Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od zera 01:49, 31 maj 2016

Do góry
I rabaty o których pisałam wcześniej:

1. przy domku w cieniu - SKOŃCZONA
Rośnie: 3xHakonechloa, 4xTurzyca Ice Dance, 2x konwalia majowa.
Na zdjęciu akurat jedyny moment kiedy jest tutaj słońce czyli ok godz. 19.

2. przed wejściem - jesienią dosadzę róże i będzie skończona
Rośnie: 3xRozplenice japońskie Homeln, 3xlawenda, 3xostnica pony tails, 4x goździki

3. przed tujami
W fazie bardzo początkowej, ale rosną już 2 miskanty chińskie Malepartus.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:59, 31 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A jednak, Mrs. Lang na ognisko. On już tak ma.

Anek, pw.

Szkoda, bo jak był zdrowy to był oszałamiający.. Może uciacham go do ziemi.. tak potraktowałam inna róże co łapała czarne.. i pomogło

I moje malutkie maczki.. po nos.... wściekły się.. na skalniaku resztki powyżej pasa .. znów będą dziury na rabacie jak przkwitną

I piwonie:

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:55, 31 maj 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Aniu, składam meldunek z życia roślinek od Ciebie. Orliki kwitną, jeden ogromniasty, reszta malutka, ale kwitnąca!. Naparstnice, rudbekie i ostróżki rosną , Trawki (jakieś rozplenice) dwie padły, dwie mają po zielonym źdźbełku. Gipsówka rośnie, odętki rozrosły się w szerz (całkiem jak ja). Chyba tylko ostrogowców nie widzę. Moja Ty Zielona Roślinna Rączko! (a może Złota Rączko Ogrodowa)

Edit: nie ostróżki, tylko jeżówki.

Gipsówka????? NIe mam

I piwonie

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:52, 31 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Zlosc pieknosci szkodzi
wulkanie
napisal drugi wulkan.
tak sie zezloscilam, ze spac nie moge.

A mi komp się zbiesił.. i restartuje program.. i wrzucam kilka fotek co dziś pocykałam..

ładne fotki

I brzydkie .. susza.. ziemia popękała i schnie.. nie podlewam bo nie mam kiedy .. miało padać, nawet nawóz wysialiśmy i przeszło bokiem.. Tak wygląda już miejscami trawa. W glinie krzewy i drzewa maja dobrze, bo głęboko znajdą coś mokrego, ale to co korzeni się płytko niestety cierpi tak samo jak i na innych glebach.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:47, 31 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Witam naczelnego dyrygenta fotki grupowej u BogdziWizyta w Raju jak zwykle udanaMiło Twoją gębusię zobaczyć w tak miłych okolicznościach na tle Franczeski

Dyrygować taką orkiestrą sama przyjemność.. i w takiej filharmonii Nawet publika niepotrzebna

I moje nowe piwonie.. ależ pikne są Tylko fotograf beznadziejny

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:43, 31 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Anek wulkan energi jesteś

Raczej wulkan złości..

I powoli wchodzimy w lato..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:41, 31 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Prosicie o identyfikację więc podpiszę wg Ani zdjecia

Od lewej stoją: Kasya, Rozark, Ryska, Mariolka(koleżanka Margarete i juz i nasza), Kasia-Luiza (nie ma watku ale ostatnio pokazywalismy jej piękny ogród na pierwszomajowym spotkaniu)Yolka, Danusia -koleżanka Pani Przyrody i równiez juz nasza, Ja czyli Bogdzia, Ewa-Luteczka w niebieskiej bluzce, Justyna eee-tam, Robert, Gocha, Jankosia, Anna Ch, Karola, za Karolą jasne własy Mathildis, Pani Przyroda,Anipla, AgataC,Ania z ogrodu z pergolą, Ren 133, Chell z koleżanką i M ale czyj M nie wiem,
siedza od lewej: Ewsg, Margarete, Nikita, Luki, Mała Mi, Ela kuzynka Margarete zaprzyjaźniona z nami, Dorota 123.
Fotografie robiło conajmniej pięciu mężów i byli jeszcze GabiK z Jarkiem i Laurką, Kuklik z fajnymi dzieciakami-młodzieżą i mój syn z wnusią.

Też sobie skopiuję ..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:15, 31 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Od Ciebie zawsze tyle miłych słów słyszę Małgosiu Dziękuję Ci bardzo ... bo to bardzo motywuje do dalszej pracy
Jeśli mam się nie martwić stipą to zdradzisz mi chociaż jak długo muszę czekać aż w końcu ruszy? ... bo wiesz ja niecierpliwa jestem
Rozplenicę widziałam u Twojego pana trawkowego ... miał wówczas bardzo małe sadzonki ... zadzwoń do niego teraz i poproś o zdjęcie ja tak robię i on zawsze chętnie wysyła
A swoją drogą ja już kupiłam rozplenicę i mam nadzieję, że to jest Hameln

Jak chcesz mogę już nie chwalić...
Ale to sama prawda
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:13, 31 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Mam inspirkę ... nawet ostatnio sama rozszyfrowałaś z niej nazwę hosty tylko ja niecierpliwiec cholerny zamiast zamówić tą konkretną kupiłam NN bo była i kolor mi się spodobał ... na szczęście tylko dwie sztuki, które podzieliłam i mam teraz sześć
Może ktoś jednak pomoże z identyfikacją tej hosty? plisssssss

Hosty? To Nikita...ma 100 odmian chyba i ciągle dokupuje nowe
Ona ci zidentyfikuje
Ogródek Iwony II 00:12, 31 maj 2016

Do góry
Margerytki:

Kamasje, firletka i kosaćce - łączka
Ogród od zera 00:00, 31 maj 2016

Do góry
21 maja 2014 staliśmy się posiadaczami nowej działki.
21 maja 2016, czyli dokładnie 2 lata później zrobiłam kilka zdjęć.
Oto porównanie

2014

2016

Ogródek Iwony II 00:00, 31 maj 2016

Do góry
Aniu, Melica jest zamówiona, dziś dałam zapytanie, kiedy otrzymam przesyłkę, bo przez długi weekend wszystko się opóźniło. Jutro wysyłają.
Zamówiłam:
Perłówka Orzęsiona (Melica Ciliata) na rabatę różaną. A że mam ichwięcej (tych rabat), to dziś chciałam domówić, ale już się nie dało ...
Trzcinnik krótkowłosy (Calamagrostis brachytricha) - ten mi się spodobał, na razie pójdzie w zamian za Variegatusa jako tło do baronów. Czy się sprawdzi - zobaczymy. Jak nie, znajdę mu inne miejsce.
Miskant chiński 'Gracilimus' (Miscanthus chinensis) - nie mogłam odżałować jego straty w ogrodzie - zastąpi na rabacie lawendowo - werbenowej Miskanta Grosse Fontanne, bo nie daje znaków życia

Ciekawa jestem Aniu, czy Melica się podniosłą
Teraz ulewy są nieciekawe, sporo roślinek się kladzie.
Chcę ją na tą rabatę do róż herbacianych:

O szałwii myślę. Pierwszy sezon mam kilka sadzonek szałwii karadonna, jeszcze dobrze nie widziałam jej w akcji. Mam też kilka szałwii NN, a właściwie dzieci mojej jedynej szałwii kupionej kilka lat temu na zasadzie "Będzie pani zadowolona " Ta jest wysoka.

Jak dostanę szałwię niższą, to dosadzę. Chwilowo Ogrodowisko szałwię wykupiło

Aaaaaa ,i melduję, ze anabelki mają pąki kwiatowe
I stwierdzam,ze mam strasznie dużo gatunków roślin. Ciągle coś kwitnie i nie nadążam nawet napisać, co i gdzie
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 23:45, 30 maj 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
A w ten weekend tutaj darń zdzierałam i powstała rabata "vanilkowa"
Od tyłu cisy, trzcinniki, hortki vanilki i z przodu lawenda. W środku jeszcze ambrowiec, który ładnie już listki wypuścił

L i kolejny fragment ogrodu się klaruje, będzie pięknie. Tylko musisz zadbać o zróżnicowanie podłoża. Hortensja woli lekko kwaśno a lawenda przeciwnie - mocno zasadowo, ja swoje podsypuję na wiosnę dolomitem. Podobnie z podlewaniem. Hortki lubią dużo wody, lawenda woli sucho.

ambrowca zazdroszczę permanentnie....
Mój zielony azyl 23:43, 30 maj 2016

Do góry
Witam po dłuższej przerwie. Nie było mnie w Polsce a w związku z tym i działka musiała sobie radzić beze mnie
Różaneczniki najlepszy okres mają już za sobą, ale za to piwonie w tym roku zakwitły bardzo obficie.

W najbliższym czasie zrobię więcej zdjęć i parę tu wkleję.
Malutki pod lasem 23:33, 30 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

na poczatku sama robiłam półmetrowej szerokości rabaty i sie zastanawialam co ja tam wsadze ...a teraz 4m szerokie i sie zastanawiam czy nie za wasko

A podobno od przybytku głowa nie boli

Aniu, a ja się chwilę temu cieszyłam z deszczu. Współczuję, bo masz basen. U mnie wsiąka w ziemię na piaskach
Makowo na Kociewiu 23:25, 30 maj 2016

Do góry
I na dobranoc
wejściowa lub wyjściowa jak to woli
zaczyna kwitnąć szałwia a czochy tracą kolor

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:22, 30 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja też myślę, że Hameln to to nie jest

Tak moje wyglądały w dniu zakupu.

Edyta ... i Ty też?
Bałam sie trochę kupując ją ale pomyslalam sobie, że nie ma co długo nad nią medytować bo może na wiosnę odwali mi podobny numer jak Viridescens a tak przynajmniej donice nie będą świecić pustkami
No i masz ... znowu za prędko
Eksperymentarium 23:22, 30 maj 2016

Do góry

W tej kompozycji króluje tojesc purpurowa
Eksperymentarium 23:20, 30 maj 2016

Do góry

Ascot czyli królowa malin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies