Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadmorski...

Nadmorski...

uziemiona 22:43, 05 cze 2016

Gdy patrzę na tegoroczne przyrosty na serbach i na to, jak tej wiosny niebywale ruszyły, na ich urodę, to myślę sobie, że moja początkowa koncepcja przedogrodowiskowa, z pozoru chaotyczna wcale nie była taka zła.
Na podjeździe po lewj stronie, wzdłuż płotów miał powstać zagajnik, miał zasłaniać widok na naszą posesję z sąsiednich domków. Mam obawy, że obecny układ świerków i drzew tak do końca nie spełni oczekiwań.

uziemiona 23:04, 05 cze 2016

W miejscu gdzie powstaje rabata, miały rosnąć świerki.
Co myślicie o tym, czy nie lepiej byłoby, aby świerki w nie regularnym szyku, 2, 3 rzędach zasłaniały te pomaranczowe domki,( które miały mieć czarne dachy i być w kolorze drewna naturalnego, a jakie są - błee)?

beta 07:46, 06 cze 2016

Joasiu ja mieszkam pod Słupskiem
w wątku raczej byś tej informacji nie znalazła...a przedrzeć się przez tyle stron to masakra by była

pozdr poniedziałkowo

fajny i klimatyczny tez Wasz nadmorski
uziemiona 09:49, 06 cze 2016

Słupsk trochę daleko, w okolicach jest tam Was sporo. Pomyślałam sobie, że może moglibyśmy czasem robić spotkania w ogrodzie Kasi i Andrew Bellingham, dla"Pomorzaków" i wszystkich chętnych forumowiczów. Co myślisz o tym?

Pozdrawiam również, miłego początku tygodnia!
uziemiona 10:08, 06 cze 2016

Podobnie w tym miejscu - drażni mnie widok tego pomarańczu i zastanawiam się nad takimi zmianami: pęcherzyce, podobobają mi się i radzą sobie wszędzie, ale zimą wiadomo, przesadzę je. W to miejsce serby lub graby? Przed nimi pęcherzyce- niekoniecznie i rabata varellkowo różana trawiasta? Co myślicie o tym? I czy pęcherzyce mogę teraz przesadzać?

Za pęcherzycami jest taka mała skarpa, porośnięta zielskiem, tej wiosny zrandapowana, myślałam żeby okryć ją agro.

uziemiona 10:13, 06 cze 2016

Kilka fotek niedzielnych

Eglantyne

Munsted Wood w pąku

uziemiona 10:18, 06 cze 2016

Louise Odier

uziemiona 10:29, 06 cze 2016

uziemiona 10:33, 06 cze 2016

Poczochrańce już mnie korci, ale jeszcze chwilkę.

Rozchodniki jak fajnie, że się "kulkują" same. Obok grujecznik, trochę go przymroziło, ale już ok.

uziemiona 10:39, 06 cze 2016

Ta rabata zmieniała swój wygląd wiele razy i jeszcze nieskończona. Po zmianie wydaje mi się, że rośliny posadzone w rzędach tj. trzmieliny, niedźwiedzie futro i bukszpany, powinny być rozsadzone. Ale czy wszystkie trzmieliny maja tu zostać, co myślicie, proszę o porady.