Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:45, 10 cze 2016

Kacha123 napisał(a)
Gosiu, co zajrzę do Ciebie, to oczopląsu dostaję Masz piękne róże i orliki.
Warzywnik katalogowy. Cudownie się Twój ogród zmienia.

Kasiu bardzo dziękuję. Orliki piękne ale niestety za krótko kwitną . Co innego róże i piękne i dłużej znacznie można się cieszyć kwiatem. Ale Twojemu ogrodowi i tak nie dorównam i nawet się nie staram bo każdy jest inny i tak trzymać . Pozdrawiam gorąco
Gocha 09:49, 10 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Gosiu dla mnie faworytkami są: Queen of Sweden, Eglantyna, Royal Jubilee, Artemis, Pastella Uwielbiam białe i blado różowe róże Świetna masz kolekcję

Amelko ja w ten szpaler Królowej Szwecji dałam dla urozmaicenia tę ciemną i różową a Artemis to tak z przypadku. Ale zastanawiam się mocno nad tym czy w przyszłym roku nie zmienić żeby był cały szpaler Queen of Sweden- bedę ją obserwować i jak się na niej nie zawiodę to może tak zrobię tym bardziej że tam dojdzie kolor liatry i rozchodników- ale chyba też w miarę stonowane te kolory będą.
amelia_b 10:14, 10 cze 2016

oj taki cały szpaler tych róż by pięknie wyglądał na Twojej różance, bo o tym miejscu myślisz?
Gocha 11:20, 10 cze 2016

amelia_b napisał(a)
oj taki cały szpaler tych róż by pięknie wyglądał na Twojej różance, bo o tym miejscu myślisz?

Amelia myślę o tej nowej rabacie RRR - różano-rozchodnikowo-rozplenicowej, przy domu od strony południowej. Tam mam 5 szt. