Prześliczna - dziękuję I przepiękne to zdjęcie białej piwonii zrobiłaś!!
Biała szałwia też super wygląda. Wszystko śliczne ... jednym słowem!!
No i zbiory truskawek imponujące
A miałam się Ciebie już ostatnio pytać i mi z głowy wyleciało, doczekałas się truskawek z tych krzaczków ode mnie?
Biała szałwia faktycznie ładna, ale jakoś pasowała by mi w innym miejscu, tam zdecydowanie wolałabym fioletowa, ale nie będę już kombinowała, widocznie tak musiało być
Różyczka u mnie dalej trwa pojechałam do ogrodniczego, dokupić jeszcze jeden krzaczek szałwi no i z pustymi rękami oczywiście nie wróciłam. Tym razem Róża wielokwiatowa 'Bonica'
A póki co to jej towarzystwo...myślę, że zgrany duet razem stworzą
A poza tym coraz ciężej dostać coś u nas lokalnie, dzisiaj pytałam o werbenę patagońską i ponoć byłam 4 osobą, która o nią pyta większości bylin w kolorze fioletu i niebieskiego wykupiona, kocimiętka schodzi jak świeże bułeczki widać moc ogrodowiska . Pozdrawiam ostatnim kwiatem piwoni.
Kamilka to już ostatnia w tym sezonie, kolejne będą ale już w przyszłym roku. Lubię mieć wszystkiego po trochę, a że z hortensjami trochę mnie poniosło, bo mam ich 23 szt to na róże wiele miejsca nie zostało a poza tym mam jeszcze do obsadzenia ok 5 metrów rabaty i koniec, tył skończony, a przodu w tym roku nawet nie ruszam. A wiadomo jesienią będę miała co robić, więc mam tylko nadzieję,że uda mi się jeszcze tylko tulipany, czosnki dosadzić i odpoczynek