Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 11:43, 15 cze 2016

Pluszakowa napisał(a)
Fajnie tak wrócić i przypomnieć sobie jak ogród wyglądał wcześniej, jak bardzo się zmienił. Zestawienia serwujesz wyborne

O tak, ogród zmienia się, zmienia. Przecież od wiosny z połowę ogrodu przerobiłam. Pod brzozami zrobiłam rabatę, dwie ziołowe i dwie rabaty przed tymi ziołowymi, a między nimi, przez środek działki, zasadziłam żywopłot, sad obsadziłam, warzywnik kończę, a ile roślin poprzedadzałam to tylko moja łopata wie, bo ja już nawet nie pamiętam To kiedyś musi być widać

A na rabacie przed domem niekontrolowany przeze mnie ścisk.
margaretka3 11:47, 15 cze 2016

Juzia napisał(a)
Nocne wędrówki po opuchlaki to się zgodzę....ale żeby sarny ganiać?

Do mnie tylko młody lis przychodzi. I też go muszę ganiać, bo on jakiś taki średnio bojący. Strach trochę.

No Juzia, goniłabyś, oj goniła, jakby Ci sarny zjadły pączki Twoich ślicznych róż -) Takiego niebojącego lisa to i ja bym się obawiała. Raz tylko taki do nas przyszedł. Podszedł do drzwi tarasowych i sobie przy nich usiadł i siedział trochę.

Żurawki od Ciebie coraz ładniejsze.
margaretka3 11:55, 15 cze 2016

tulucy napisał(a)
Gosiu ściółkujesz pokosem trawy pomidorki? Czy czymś innym?
Twoja nn podobna do mojego Chopina.

Tak, ściółkuję skoszoną trawą.
Zastanawiałam się, czy nie Chopin, ale on zupełnie kremowy chyba powinien być. A moja róża ma delikatne muśnięcie różu. Krzak rośnie wielki, mimo przycinania, ale choruje, czarna plamistość co roku.
sylwia_slomc... 12:07, 15 cze 2016

Deszczu zazdroszczę nas znowu bokiem obeszło, wczoraj pojedynczo podlewałam na rabatach i drzewa i krzewy co w tym roku wsadzane, reszta sobie chwilowo musi dać radę, bo w weekend mnie nie ma w ogrodzie....tym razem co innego ważniejszePowiem Ci , że na rabatach trocinowych jeszcze dużo wilgoci jest tylko to co w trawie i w łące mdleje i wodę donoszęAle spokojny deszcz potrzebny nawet całą nocSzczęściara, że Ci troszkę podlało
Juzia 12:08, 15 cze 2016

No za róże to bym pewnie goniła
sylwia_slomc... 12:08, 15 cze 2016

Trawą nie ściółkuję bo mi nornice potem rujnują i podkopują
margaretka3 12:12, 15 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Deszczu zazdroszczę nas znowu bokiem obeszło, wczoraj pojedynczo podlewałam na rabatach i drzewa i krzewy co w tym roku wsadzane, reszta sobie chwilowo musi dać radę, bo w weekend mnie nie ma w ogrodzie....tym razem co innego ważniejszePowiem Ci , że na rabatach trocinowych jeszcze dużo wilgoci jest tylko to co w trawie i w łące mdleje i wodę donoszęAle spokojny deszcz potrzebny nawet całą nocSzczęściara, że Ci troszkę podlało

I z tej odrobiny się cieszę, choć krzewy to raczej tego nie poczuły, nie mówiąc o drzewach.
Nie zazdroszczę Ci podlewania.
U mnie nornice już się trochę uspokoiły. Mam nadzieję, że będzie ok.
margaretka3 12:12, 15 cze 2016

Juzia napisał(a)
No za róże to bym pewnie goniła

Wiedziałam-)
Basilikum 14:17, 15 cze 2016

Mi tez sarna kiedys wszystkie kwiaty roz zjadla. Ale sie zdziwilam jak rano wyszam do ogrodu. W zeszlym roku zzarly mi borowki. Juz byly piekne zielone owoce a tu pewnego dnia gole krzaki.
teraz mam kawalek plotu ale caly ogrod jeszcze nie ogrodzony
siakowa 14:18, 15 cze 2016

jak tam pustynnki?