Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 20:07, 21 sty 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Justyś, ja nic nie chciałam kupować. I co? Wystarczyło podpowiedzieć komuś nasadzenia, zatęsknić za nowymi nabytkami i wrzucić do koszyka
M jeszcze nie wie

Nie lubię jesiennych golasków, po jesieni nie przeżyła mi Giardina. Na szczęście koncepcja mi się zmieniła i wiosną dokupiłam sporo innych

łatwość wrzucania do koszyka jest przerażająca ...pojechałam dziś z kartka po nasiona do warzywnika ...i kupiłam tez nasiona kwiatków...torebki tanie ...to nie problem ....ale widzę ze muszę nad sobą znów popracować ...bo od 2 moze 3 lat wprowadzam zasadę kupowania z kartką ...bez impulsu ...typu promocja albo ładne ...albo jeszcze cos tam ...bardzo mi to ułatwia zycie ...najbardziej kartka

Ogród z rzeźbą 20:06, 21 sty 2017

Do góry
Ania już doradziła. Trzeba wyszukać aplikację do danej przeglądarki. Potem już łatwo.
Aniu, napisałam u mnie o mojej różance, na którą posadzę Lavender Ice. Przy samej scieżce. Wysadzić muszę tylko stamtąd dwie bordowe różyczki kupione z Janiny. Kolorem do reszty nie grają. I wyrzucam z pobliska liliowce, kwitły na bordowo i czerwono. Gryzło się.
Żebyś nie szukała:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=565
Ogródek Iwony II 19:18, 21 sty 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
uffff ..dobrze że kupiłam sobie Lavender Flower Circus ...dalsza krewna do L Ice

powinnam sobie założyć blokadę na strony z różami....bo znow mnie kusi cos zakupic ...choc jeszcze nie wiem jak moje jesienne goloski sie prezentuja

Justyś, ja nic nie chciałam kupować. I co? Wystarczyło podpowiedzieć komuś nasadzenia, zatęsknić za nowymi nabytkami i wrzucić do koszyka
M jeszcze nie wie

Nie lubię jesiennych golasków, po jesieni nie przeżyła mi Giardina. Na szczęście koncepcja mi się zmieniła i wiosną dokupiłam sporo innych
Ogródek Iwony II 19:15, 21 sty 2017

Do góry
To ta rabata, mam nadzieję, że różyczki w tym roku pokażą, na co je stać

Ogródek Iwony II 19:01, 21 sty 2017

Do góry
W zeszłym roku nie pokazały jeszcze swojego uroku, ukorzeniały się. Najładniej kwitła Munstead Wood.
Cudnie pachnie. Jesienią przesadziłam ją bliżej ścieżki.
Louise Odier, Laguna i Quin of Sweeden rosną przy pergoli. Laguna pięknie się rozkrzewiła. Quin kwitła tylko raz, ale obficie
Towarzystwem dla róż jest szałwia, ożanka, floksy oraz trawka Melica Ciliata, której kłoski zwieszają się na gałązkach róż. Z przodu bordowe żurawki berry smoothie.
Młodziutka rabata, nie pokazała jeszcze swojej urody, było kilka rotacji na niej ...
(Fotki się nie wgrywają )

Ogródek Iwony II 18:53, 21 sty 2017

Do góry
I wtedy natknęłam się na różyczkę Lavender Ice,

poczytałam o niej na forum i ta pasowałaby na rabatę z moimi różyczkami, które posadziłam w zeszłym roku:

Przy okazji dowiedziałam się od Andy, że M Boll i Comte de Chambord to ta sama róża.

Ogródek Iwony II 18:53, 21 sty 2017

Do góry
Gosiu, po naszym spotkaniu zapinowałam sobie twoją fotkę z Abudance Cream.
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391290339/
Pamiętam, jak ją zachwalałaś. Problem w tym, ze dla niej musiałabym stworzyć odrębną rabatę. Jest dostępna w F obecnie.
Działeczka Asi :) 18:45, 21 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6417-anulajda-w-raju?page=109#post_7

Piękne te różyczki u Anulki
Ogródek Iwony II 18:34, 21 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Niby tak. Ale jak pomyslę, ze najpierw tęsknimy, wyczekujemy, a potem raz dwa i już jesień i znowu starsi jesteśmy, to mi się smutno jakoś tak robi. Będę wiec wiosnę i lato przywoływać, choć po jednej fotce, na obrazku. Co milej trochę na sercu będzie

Fajny pomysł Iwonko
Ogródek Iwony II 15:40, 21 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Madżenka połączyła novalis z lavender w tym roku. Będzie ciekawie

Tez jestem ciekawa tego połączenia Będe miała w najblizszym czasie sporo wolnego więc muszę "popasować" róże i zaplanować porządnie rabaty różane. Od ubiegłego roku miałam ochotę na lavender i novalis, najpierw nie bylo w szkółce, potem...kupilam duuuzo innych a tych nie Moze czas nadrobić
Ogródek Iwony II 15:31, 21 sty 2017

Do góry
Madżenka połączyła novalis z lavender w tym roku. Będzie ciekawie
Działeczka Asi :) 13:04, 21 sty 2017

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6417-anulajda-w-raju?page=109#post_7
Działeczka Asi :) 13:04, 21 sty 2017

Do góry
Tak. Potwierdzam, ze śliczna.
Nie rezygnuj z tej koncepcji.
Od wczoraj poczytałam sobie o lavender ice i bardzo mi się podoba. Ale to mała różyczka. Paschmina też mi się podoba, ale to inny rodzaj różyczki.
Ponieważ planujesz jednakowe w szpalerze, obie będą pasować, bez względu na to, co wybierzesz.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:46, 20 sty 2017

Do góry
Właśnie sprawdziłam. Jest dostępna. Iza, kusisz
Zakątek z fioletową ławeczką 22:35, 20 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Śliczne kolory ptasząt. I stołówka jak się patrzy.

U nas ptaszków masa Co roku je dokarmiamy i niektóre przylatują do nas już dłuższy czas, np. sikorka z zagiętym ogonkiem
Ogrodowe szaleństwo ... 22:34, 20 sty 2017

Do góry
Elu, co to za twór wzdłuż sciezki na prawo? Ten niby grzebień?

Ogródek Iwony II 20:38, 20 sty 2017

Do góry
Witaj Patrycjo. Bardzo miło Cię gościć. Zostań, będzie raźniej
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:08, 20 sty 2017

Do góry
jolanka - moja w pierwszym roku nie była rewelacyjna,zaledwie potwierdzenie,że mam to co zamawiałam. Dopiero w kolejnym sezonie zrobiła się wspaniała,latałam w koło niej z aparatem i cały czas nie byłam zadowolona ze zdjęć,bo nie oddawały jej piękna.

Kasya - Z jednej strony,szkoda,że wszystkie od razu nie są krzaczorami,ale z drugiej.
Dla mnie dobrze,bo póki co mieszczą się jeszcze u mnie

mira - takich z odległości mam mało,ale dla Ciebie coś znalazłam

iwonadm -postaram się pokazać coś interesującego

Iwk4 -Cream abudance pierwszym sezonie była śliczna,w ubigłym roku ją przesadziłam wiosną, w ocienione miejsce i żle to zniosła. I termin i chyba nowe miejsce. Ewik ją też ma i bardzo ją chwali.Skocz do niej na zwiady,opowie o niej więcej.
Ewik -właśnie opowiadałam wyżej o Twojej Cream

Juzia -planujesz nową różankę,więc może znajdzie się dla niej miejsce

Donia72 -pokazuję to co mam,z lata.Zimą mój ogród śpi,nie ma co pokazywać

Anda - Ty zwróciłaś moją uwagę na zapach Dieterka, wcześniej się nie zagłębiałam za bardzo w nim. Teraz nie przejdę obok,żeby nie powąchać
Są różne opisy tego zapachu, ja nie potrafię jednoznacznie okreslić,ale uwielbiam ją wąchać

Zana -witam w moim wątku W tym roku z pewnośc
ią się nie witałyśmy
Zakątek z fioletową ławeczką 17:26, 20 sty 2017

Do góry
Śliczne kolory ptasząt. I stołówka jak się patrzy.
Ogród Nety- moje marzenie 16:59, 20 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa

Kurcze, może i ja się skuszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies