Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 16:57, 14 cze 2016

mira napisał(a)
No to się nieźle tu nawachalam i magapilam.cudna ta pamiatka piwonie musze zwapnowac ziemie bo u mnie porazka.roze tez bajeczne nic tylko siedziec i sie gapić i tego życzę

Zapachów u mnie dużo, ale brak mi doświadczenia w postępowaniu z różami. Już w tym roku widzę, że za słabo przycięłam róże. Przy altanie kwitną na wysokości dachu. Trochę za wysoko.

Mile widziane wszelkie porady i wskazówki.
Robertop 19:31, 15 cze 2016

Pozachwycalem sie Twoimi różami... Pozdrawiam.
Bogdzia 21:27, 15 cze 2016

Dorotko widzę że u Ciebie mnóstwo pięknych roslin. Róże rosna Ci pięknie i obficie kwitną ale i zurawki daja po oczach i ostróżki wielkie , długo by wymieniac. Cudnie u Ciebie.
kasiek 22:42, 19 cze 2016

Dorota123 napisał(a)

Mam taką różę, nie pamiętam jak się nazywa, ale troszkę mnie rozczarowała.
Płaskie kwiaty, brzydko zasycha na łodygach, krótko kwitnie, sypnęłam jej nawozu , mocno podlałam i czekam na jej rehabilitacje, jeśli jej się nie poprawi marnie z nią będzie.

Jakie urocze połączenia, róże z każdą roślinką wyglądają cudnie!
Dorota123 23:33, 19 cze 2016

Robertop napisał(a)
Pozachwycalem sie Twoimi różami... Pozdrawiam.

Dziękuję Robercie za odwiedziny, dla Ciebie zapach piwonii, róż, wiciokrzewu i innych kwiatków ogródkowych.

Dorota123 23:43, 19 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Dorotko widzę że u Ciebie mnóstwo pięknych roslin. Róże rosna Ci pięknie i obficie kwitną ale i zurawki daja po oczach i ostróżki wielkie , długo by wymieniac. Cudnie u Ciebie.

Dziękuję Bożenko za miłe słowa, Róże cieszą mnie od 2 lat, wcześniej nie dostrzegałam ich piękna tylko kłujące łodygi. Teraz cieszę się ich zapachem i kwiatami.

Dorota123 23:49, 19 cze 2016

kasiek napisał(a)

Jakie urocze połączenia, róże z każdą roślinką wyglądają cudnie!

Staram się każdą różę podsadzić jakimiś roślinkami, ale nie zawsze mi się udaje utrafić z jednoczesnym kwitnieniem. Dopiero się uczę obchodzenia z różami.

JoannA 23:58, 19 cze 2016

Przepięknie!
Jestem oczarowana Twoimi różami Dorotko.
Ta pomarańczowa na ostatnim zdjęciu bardzo mi się podoba. Pamiętasz jaka to odmiana?
iwonadm 06:33, 20 cze 2016

Róże piękne kwitną pokaż proszę okazy ktore kupowałaś jesienią? Ja też kupiłam charlsa nie wiedziałam ze to taki olbrzym
Dorota123 08:13, 20 cze 2016

JoannA napisał(a)
Przepięknie!
Jestem oczarowana Twoimi różami Dorotko.
Ta pomarańczowa na ostatnim zdjęciu bardzo mi się podoba. Pamiętasz jaka to odmiana?

Nazwę napiszę po południu,jak znajdę. Dwa zdjęcia powyżej róż w kolorze pomarańczowym to ta sama róża tylko w różnym stadium rozwoju.
To aktualny jej wygląd. Teraz wiem, że muszę ją mocno ciąć na wiosnę właśnie przerasta dach altany.

Ta róża nazywa się Althimist

.