Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:57, 29 maj 2016

Do góry

Z przemiłymi gospodarzami i innymi ogrodnikami.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:54, 29 maj 2016

Do góry
Proszę Pani Danusiu o pomoc . Po skoszeniu trawa wygląda tak jak na załączonym zdjęciu kosze ja i tak chyba w miarę wysoko co widać na kolejnym zdjęciu a mimo to trawa wygląda nie estetycznie. daje regularnie nawóz, po samej zimie była piękna zielona i soczysta , kosiłem ja na tej samej wysokości i było ok teraz zaczyna podupadać im większe upały się robią. Proszę bardzo o pomoc , co muszę zrobić aby trawa cieła się równo i była soczyście zielona. dziękuje i pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:53, 29 maj 2016

Do góry
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:51, 29 maj 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Mi bodziszki nie pasują za bardzo do lawendy, chociaż też są odmiany typowo na słoneczne stanowiska, skalniaki, bp. bodziszek Renarda. To już lepiej zawciąg czy żagwin jak piszesz. A co tam masz jak przekwitną czosnki? Zostawiasz je ususzone do jesieni?
Widzę, że lawenda u Ciebie tuż tuż

Niestety z jarzębiną nie pomogę, ale to chyba jakiś grzyb...

Trudno, będę zgłębiać temat dalej
Z czosnkami są jeżówki, rozchodniki i szałwia. Planuję dosadzić gdzie niegdzie stipy bo milki wypadły. Brakuje mi czegoś wyższego na tło dla czosnków i właśnie czegoś z brzegu.
Bodziszki znam tylko z fotek ale skoro mówisz, że nie pasują to słucham mądrzejszych
Zobaczę co będzie dostępne u ogrodnika.
A lawenda, jeszcze trochę. Kwiatostany muszą nabrać masy

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:45, 29 maj 2016

Do góry

Tu widać jak wielkie są krzewy u Bożenki. Tylko niech nikt nie pomyśli,że one same tak sobie rosną. Co dzień samo podlewanie ogrodu trwa 5 godzin, a działka na 35 arów.

Ogród Ani :) 14:41, 29 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Ojej wchodzę a tu tyle miłych wpisów Dziękuję wszystkim

Mira nawet nie mów, byliśmy dziś w Rybniku, drogi mokre chyba więc popadało w nocy U nas w nocy i o 6 rano przeszły kolejne ulewy Jestem co najmniej usatysfakcjonowana

U mnie teraz znowu leje jak z cebra Padało też w nocy, studnia nam się już napełniła
Czekamy z eMem aż przejdzie, bo chcemy iść sadzić zregenerowani po wczorajszych urodzinach młodego
Radar czeski wskazuje, że jest dziś szansa na rozpogodzenie ale kto wie, kto wie jak będzie?
A teraz jest tak

Ha' u mnie też od rana ulewy. W końcu bo wczoraj mi już hortki zaczeły więdnąć a dzieci przy zabawie w te upały całą wodę ze studni wylewają A przy okazji deszczówki nałapałam

Gdzieś mi Twoj projekt uciekł. Chyba muszę się cofnać do początku.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:35, 29 maj 2016

Do góry
Od lewej stoją: Kasya, Rozark, Ryska, Mariolka(koleżanka Margarete i juz i nasza), Kasia-Luiza (nie ma watku ale ostatnio pokazywalismy jej piękny ogród na pierwszomajowym spotkaniu)Yolka, Danusia -koleżanka Pani Przyrody i równiez juz nasza, Ja czyli Bogdzia, Ewa-Luteczka w niebieskiej bluzce, Justyna eee-tam, Robert, Małgorzata O, Jankosia, Anna Ch, Karoka, za Karolą jasne własy Mathildis, Pani Przyroda,Anipla, AgataC,Ania z ogrodu z pergolą, Ren 133, Chell z koleżanką i M ale czyj M nie wiem,
siedza od lewej: Ewsg, Margarete, Nikita, Luki, Mała Mi, Ela kuzynka Margarete zaprzyjaźniona z nami, Dorota 123.
Fotografie robiło conajmniej pięciu mężów i byli jeszcze GabiK z Jarkiem i Laurką, Kuklik z fajnymi dzieciakami-młodzieżą i mój syn z wnusią

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:34, 29 maj 2016

Do góry
To syn i wnuczka Bożenki.

Z Ewą - Skąpana w słońcu
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:30, 29 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wolałam się gapić w telefon niż na licznik ... jestem panikara jako pasażer..

Dowcip ze strony polskanawesoło.pl

przypomniałam sobie podróż do Wilkanowa ... Anek wybacz ! ... nie wiem kto te pasy wymyślił ale jestem pewna, że myślał o Tobie ... ten twój uroczy szczebiot na każdym metrze podróży towarzyszy mi niczym opetańcze echo w podświadomości do dziś

po chwili namysłu ... jestem chora ... bardzo chora bo zdecydowałabym się na to ponownie i dziś ... i jutro i każdego dnia gdy idea by powstała znów
Basia - Mój Świat 14:21, 29 maj 2016

Do góry
basia3 napisał(a)
bukszpan variegata

Cześć Basiu, ciekawy ten bukszpan - pomyślałabym, że to trzmielina

U minie z miłorzębem jest to samo - bardzo słabo odbija. Generalnie mam bardzo duże straty po tej zimie, która nawet prawdziwą zimą nie była - a może to dlatego???

Pozdrawiam
Pokażę nasz ogród 14:20, 29 maj 2016

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:19, 29 maj 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Dorotko u Ciebie jak zwykle klimatycznie i romantycznie
Wiewiór zazdraszczam bardzo lubię te sympatyczne zwierzątka, kiedyś kręciły się u mnie ale już dawno ich nie widzialam ...
macham i życzę pięknego weekendu

Widzisz weekend minął bardzo miło. W pięknym miejscu i ze wspaniałymi ludźmi. Wspomnienia i zdjęcia zostaną na długo.

Mieć okno z takim widokiem - marzenie.

[im

size=640x424]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/113/1137755/original.JPG[/img]
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:17, 29 maj 2016

Do góry
Aniu, królowo Ty moja Dawno u Ciebie nie byłam a tu tyle cudności Ci kwitnie.

Mam dla Ciebie takie zdjęcia

To szczególnie mi się podoba

Pokażę nasz ogród 14:15, 29 maj 2016

Do góry
Na zakręcie
Pokażę nasz ogród 14:15, 29 maj 2016

Do góry
Montana przekwita
Ogród Ani :) 14:14, 29 maj 2016

Do góry
Ojej wchodzę a tu tyle miłych wpisów Dziękuję wszystkim

Mira nawet nie mów, byliśmy dziś w Rybniku, drogi mokre chyba więc popadało w nocy U nas w nocy i o 6 rano przeszły kolejne ulewy Jestem co najmniej usatysfakcjonowana

Magdo, Moniki obie, Marzenko, Michale, Mirellko, Marcinie (czy wyście się zmówili, czy co? - bo wszyscy na M ) dziękuję Wam za odwiedzinki
Aniu, Anulko buziak
JoannaDe działam według planu, tu nie ma zbędnych ruchów ogrodowych
Jusynko masz PW

U mnie teraz znowu leje jak z cebra Padało też w nocy, studnia nam się już napełniła
Czekamy z eMem aż przejdzie, bo chcemy iść sadzić zregenerowani po wczorajszych urodzinach młodego
Radar czeski wskazuje, że jest dziś szansa na rozpogodzenie ale kto wie, kto wie jak będzie?
A teraz jest tak
Pokażę nasz ogród 14:13, 29 maj 2016

Do góry
Rododendronowo
Basia - Mój Świat 14:13, 29 maj 2016

Do góry
moje żurawki

Pokażę nasz ogród 14:12, 29 maj 2016

Do góry
Azaliowo

Pokażę nasz ogród 14:12, 29 maj 2016

Do góry
Gdyby nie ogrodowisko, pewnie nigdy nie zwróciłabym uwagi na jarzmianki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies