Iza - zdjęcie dużo ukrywa, bo ta rabata była wtedy tydzień po rewolucji i połowa roślin była wykopana
Juzinka - do usług Może kolejne foty będą tegoroczne?
Alina - no w ogrodzie nie widziałem... Ale zawsze możesz sobie kupić w markecie cebulowe
Madzen - no nie masz wyjścia
Angelika - mi ta zima jest naprawdę na rękę, niby chciałbym już ciepło, ale jak pomyślę o pisaniu pracy to... wolę siedzieć w domu Aktualnie wykorzystuję ostatnie dni urlopu i ferie - zbieram siły na następny semestr
Witaj Tak jak Gosia napisała wałowanie już teraz nic nie da, bo ziemia zdążyła już osiąść. Zostaje Ci albo dosypanie ziemi w dołki i dosiewka albo założenie trawnika od nowa...
Masz na mysli siną? Moje kostrzewy wiosna wyskubuję z suchych ździebelek a dopiero po kwitnieciu gole na krótko
Kostrzewy będa jednak czekac w kolejce na III ture.
1.Najpierw zetne seslerie, molinie, carex Montana, hakonechloe, bo bardzo wczesnei startują
2. Przytne miskanty
3. Wyskubie kostrzewy
4 rozplenice , stipy i parire fire
5. Gdy naprawde bedzie cieplo obetne carexy zimozielone (morrowi variegata, evergold, golden bowles)
2000 mamy - a krokusów nadal niet
Pamiętasz kiedy ruszają kostrzewy? Moje poległy pod śniegiem i je znów ogolę na łyso, pytanie tylko czy koniec marca to nie za późno???
Zmiany cały czas nam towarzyszą, ja po prostu planuję dalszy rozwój. Uważam, że ten kto stoi w miejscu się cofa - a swoje życie mam zamiar wycisnąć jak cytrynę Ot, taki mam charakter i już
Ale... tyle tylko wyznam To forum ogrodnicze w końcu
Wyciąłem tylko trzcinniki - miskanty, molinie, kostrzewy, turzyce zostawiam na kwiecień tudzież koniec marca.