Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy song 17:12, 13 maj 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Oliwko, szukaj jarmużu, bo to samo zdrowie u mnie pierwszy raz to warzywo. Ogóreczki i cukinię siej...ja wcześniej moczę nasiona i jest wtedy szybciej. Idę do Ciebie zobaczyć co w skrzyniach

Mam 2 miłorzęby, zaczynało się pięknie i klapa; przymroziło im listeczki jak było tak zimno...odbijają powoli i trochę to martwi, że nie doczekam falbanek. Tak wyglądały jeszcze niedawno

Jutro pokażę stan obecny.

Bardzo szkoda, one jakoś bardzo wrażliwe, moje w tym roku tez jak pokurcze wyglądają, natomiast drzewa nie, normalnie sobie radzą. Marikeny to chyba arystokraci
Ogrodowy song 17:11, 13 maj 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 17:11, 13 maj 2016

Do góry
blyxa napisał(a)

Wyszło rewelacyjnie i bardzo elegancko!

Dziękuję.
Na kilka najbliższych dni, ponieważ u mnie nie jest pogoda, jak w całej Polsce, tylko zawsze na opak, pomidorkom zrobiłam parawan. Potem zdejmę.
Na patyki wbite w ziemię umocowałam kawałek folii z trzech stron

I tak sobie pomyślałam, ze fajnie by było mieć taki namiot pomidorowy, ale nie mam miejsca ...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:06, 13 maj 2016

Do góry
Johanka, pocieszaj się cytatem z wypowiedzi Pszczółki: "Lepiej zakładać ogród od podstaw niż przerabiać stary ogród". Masz duże pole do popisu.
Donice wpasowały się kolorystycznie i co najważniejsze- są lekkie, a z ziemią możliwe do udźwignięcia. Lawendę uprawiam w gruncie. Rozluźniłam tylko glebę piaskiem i podsypałam wapnem.
Załóż tu sobie ogrodniczego bloga. Będziesz mieć świetną pamiątkę, a i fachowych porad mnóstwo pod ręką.
Donice dzisiaj

Bratki wymieniłam na dalie i pelargonie z czymś zwisającym
W kamiennym kręgu od początku 17:06, 13 maj 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Inne widoki

Piękne widoki ta kalina chyba z tych pachnących
wyciągnęłam tulipany twoim sposobem, część jeszcze mi została, ale nie wyrabiam się z niczym; Aniu pięknie, czy raz lepsze czy gorsze i tak stale rzeka tulipanów u ciebie
Ogródek Iwony II 17:06, 13 maj 2016

Do góry
Po lewej stronie jest rabata bylinowa żółto - niebieska.

Na wprost posadziłam patyczki hortensji annabel i przed nimi truskawki.

Może będą annabelki, jak się uda
A truskawki posadzone 10 dni temu kwitną W rogu rośnie klon Crimson Sentry

Potem skrzynki kompostowe... Na jednej, którą przykryłam ziemią, posadziłam fasolkę. Korzyść podwójna dla kompostu, który ma czas na rozłożenie się i fasolki. Podlewane - korzyść obopólna
Potem dwie skrzynki warzywne: w jednej ogórki, w drugiej potrzebne warzywka.

Dostałam szczypiorek od Gor - Ani. Posadziłam Aniu - dziękuję
I na końcu, a raczej na początku 7 krzaczków pomidorków, dzieli rabatkę z forsycją, która została tu na życzenie e-Ma
Ogrodowy song 17:05, 13 maj 2016

Do góry
Z dzisiaj..do albumu wiosennego

Asi ogródek pod świerkami 16:59, 13 maj 2016

Do góry
Aktualności ☺
Po prostu ogród... 16:56, 13 maj 2016

Do góry
Tulipany kończą już swój czas, a jeszcze nich nie pokazałam

Mój mały ogródek 16:53, 13 maj 2016

Do góry
Janku dziękuję. Klonik rośnie w słońcu może będzie czerwony.może to poprzecinac
Ogródek Iwony II 16:48, 13 maj 2016

Do góry
Wczoraj udało mi się wysypać kamyczek wokół skrzyń. Troszkę zabrakło, mogłoby być go więcej. Jak leżał we workach, wydawało się, ze jest go sporo. Zbyszek przyjechał wieczorem i nie wierzył, że cały kamyczek wykorzystałam. Sam poszedł za garaż szukać, czy czegoś nie pominęłam i nie zostały worki. Nic nie było Wszystko wysypane
Na przedniej rabacie miały być berberysy, różowa szałwia i sesleria. Niczego na razie nie ma. Ogrodowisko wykupiło.
Zatem posadziłam tam tymczasowo pomidorki. Moje pierwsze w życiu. % krzaczków koktajlowych , jakiś malinowy i bawole serce. Bynajmniej miejsce wykorzystam, bo trzeciej skrzyni nie dostałam i miejsca na warzywka mam za mało.
Potem muszę się doszkolić, jak pomidorki prowadzić, bo nigdy tego nie robiłam

Trawka powoli wschodzi.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:45, 13 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dzięki

Pracowity bzyczek..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:44, 13 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

A ja lubię ten zapach
Piękną masz, u mnie za dużo pociachał i kwitnie górą i na drucie; piwonią się zachwycam, piękna, na moje czekam, tuz tuż;
co do ogrodu, dojrzały jest inny, ale też chyba więcej pracy w nim, jak w młodym.

Mnie ten zapach dusi i przytłacza..

Druga glicynia już też kwitnie, ale kolor niewidoczny.. i ma liście z kwiatami..

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:39, 13 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Gosiu, Jolu, podeślijcie trochę wilgoci! Wszystko ;posiane, bez podlewania zaskorupi się mi ogród na słońcu od rana do wieczora,

Dziękuję za odwiedziny.

Jejku...ależ widoki i zapachy, orliki śliczne, chyba mamy takie same czyzby pofrunęły i tu i tu
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:39, 13 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Aniu dziekuje
za to, ze padajac na nos i kosztem snu pokazujesz nam te swoje skarby. Wiem ile czasu zajmuje zrobienie fotki i wgranie jej na O
cmok cmok

orliki mutantyy mnie dzis zachwycily, wogole odkrywam dopiero te rosliny i bardzo mi sie podobaja. mam kilka i zaczynaja kwitnac

To obrazek z pontyjskiej.. już kwitnie..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:37, 13 maj 2016

Do góry
mikina34 napisał(a)

Aniu,
masz racje, powinno być , ale na tej mojej wsiowej Majówce ani elegancko, ani ten przedogódek nie aspiruje to elegancji ...nie mieszkamy tam, przynajmniej na razie, bo domek drewniany (niby może być całoroczny, ale jeszcze kuuuuuupa roboty do doprowadzenia do stanu używalności). na razie walczę i wyżywam się na zielono

Zdjęcie jest z 3 kwietnia, jeszcze goło, wrzosy przycięte, kalifornijska poszła precz na tył i teraz jest pusto...coś na jej miejsce by się zdało - w samym rogu. Jak widać nawet ogrodzenie prowizoryczne coby psiaki nie zadeptały roślinek na amen

Ja bym na środku w głębi posadziła jakieś ładne drzewko, które kolorem odetnie się od koloru tujek. Potem coś na średnie piętro. Zlikwidowałabym też ten "nagrobek" z wrzosami.. tzn wrzosy bym zsotawiła i koniecznie na podwyższonej rabacie, ale nadałabym jej inny kształt ..połączony z jakimiś nasadzeniami..

Na środku widzę jakiegoś iglaczka, po lewej drzewko, po prawej też coś rośnie (za ogrodzeniem dla piesa). Napisz mi co tu masz i jaki jest wymiar tej rabaty. Do płota. W wolnej chwili się zastanowię co tu by pasowało I jaka to wystawa, jaka masz tu ziemię?? Czy dobrze rozumiem, że koreanki już tu nie ma???
Ogródek Iwony II 16:34, 13 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka ja najbardziej jestem zadowolona z rozplenic Hameln i miskantów ML. Jeden miskant na sześć nie wypuszcza, ale daję jeszcze mu czas. Dokupiłam 4 sztuki do posadzenia w inne miejsca, najwyżej jak nie ruszy to podbiorę. U mnie już trawy są w sprzedaży

Matko kochana, Mirelka miałaś noc nieprzespaną.

Podoba mi się Hameln, ale jej nie mam. Rok temu wysiewałam ją, ale wzeszła i zanim się zebrała, była zima. A zimy nie przeżyła. Z trawami zaczynać muszę od nowa. Ale też nie będę kupować drogich traw, jak niektóre szkółki mają wypasione ceny. Żebym jeszcze wiedziała, ze jak kupię i posadzę, to będą rosły...
Udało mi się wysiać Moundry. Mam 6 sadzonek. Jedna już powędrowała na rabatkę, pozostałe w najbliższych dniach

Najgorsze, że u mnie stacjonarnie nie ma miskantów
Musze szukać dalej ... Nawet rok temu był z nimi problem ...
Ukojenie 16:33, 13 maj 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Moje bzy. W tym roku zaplanowalam postrzyzyny odmladzajace.

No kochana, jaka perfumeria pod nosem
Ukojenie 16:33, 13 maj 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Zdjecia wczorajszych efektow:

Rany, ależ pracy, jakie fajne efekty
Od nowa ... na przekór wszystkim 16:27, 13 maj 2016

Do góry
Tak to już z tymi dziećmi jest. Każdy wychowuje według swojego uznania, znam przypadek gdzie osmiolatek siedzi na głowie mamie, a ona po kątach płacze bo nie radzi sobie z nim. Ale jak jej maz zwracał kilka lat temu uwagę na błędy wychowawcze to od razu byla kłótnia miedzy nimi.

Zobaczcie jakie dostałam dzisiaj sadzonki od Joli

Lecę sadzić

Jola 1000 buziakow
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies