Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Sebek 10:36, 06 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Powtórzyć musze, bo się udusze! Mega wow! Zdjęcie czerwca 2016!
kasja83 13:37, 06 cze 2016

Aww,kolejne ujęcia
A ja Ci powiem, że natknęłam się na Twój pierwszy wątek i weekend przeczytałam jednym tchem z połowęTo daje mi tylko świadomość ogromu zmian i Waszej pracy!Rewelacja
Ewik 14:02, 06 cze 2016

blyxa napisał(a)

Pięknie wyszło! Faktycznie jak poranna mgła

Super
Milka 14:03, 06 cze 2016

Łądnie odbiłą kostrzewa
Co do bukszpanów, mam jedną książkę ogrodniczą, na niej się uczyłam i tam zalecano cięcie bukszpanów tylko w sierpniu i tak latami robiłam i nie było problemów, potem trafiając na forum, zaczęłam inaczej ciąć i przybyły problemy, wracam do starej metody ...chyba, bo już poczochrane są
malgorzata_s... 14:04, 06 cze 2016

Zdjęcie czerwca boskie poprostu
Madzenka 18:50, 06 cze 2016

Dziękuję za pochwały kostrzewy, ale w tajemnicy powiem że rózanka nadal z dalszej perspektywy nie ten teges.... Lawenda pafła, szalwie wyaliłam nawozem, carex. silver screpte nie ruszył, carex morrowi ledwie sie budzi.... Mam nadzieje, ze na kolejne kwitnienie róz to wszystko odbije... A na dodatek wisnie... Eh wisnie draznia mnie, ogole je wkrótce na krotko.... Cos mi sie wydaje, ze znów tu będzie jesinią rewolucja.....
Madzenka 18:53, 06 cze 2016

Milka napisał(a)
Łądnie odbiłą kostrzewa
Co do bukszpanów, mam jedną książkę ogrodniczą, na niej się uczyłam i tam zalecano cięcie bukszpanów tylko w sierpniu i tak latami robiłam i nie było problemów, potem trafiając na forum, zaczęłam inaczej ciąć i przybyły problemy, wracam do starej metody ...chyba, bo już poczochrane są

Irenko do sieprnia to nie ma opcji abym poczekała. Wiosna ciełam tylko te co zbrazowiały przez zime, ciełam w pochmurny dzien tylko nastepnego dnia paliło słońce... Potem nadeszły jeszcze przymrozki..zatem obiecałam sobie ciecie w czerwcu a potem jeszcze ostatnie w sierpniu, rzadziej nie ma szans, juz sie nie moge patrzec na poczochrańce.
Madzenka 18:57, 06 cze 2016

kasja83 napisał(a)
Aww,kolejne ujęcia
A ja Ci powiem, że natknęłam się na Twój pierwszy wątek i weekend przeczytałam jednym tchem z połowęTo daje mi tylko świadomość ogromu zmian i Waszej pracy!Rewelacja

Ha jak sobie pomyśle ile nasadzeń zostało z 2012 roku to aż strach sie bać co będzie w 2020
Nie ma liliowców, pacioreczników, niemal wszystkie żurawki i kiscienie zjadły opuchlaki, pecherznica poszła do bajzlownika.. Za to pojawiło sie mnóstwo traw, wszelkich rozmiarów, róz, bukszpanów jest wiecej niz było planowanych . Jeszcze walczę o lawendę al byc moze za rok zostanie zastąpiona kocimiętką.....
Zbliza sie okres gdy pokazuje porównanie ogrodu na przestrzeni lat spojrzeniem z I pietra
Madzenka 18:58, 06 cze 2016

Zagajanka napisał(a)

Ty wiesz, ze ja dzisiaj mialam te same przemyslenia a propos bukszpanow? Swoje ciachnelam juz w wiekszosci i oczywicie przypalilam polowe. A jedna czwarta jest przymrozona, a kolejnych kilka zasuszonych.... Eeeh.

Rozmowę dyscyplinującą nalezy przeprowadzić
Madzenka 19:01, 06 cze 2016

siakowa napisał(a)
a brązki ruszyły? moje morravi w takim samym stadium.

Ruszyły bo widać POJEDYNCZE listki!! Ale jak porównam z brązowymi Oli to moje nie przejdą tegorocznej kalsyfikacji do następnej klasy !

Ps. Czy jest jeszcze coś takiego jak klasyfikacja ? Bo ostatnio na imprezie ustalono, ze nie mam dorosłej corki tylko młodszą siostrę