Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 17:13, 01 cze 2016

Do góry
Makowo na Kociewiu 17:03, 01 cze 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
I takie tam
Moja niekwitnąca Genie i jej żaruwiaste liście - dlaczego one są takie limonkowe ? U Was nie są takie. Ale Genie rośnie i liście są wielkie bez chlorozy...

Ciesz sie że twoja Genie ma w ogóle jakies liście...moja też niekwitnąca a liscie ma jakies niewydazone, cos jej niedobrego dolega, ale co ???!!
Ogród Loczka 17:01, 01 cze 2016

Do góry
Fotki z dzisiaj trawnik spaliłem nawozem!!! Czarne plamy na całym ogrodzie nawet nie pokazuje

Paeonia - Piwonia 16:57, 01 cze 2016

Do góry
Uff, ale macie piwonie! Coral Sunset i Garden Treasure magia.
A tu moje.
Zdj.1 drzewiasta nn
Zdj. 2,3 Lemon Chiffon
Potem drzewiaste nn i nakońcu delikatna rubra plena
a pierwsze Lemon Chiffon, kolejne drzewiaste nn i dwa końcowe delikatna Rubra plena. Pozdrawiam.
Pszczelarnia 16:46, 01 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Malinowe są u innym zakątku, ze skałami jak na CHFS , tyle tylko że one u nas są miejscowe:

I jeszcze raz śmietankowe łubiny dla Ciebie:

Wiesz Ewka, kiedys nie lubiłam łubinów, chabrów, rutewek itp sielsko-nastrojowych kwiatów, a teraz na odwrót, czarują mnie te twoje klimaty i kompozycje roslin...albo sie starzeje...albo gust sie zmienia w miare rozwoju człowieka...twoje klimatyczne miejsce jakie tworzysz wokół siebie bardzo mi odpowiada....

Malinowe ubiny równie piekne jak te kremowe....

A iryski niebieskie dostałam od Pani Przyrody więc za jakis czas tez będe mieś taki szpalerek.
Ogród tworzony z pasją 16:46, 01 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Nie wiem na jaką imprezę trafiłam ale życzenia zostawiam.Karol też mam jedną Jukę w zeszłym roku kwitła pierwszy raz jednym kwiatem a teraz dwoma.Zgapiłam się troszkę i fotki nie zrobiłam.W sobotę będę na działce to cyknę.
Kwiatucha zostawiam

Bardzo dziękuję. Kwiatuch piękny. U mnie jedna juka tez ma dwa pędy kwiatowe. Zdziwiłem się, że w ogóle zakwitły, myślałem, że są za małe.
Ogród z łezką II 16:45, 01 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

I to jak!
Porządek na ogrodzie, wszytko bujnęło u mnie wczoraj w końcu lało po miesiącu, podlane, to i odżyje; iryski masz zaklepane, a mnie ciekawi ten róż, co wywalasz, daj fotę, może do mojej rabaty jakiejś dopasuję?
Potworek cudny i nie tylko on, moje nowe róże coś atakowało, listki się zwijały, jakieś chore, ale też zaczyna, ale gdzie do twojego, czasu mu chyba trzeba, albo będzie sobie marudnie rósł, ważne, aby żył
Czy łubin pokazał kolor, mam nadzieję że nie róż, jakby co, mam inne; no i werbeny teraz tyle wyłazi, że szok, wezmę ci

Rysiu mówi, że Alchymist już kwitnie (jest w Pszczynie, bo mi palisadę robią między salonową a domem), że piwonia kwitnie. Kazałam mu zdjęcia telefonem chociaż zrobić...chyba mnie pokręci I ciekawa jestem jak tam "nasze" kosiątka w gnieździe...czy jeszcze są?

Może jakieś motyle Ci róże na dom dla swoich dzieci zajęły? Też znalazłam parę gołąbków z różanych liści z nadzieniem gąsiennicowym...

Co ja się naszukałam zdjęcia jakiegoś tej różowej...ale mam

na drugim zdjęciu to ta na pierwszym planie. Jak nie ma deszczu to ładna i krzak zgrabny. Gorzej jak pada...wkurzają mnie wtedy jej zagniwające pąki.

Jak ją chcesz, to będzie Twoja.

