Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

a czasem nie na temat ... 09:09, 30 maj 2016

Do góry
Zdjęcia ławeczki mam tylko pyknięte tak na szybko + wstepna przymiarka - ale tu juz w ogóle nic nie widac,

Ogród na glinie 09:08, 30 maj 2016

Do góry
nie mam aktualnych zdjęć, to wrzucę chociaż kilka zaległych

Carex elata "Aurea" pięknie świeci w cieniu

imperata, żuraweczka oraz na rozsadniku buksy z orlikami

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:06, 30 maj 2016

Do góry
Witam wszystkich.
Błagam o pomoc od 3 tyg stoję w miejscu z moją rabatą, za dużo chcę za dużo mi się podoba. Ciągle pzreglądam ogrodowsko w poszukiwaniu inspiracji i co chwilę zmienia mi się koncepcja.

POmóżcie, nakierujcie mnie - proszęęęęę
Ziemia przepuszczalna,tzw ogrodowa, trochę piasku w niższych partiach

Na rabacie jest cały dzień słońce.

MOja rabata wygląda jak na zdjęciu posadzone rośliny zostały opisane, ciagnie się jeszcze w prawo o 6m, na zdjęciu już mi się nei zmiesciła. W prawo od tuj danica są dalej 2 sztk hortenacsji pinky winky z tyłu za nimi miskant gigant. Przed pinky winky rozchodnik.

Mam problem z tą częśćią co ma 2 m (jest to szerokość dla nowych roślin, na tuje odjęłam już 1m)

Mam dwie tawuły goldflamme, mam jabłoń rajską. mam 3 sztk Piórkówka HAMELN. Myślałam o miskant zebrinus, o żarnowcu, azalii, bukszpanach, tawuła little princess, ale co jak z czym, nie wiem.

a może zrobić w części kwiatową typu jezówki, liatra kłosowa, monarda, floksy .

W tej część gdzie są 4 m szerokości chcę posadzić iglaki, bo niedaleko jest wiatka z paleniskiem, a tą jabłonkę myślłam mniej więcej gdzie stoi (widac doniczkę, na łączeniu tych dwóch część 2 i 4metrowej.

Gdyby kogoś zastanawiała biała folia - przykryłam z nadzieją, ze nei będą wyrastac zielska. Tyle czasu się zastanawiam, ze przygotowana ziemia zaczęłą znowu zarastać

będę wdzięczna za każda sugestie czekam z niecierpliowścią

Metamorfozy ogrodowe 09:05, 30 maj 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

Robisz to dobrze
Ogródek Iwony II 09:00, 30 maj 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Podsadzona jest buksami i molinią variegata.

Ewuniu cudownie u Ciebie ach
Typografia ogrodu 09:00, 30 maj 2016

Do góry
Ludwika napisał(a)
Piękna porcja zdjęć i wcale nie nudna!

Ja pierwszą porcję gnojówki z pokrzyw rozlałam pod tuje. Teraz dojrzewa druga... Ale odkryłam podczas weekendowego spaceru z synem miejsce, gdzie jest zatrzęsienie pokrzyw i chyba sobie jeszcze ze dwa wiadra dokupię

A można też to lać pod rhododendrony? Bo w jednym miejscu piszą, że można w innym, żeby nie pod kwaśnolubne i teraz się boję tym rodki częstować...

Tez bede lac w tym tygodniu.zrobiłabym to dzis ale uraczyl nas dzis nocny deszczyk wiec moze jeszcze poczekam...?
Co do rodkow nie wiem.czytalam ze sie nie oowinno.ale moze ktos madzejszy sie wypowie.macham i zostawiam szalwie,ktora "wlazi" mi do jadalni
Makowo na Kociewiu 08:54, 30 maj 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Najpierw różanka bez chwastów
przede wszystkim dedykuję ją Iwonce
Róże zapocząkowane ale nie zapeszam ...bo aż się bojam tyle pączków jest. Co to będzie ? Pierwsza zacznie Louise zaraz za nią Mustead a potem wszystkie pozostałe. Żarłoczna bruzdownica i tak uszkodziła trochę pączków QS, MW, Clair Austin, Charlsa Austina. Zadziwiły mnie w tym roku zeszłoroczne jesienne golasy wystartowały wszystkie bardzo rachitycznie żywe są pojedyncze gałązki na krzaczku jednakże teraz się tak wzięły do wypełniania pustki, ze z tych pojedynczych gałązek zaczynają budować krzew i mają pączki
Jeśli chodzi o dwu i trzylatki Oprócz LO która jest wielka, najpiękniejsze krzaczki zbudowały lavender circus najgorzej wygląda, piękna w tamtym roku ale niestety na jesień przesadzana Gemma.

Makowo w pełnym rozkwicie Pięknie masz ogród dojrzały wygląda dostojnie no i kocurek zawsze gotowy na fotki Pozdrawiam Kasiu
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:51, 30 maj 2016

Do góry
U mnie na ten cel wlasnie sie robi kompost. Sasiedzi sie w glowe pukaja, bo po co mi to a ja sie ciesze, ze na wiosne bede miala czym posypac trawnik. Z tawy, lisci, galazek, slomy, obornika, obierkow warzyw i owocow, scietego 4 dni temu bluszczu, zebranego mleczu i pokrzywy. Przerzucam co drugi dzien.Za dwa tygodnie wrzuce do kompostownika do dojrzewania.I po jakims czasie wpuszcze swoje dzdzownice.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 08:50, 30 maj 2016

Do góry

domek musiałam przesunąć, co za tym idzie odplątać powojnika bo wszystko chyba zmieni swojego miejsce lada moment...

Kosolkowa Pasja 08:36, 30 maj 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Info dla zainteresowanych - jutro wysyłam jeżówkowe paczki

Ostatnio parno i burzowo, na szczęście trochę popadało wczoraj, teraz znów zanosi się na burzę. Zachwaszczona jestem na maksa, nie wiem kiedy je ogarnę! Rosną jak gupie!! Ale moje roślinki też nie są gorsze Wszystko rozwija się i zaczyna kwitnąć dosłownie z dnia na dzień. Siewek najróżniejszych mam multum

Parę fotek z dziś:

Piękna jest ta rabata taka ... romantyczna bardzo reprezentacyjna właśnie doczytałam o tych siewkach a jeśli chodzi o azalie z mojego wątku, to chciałabym mieć takie.. :/ niedaleko Zielonej Góry jest filia szkółki w Pisarzowicach i święto kwitnących azalii, w zeszły czwartek pojechałam tam nacieszyć oko feria kolorów przyprawiała o ból głowy, zrobiłam małe zakupy, ale mam jeszcze spory kawałek ogrodu totalnie nie uporządkowany, więc miejsca mniej na nowe rośliny, ale mam nadzieje, że z biegiem miesięcy uda mi się tam ogarnąć .. a jeśli chodzi o cięcie, to uczyłam się go na teścia starych tujach, które miały iść do wykopania z powodu remontu. Początki były koszmarne najlepiej wychodzą mi kule, ale polubiłam cięcie i już się tak nie boję jak na początku. Nie wiem w dalszym ciągu co by mi wyszło, gdybym chciała np jakiś stożek uformować, może kupię jakiś mały bukszpan i się w końcu nauczę
Mirkowy ogród (początki) 08:34, 30 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
Moje trzy patyczki włożone do wody ot tak sobie też wypuściły korzonki dopiero niedawno. Nie poddawaj się i trzymaj je nadal w wodzie. Może coś z tego będzie
Twoja-moja stipa zaczyna wyglądać. Ostatnio podrosło się jej A sadzonki rozplenicy (3 sztuki) posadziłam wczoraj na ich właściwe miejsce. Reszta powędrowała do ogrodu koleżanki bo tak mi o nie mędziła że się poddałam
Bedzie na pewno tylko cierpliwości potrzeba.Ja stipy jeszcze nie sadziłam nie mam kiedy.A.co do patyków hortek to w ziemi mam lepsze wyniki w ukorzenianiu niż w wodzie.

Tak wyglądają teraz
Lifting starego ogródka 08:33, 30 maj 2016

Do góry
Cześć Edytko

maty jakoś mi nie leżą... wolę inwestować już w docelową wysłonę Chcemy kupić takie, jak ostatnio do przedogródka. Myślę, że za jakieś 4, 5 lat, jak będziemy się zabierali za tył ogrodu to będą już akurat fajnie podrośnięte i dadzą dobre tło do dalszych nasadzeń

Dla Ciebie ujęcie z kawałkiem ceglanej ściany Pozdróweczki!

Mirkowy ogród (początki) 08:29, 30 maj 2016

Do góry

Miskanty ładnie się przyjęły .
Mirkowy ogród (początki) 08:25, 30 maj 2016

Do góry

Roślinki z mojego ogródka
Mirkowy ogród (początki) 08:21, 30 maj 2016

Do góry
[img
Kosolkowa Pasja 08:15, 30 maj 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Kończę ślicznym, romantycznym, polno-ogrodowym bukiecikiem..

wczoraj też zbierałem maki, chabry, rumianek Dzieciaki bukiecik zrobiły Nie taki wypasiony jak Twój ale polny, klimatyczny...

fajno u Ciebie kolorowo

Skąpana w słońcu 08:01, 30 maj 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Ewa miło było Cię poznać, szkoda tylko że tak późno się zorientowałam że Ty to Ty. Może następnym razem takiej gafy nie popełnię. Twój wątek stale podczytuję.

Ha, ha... widzę, że inni też różne gafy personalne łapały

Makowo na Kociewiu 07:51, 30 maj 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Kasiu, Zbyszek jak echo powtarza: a widziałaś ten trawnik u Kasi?
No jak mogłam nie widzieć
Cudny, soczysty, gęsty, szpilki tam nie ma miejsca wbić. Jak dywan
Buziaki ślę.
Tu jest moje miejsce 07:39, 30 maj 2016

Do góry
Kilka widoków z mojego ogrodu. Kocham wiosnę
Z resztą zdjęcia poniżej powiedzą więcej niż 1000 słów

Ogródek Iwony II 07:24, 30 maj 2016

Do góry
Podsadzona jest buksami i molinią variegata.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies