Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ewy :) 10:19, 31 maj 2016

Do góry
Wiosna ciąg dalszy..

Magnolia Susan

Piwonia drzewiasta, ta zawsze startuje pierwsza Zdjęcia z 8 maja.

Anulajda w raju 10:12, 31 maj 2016

Do góry
Gartentraume
Ogród tworzony z pasją 10:12, 31 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

A tak odbiegając od pogody, zakwitła różowa piwonia.

Piękna piwonia. Mocno pachnie?
Wiesz Karolu, że niestety moje siewki berberysa okazały się być chwastami Szkoda
Ogród Ewy :) 10:12, 31 maj 2016

Do góry
Nowe drzewa w ogrodzie Czas na tworzenie wyższego piętra, ambrowiec na pniu 2 miłorzęby, czerwony klon i 2 platany też na wysokich nogach Zapomniałam o wiązie werdei Ma być parasolką dla róż
Wiąz ma na razie tymczasową podpórkę.

powyżej platany, poniżej ambrowiec
Dwa ogrody 10:11, 31 maj 2016

Do góry
Kasya, to margerytka chyba, jeszcze mam w jasnym różu. Piwonie nie wszystkie zakwitły, a cztery w tym roku nie mają pąków, bo młode.
Doniu
i jeszcze raz z bliska, to ich czas

różane pączki pękają błyskawicznie, powinnam znaleźć czas przed wieczorem aby choć róże obfocić
Renia - Rozark, to ujęcie dla Ciebie, o jej pokroju rozmawiałyśmy

pierwsza w ub. tygodniu w pełni rozwinęła pąk angielka nn

a to świeżynka zdobyta dzięki Małgosi, przedstawiam Rose de Tolbiac

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 10:11, 31 maj 2016

Do góry
DS-Solar eclipse

DS-Women

Harlequin blue

Lolita

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:09, 31 maj 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Reniu, nasionka tej stipy zamawiam
Prześlicznie u Ciebie, jesienne zmiany zdecydowanie wyszły na plus (znaczy się w moim odczuciu). A pokażesz różankę? Przywrotnik i kocimiętka już tam się chyba fajnie rozrosły.

Jak tylko zawiąże nasiona to nie ma sprawy, sama chce jeszcze raz wysiać. Widze, że ona też nie lubi mokro mieć zimą, bo tam gdzie deszcz ją dosięgał marnie rośnie. Zimująca stipa to coś też dla mnie
Cieszę się, że mówisz, że jest lepiej, ale już wiem co przydałoby się zmienić, ulepszyć... A takie ciągłe przesadzanie źle wpływają na rośliny niestety... Zdjęć różanki nie mam w całości, róże marniutkie na razie. Jakieś pojedyncze pączki.
Organizuje podpórkę dla ostróżek, bo patyki się nie nadają... patrz na moje wczorajsze próby...

Jak piwonie zakwitną może całościowe zdjęcia zrobię... Pastella nawet ma kilka pączków

Przywrotniki dzieliłam i skromnie wyglądają, a liczyłam, że fajnie "nogi"piwoniom zasłonią...

Większość szałwii też zmarnowana, dopiero się zbiera wszystko, ale przez to przesadzanie efektu nie będzie w tym roku... To jedna z lepszych kępek...

A wiesz, opowiem Ci jak to sobie ukorzeniłam mnóstwo hortensji. Rok temu jakoś nie zakwitły. W tym roku wiosną ładnie przycięłam, patyczków w ziemię zawsadzałam, pięknie się ukorzeniły Normalnie pikuś takie ukorzenianie hortensji. Żaden problem przecież
Tylko że hortensje zakwitły teraz i są krzewuszkami Wiesz, ile ja mam sadzonek krzewuszek???

No widzisz... Mi najlepiej anabelki wychodzą. Miałam mnóstwo patyków, a może kilka sztuk się ostało, a miałam takie hortensjowe plany....
Typografia ogrodu 10:06, 31 maj 2016

Do góry
Patrzac na fotki Edyty poszlam obejrzec swoje...i co mam powiedziec?
Te biale robaczki to przedziorki?w ubieglym roku objawy ich bytowania byly ale ich samych nie widzialam.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:05, 31 maj 2016

Do góry
i problem z identyfikacja co wsialo

byl sobie carex ice cream, ktory dobre przezimowal ale wyroslo w nicm cos takiego o zielonych lisciach
charakterystyczne sa wypukle prązki na tych lisciach, nie wiem czy to widac...

i jeszcze ponawiam pytanie co to za trawka podoba do kostrzewy..moja kostrzewa wyglada troche inaczej
rosnie dziko na lesnej dzialce znajomych

Ogród Ewy :) 10:05, 31 maj 2016

Do góry
Wiosenne kwiaty, takie jak u wszystkich

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 10:04, 31 maj 2016

Do góry
I kilka kwitnień u mnie

Anfisa

DS-Hawaiian party

Carioca

DS-Grace

DS-Nieznyj Angel

DS-Roksolana
Moja działka na Dębowym Lesie 10:03, 31 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Piękny kącik wypoczynkowy Aniu. Mam nadzieje, że teraz szybko pozbędziesz sie kaszlu i będziesz mogła wreszcie wypocząć. Kotki bardzo szkoda, dobrze, ze dała radę.

Ja ja patrze na inne wymuskane ogrody, tarasy,to można w kompleksy się wprawić.Ale każdy tworzy na ile może.
U mnie na razie musi być tak.Marzy mi się jeszcze dużo rzeczy inaczej.ale na razie to marze4nia.A marzenia sa po aby się spełniały
Choróbsko opuszcza ale bardzo powoli.Najgorszy ten duszący, dudniący po uchach kaszel.

Ogród Ewy :) 10:00, 31 maj 2016

Do góry
No chyba trzeba rozpocząć sezon 2016

jakoś nie miałam czasu i tak mijały dni i wydawało mi się, że nie ma sensu pokazywać starych zdjęć, więc zwlekałam i zwlekałam...

Postaram się jakoś nadgonić czas i wrzucę zaległe zdjęcia wiosenne i postaram się być na bieżąco mam nadzieję, że się uda

To teraz starocie z wczesnej wiosny :

Magnolia soulengana, ją już znacie, ale coraz większa jest

Pojawiła się też nowa magnolia Gienie Tu jej pierwsze kwiaty, krzaczek ma koło 1,20 ale miał ponad 20 kwiatów, ciekawe są, do tej pory pokazuje pojedyncze kwiaty, co bardzo mnie zaskakuje

Dla odmiany czas na zmiany... 10:00, 31 maj 2016

Do góry
Przywrotnik ostroklapowy jest obłędną rośliną. Na żadnej z roślin kropelki wody nie wyglądają tak znakomicie, poza tym gdy kwitnie twory piękną mgiełkę limonkowych kwiatków.
Dodatkowo jest świetną rośliną maskującą. U mnie zakrywa dekiel studzienki rewizyjnej

Serdecznie pozdrawiam magdai kiedyś madzioskoczek ))
Anulajda w raju 09:58, 31 maj 2016

Do góry
Queen zaczyna a pachnie cudnie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:58, 31 maj 2016

Do góry
Marie forty rozlozysta a Grandiflorum idzie do gory
osobno i razem

bardzo polecam Grandiflorum dla poczatkujacych, to rodek o slicznych lisciach, bezproblemowy i szybko rosnacy

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 09:57, 31 maj 2016

Do góry
witam wszystkich "ogrodomaniaków",
dołączyłam do WAS wczoraj i od razu pochłonął mnie wirtualny spacer po Waszych ogrodach - jestem urzeczona,
dzisiaj chcę Was powitać i krótko przedstawić się,
jestem Ela i uwielbiam ogrody, sama czynnie bawię się w tym temacie od około 1998 roku kiedy to, przejęłam we władanie ogród przy moim rodzinnym domu,
był to "las" drzew i krzewów owocowych, upraw warzywnych i kwiatów, bylin etc. wszystko w ogromnym nieładzie, mój śp. tatuś hodował każdą samosiejkę, stąd ten gąszcz,
z wszystkiego zostawiłam tylko 5 jabłoni, z których 3 obniżyłam poprzez ścięcie korony, 3 wiśnie, 1 gruszę,
najpierw na całości posiałam trawę (ok. 800m2), później powstał staw i kolejne rabaty, plamy, zakątki... wiecie jak to jest
przez te wszystkie lata ciągle coś sadzę, zmieniam, ulepszam, wprowadzam lub likwiduję... jednocześnie uczę się wszystkiego, ponieważ jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie,
na koniec życzę wszystkim Wam duuuużo szczęścia... chociaż to niepotrzebne, bo pewne przysłowie chińskie mówi:
" Chcesz być szczęśliwy przez godzinę- upij się.
Chcesz być szczęśliwy przez rok- ożeń się.
Chcesz być szczęśliwy przez całe życie- załóż sobie ogród."
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:56, 31 maj 2016

Do góry
bede zanudzac jednym powojnikiem bo poki co tylko jeden kwitnie
Lifting starego ogródka 09:55, 31 maj 2016

Do góry
Jedynie mam jeszcze takie ślicznotki
Dla odmiany czas na zmiany... 09:54, 31 maj 2016

Do góry
a tak wyglądała na samym początku...

to były początki...pamietam, że ta rabatę zrobiłam za "urodzinowe", które dostałam od Teściowej...hhahah...był szał.....a kulki jakie małe...a tymi ciemnymi żurawkami, wtedy wówczas nie wiedziałam, ze to Purple Palace, obsadziłam całą rabatę z perwoskią....czyli z kilku sztuk wyszło kilkadziesiąt...klon również zmienił wejściówkę...a;e dalej na froncie rządzi...przesadzałam go kilka tygodni temu....w zasadzie tylko Little Bunny nie przeżyło...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies