Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

tulucy 13:39, 15 mar 2016

W pracy siedzę, więc pogoda mniej ważna, ale szczerze to obrzydliwie jest, tyle, że żalu nie ma, że muszę siedzieć
AGDULA 22:07, 19 mar 2016

zabaewa napisał(a)
Dzisiaj przyszły paczki ze szklarnią. Sprawdzilismy tylko, że w paczkach jest szklarnia. Na dworze ziąb i deszcz. czy ta wiosna raczy w końcu przyjść ? No nic sie nie da w ogrodzie zrobić...

Ewka, kopać można)))) ziemia miękka dobrze łopata wchodzi
Mysza 10:39, 01 kwi 2016

Ewa kiedy te zdjęcia, bo się wproszę na kawkę?
zabaewa 22:59, 04 kwi 2016

Nie ma co focić Gosiu na razie. Meble nadal czekają w pokoju gościnnym - bo nie ma jeszcze patio - a to trochę potrwa, a szklarnia siedzi nadal w paczkach. Jutro zamawiamy drewno na obelkowanie fundamentu i myślę, że w czwartek przyjadą. To jak pogoda pozwoli w weekend zaczniemy ;prace budowlane.
A na razie mamy akcję PIT... Czyli za...b totalny w światek piątek i w niedzielę - dosłownie
A na kawę zapraszam - tylko nic pachnącego na razie nie kwitnie W ogrodzie powoli nabierają tempa prace porządkowe.
Alisonek 23:17, 04 kwi 2016

Buziaki Ewuś, mam nadzieję że Pity Ciebie nie zamęczyły bo wiosna już w pełni u mnie brzoskwinie szykują się do kwitnięcia
Agatek 08:35, 18 kwi 2016

Ewunia jakieś zdjęcia dla nas masz?
zabaewa 15:58, 03 cze 2016

Mam dla Was zdjęcia Zdjęcia były robione na bieżąco, tylko różne zdarzenia spowodowały, że nie mogłam ich obrobić i wstawić. Musiałam ogarnąć pracę, PIT-y, ogarnąć się po ataku hakerskim, odtworzyć całe oprogramowanie i również kwestie fotograficzne. A potem prace ogrodowe zupełnie mnie pochłonęły
No więc obiecane fotki.

1. Szklarnia zaraz po złożeniu. Maya już wie, że ma dodatkowy obiekt do pilnowania

2. Widok na rabatę cebulową ze szklarnią w tle. A na ścieżce widać przygotowane belki pod warzywną rabatę.

3. Widok na rabatę warzywną (a właściwie truskawkową) z widokiem na szklarnię.

4. Patio kawowe prawie jest już ukończone. Mebelki z technoratanu już stoją na swoim miejscu

5. Patio w pełnej krasie. Potem doszły jeszcze trzy donice, które obsadziłam 1 - pacioreczniki, 2 - lawenda, 3- rudbekie.
Jak zakwitną - pokażę w pełnej krasie.

zabaewa 16:01, 03 cze 2016

Od tamtego czasu przestały kwitnąć tulipany, zakwitły czosnki, Obecnie kwitną szałwie, piwonie i już róże. Posadziliśmy morwę w miejsce uschmiętego głogu. W szklarni rosną pomidorki, papryczki, czosnek, sałata, bazylia i japońskie różności od Agnieszki.
wiunia 22:25, 03 cze 2016

Ewo patio kawowe bardzo gustowne ogród zadbany, duże zmiany w postaci szklarni itp. Ślicznie!
wiunia 22:26, 03 cze 2016

dubelek