
Mam nadzieję że następnym razem uda nam się poznać .
Dzięki!
Na fotki to ja zawsze chętna ale podaj przybliżony wymiar gabionu - będzie miał 1m, 1,5m czy raczej 2m to coś w międzyczasie poszukamy a może i pachnący clematis by Cię interesował?
Aniu i ja żałuje że się nie udało zobaczyć ale to tylko tym razem, na pewno wkrótce będzie kolejna okazja .
Little Mermaid ma niesamowitą kolorystykę - jest piękny, taki różowy ale wpadający w łasosiowy z fioletowym środkiem i plamkami. Mam tylko takie zdjęcie, może jutro coś pyknę jak czas pozwoli.
Te fioletowe plamy są piękne.
W niedzielę byłam na spotkaniu w cudownym, przepięknym ogrodzie u wspaniałych, przesympatycznych właścicieli i jeszcze było całe grono innych ogrodowo zakręconych wspaniałych ludzi - macham i pozdrawiam i kilka fotek z ogrodu "Historia ogrodu z rowem" - zakochałam się tam w ostróżkach.
Działam wwarzywniku - rzodkiewka, szpinak i część sałaty już skonsumowana Plony były niezłe. Zbieram już truskawki i pierwsze poziomki oraz jagodę kamczacką (wprawdzie niewiele owoców ale są smaczne)Reszta rośnie nieźle
Na chwasty proszę nie patrzeć w sobotę wszystko idealnie wyplewiłam. A przy okazji wyrwałam chyba ze 100 sadzonek pomidorów koktajlowych. Zasiały się jak zwariowane a niektóre były całkiem ładne
Uwielbiam wiosnę m.in. przez apach fiołków, konwalii i bzów. Fiołki kwitły, pachniały.. ale nie zdążyłam ich obfocić
Konwalie prawie już skończyły kwitnąć ale pachniało w ogrodzie bosko
Bzy w tym roku zaszalały. Niestety ulewne deszcze spowodowały że trochę się pokładły gałęzie i niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Ale zapach roznosił się po całym ogrodzie. Teraz jeszcze kwitnie Lilak Meyera 'Palibin'. Zapach niesamowity. Polecam tego niewilkiego lilaka. A to fotki, które zdążyłam jeszcze uczynić
Ewo, nie mam zielonego pojęcia, bo tę piwonię zastałam już na działce po poprzednich użytkownikach. To stara odmiana i bardzo prawdopodobne, że to któraś z odmian polskich: Barbara, Ursynów, Wóycicki, Jadwiga. Ja skłaniałabym się do 'Barbara'