Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mala_Mi 10:12, 19 cze 2016

monteverde napisał(a)

Mariuszek na FB dużo pokazuje zdjęć jestem na bieżąco

Trzeba Bogdzi założyć FB

Mariusz.. piszesz u Bogdzi o White Cap i Coral Charm - będą jesienią u Pana B.
Bogdzia 19:58, 19 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Trzeba Bogdzi założyć FB

Mariusz.. piszesz u Bogdzi o White Cap i Coral Charm - będą jesienią u Pana B.

Nie chce fb choc dla ogrodu Mariusza dobrze by było tam byc ale ledwie na Ogrodowisku wyrabiam wiec fb nie dla mnie.
AGDULA 00:05, 20 cze 2016

Mariusz napisał(a)
Cisza przed burzą liliowców, kryją się tutaj wszędzie.

Jak cudnie pod tymi drzewami Ja teraz podgalam świerki i co się da aby robić niższe piętra roślin
Agania 10:09, 20 cze 2016

Irysy i czosnki to fajne wspomnienie, kolejne widoki wkróce będą wyglądać ogniście
Miło jest czekać na zapowiedzi
Pszczelarnia 10:35, 20 cze 2016

Hosty i tojeść to jest cudne połączenie lekkiego cienia.

Twój ogród jest bardzo bujny jakby nigdy wody w nim nie brakowało.

anka_ 07:43, 21 cze 2016

Ogród jak zwykle zachwyca, a jak liliowce zaczną festiwal barw.....

Mariusz może wiesz co to za roślinka? https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/116/1169411/original.JPG W tamtym roku zaczęło mi takie coś buszować na brzegach stawu. W młodej wersji myślałam, że to wierzba teraz zgłupiałam całkiem. Jest tylko na brzegach, tak jakby zwierzaki przyniosły. I robię dochodzenie czy to jakaś roślinka wodna czy totalny chwaścior.

Jak nazywają się te kosaćce?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mariusz 14:01, 21 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Coś mi się przypomniało jak przyjechałam do Ciebie pierwszy raz.. i coś na ten temat mówiłam.. chyba z moim wyczuciem czasami nie jest źle Albo mamy podobne gusta i wymagania od ogrodu

Wszytko dziś się pieprzy na maksa.. dla uspokojenia nerwów zaglądam do Ciebie.. lepsze niż wszystkie prochy uspokajające..

U mnie tak różnie, przejścia dziwne, z piwonii na irysy, na liliowce, astry, a w między czasie spokój - lubię tak W ogrodzie będzie też dużo hedery, gdzie możliwe.

Mariusz 14:05, 21 cze 2016

mira napisał(a)
No to burza liliowców bedzie.
Miałam pytać co to masz fajnego a to knautia super tez mam ale liście cos juz zatakowalo.
A co to wystaje z tych host? Fajne kosacce wszystkie piękne a uwaga o kompozycjach cenna.
Pozdrawiam

Z host wystają kwiatostany, tuż przed kwitnieniem
Rzadko sadze pstrokate, ale ta knautia przypadła mi do gustu.

Mariusz 14:18, 21 cze 2016

ewa_k napisał(a)
też dla poreperowania samopoczucia tu zaglądam. Z Twojego ogrodu bije spokój, Małej_Mi wręcz odwrotnie. Oba ciekawe i piękne.
Podziwiam kondycję roślin, jak dla mnie wielgachne

Te wielgachne najbardziej ucierpiały podczas ostatniego gradobicia, cóż taki niekiedy los ogrodu, a i jakieś tam doświadczenie. Z najpiękniejszych host zostały farfocle, ale tuż obok inne rośliny przetrwały i uzupełniają te straty.

Moje ulubione (na zdjęciu) również zniszczone. na pierwszym przed gradem, na drugim po.

Mariusz 14:22, 21 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Mariusz nie piszę ale zawsze jestem na bieżąco. Ostatnie wpisy z 12VI czytam juz czwarty raz , taka jest częstotliwosc mojego tu zagladania.

Bogdzia, liliowce szykują się kwitnienia, będzie kolorowo...