Łubiny od Ciebie jeszcze nie kwitną, ten mały to nie wiem czy da radę w tym roku zakwitnąć, a ten większy się ukorzenia najpierw. Sama jestem ciekawa Pokażę, oczywiście
Na Francuskiej 16:45, 01 cze 2016

Do góry
Jestem i dziękuję Wam, że zaglądacie. U mnie bez większych zmian, no może troszkę
Ogród w końcu wygląda tak, jak chciałam, jeszcze drobne nasadzenia i będzie idealnie.
Powiększyłam 2 rabaty: pierwszą pod oknem kuchennym i drugą bylinową niedaleko ławeczki. Efekt bardzo mi się podoba.
Wstawiam na razie kilka zdjęć, później reszta...mamy burzę...znowu pięknie podlewa ogród, a roślinki od dawna czekały na porządne piciu.

Paeonia - Piwonia 16:43, 01 cze 2016

Do góry
Kasia dla takich znajdziesz miejsce

White Wings

ITOH Garden Treasure
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:39, 01 cze 2016

Do góry
Irenko, jaka robótka? Pytlowanie, ile wlezie! Robota poleży i poczeka jak taki gość w dom trafi!
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:37, 01 cze 2016

Do góry
nic nowego - jak zwykle białe żółte lub zielone

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:36, 01 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
w donicach wciaz ciemierniki

Ale wielkie, moje stały na parapecie kupione jeszcze na Gardenii, przekwitły wiec sie nad nimi zlitowałam w miniona niedzielę (dopiero!) i poszły do gruntu na zwirkowo-bukszpanowa rabate.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:36, 01 cze 2016

Do góry
PSZCZÓŁKA
jak nowy, jak on stary i cisy BRZEG
nie podlewam, ale zostawiam kępy traw i je chronią, rosną juz kilka lat.
GOSIA
bo w tym roku wszystko na raz, sama nie wiem, co oglądać, musicie byc u mnie za rok o tej porze
złapałąm kicię u sąsiada na sianku

KASYA
ona potrzebuje ciut czasu, ja po 3 latach chciałam moją wywalić, ale się nie dała i jest taka zgrabna
Flamentanz i Indygowiec

a to nie wiem, co sadziłam?
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:36, 01 cze 2016

Do góry
eliza3 napisał(a)
na koniec piwonia, jak zwykle pieknie zakwitła i pachnie obłędnie

Kurcze gdzieś mi wcięło wczorajszego posta mam te różowe margaretki ze szkółki u Gosi i też pisało, że wrotycz , a ja ich wyśmiałam , ale wtopa
Ogród z rzeźbą 16:35, 01 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)

ale masz sliczne te irysy, moje kolory

kupilam takiego jak na tej fotce na gorze a okazal sie zupelnie inny...caly ciemny
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:35, 01 cze 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
I takie tam.......

I towar do sadzenia przygotowany.

Fajne kolory biel i bordo.
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:31, 01 cze 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
mam pytanie, czy to na zdjęciu to jest lak?
jeśli nie ,to co to może być

synowa kupila i zapomniała nazwy

Basiu, najprawdopodobniej lak. Ale kolor ciekawy, Zbieraj nasionka jak przekwitnie, Ja mam mixy i czerwone bordo. Powinien ładnie pachnieć.
"W kolorze blue" 16:29, 01 cze 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
moja faworytka niespodziewana wsrod traw, pierwsza wystartowala, zimozielona, rosnie jak szalona. Ani przez moment nie byla brzydka

ciezko zdobyta Miss Ameryka, kwitnie pierwszy sezon po posadzeniu

I to jest genialne zestawienie. Miss przeoczyłam ale wróciłam. Mam turzycę ale nie mam Miss - tej Miss. Ale dam inną. Merci.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:28, 01 cze 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
I takie tam.......znowu modelka załapała sie na fotę, tym razem tyłem ...

ladnie u ciebie moze bedzie kiedys okazja obejrzec na zywo
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 16:28, 01 cze 2016

Do góry
Reniu cos mi beszczelnie wycina dziurki w listkach mojej szwedzkiej królowej - co to może być ? co mi ja podżera ? Jak temu przeciwdziałać ? poradź mi proszę, bos ty bardziej różano-doswiadczona niz ja
(fotke wywale potem zeby ci nie zasmiecac watku)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies