A ta malutka roślina to chyba też laurka ale przyniesiona przez ptaki bo jej nie znam i nie wsadzałam.Zobaczyłam że rośnie jakaś maleńka roślina i czekałam co wyrosnie no i jest ---szukam jej nazwy .Liście jak laurowiśni wshodniej tylko bardziej wydłużone i z ząbkami -----możę ktoś wie co to za roślinka "dPozdrawiam zgadujących
Aguś zakupy fajne czytam że Synuś pomocą służy - superaśnie Mój powojnik to President - w tamtym roku kupiłam go w szkółce pod Skaryszewem za 10zł. w tym roku też planuję wyjazd do szkółki i zakup powojników. W tamtym roku mieli tylko jedną odmianę, nie wiem jak teraz będzie, ale gdyby był tylko President to teź sobie kupie - bardzo fajna wdzięczna roślinka.
Pozdrawiam.
Marzenie spełnione. Dotarła do trzeciego metra. Rośnie jeszcze jeden potężny liść. Może jeszcze trochę zyska na wysokości. Dla porównania przy kwiatostanach stoi dziesięciolitrowa polewaczka.
Masz racje u mnie nie dość, że teren za zimny na drzewiaste to jeszcze jak przeczytałam, ze one tak strasznie krótko kwitną to już w ogóle stwierdziłam, że jednak nie ma sensu próbować z nimi Nawet nie wiedziałam, że posiadasz piwonię pięknie hortensje już się rozrosły, u mnie jednak duuuużo zimniej niż u ciebie.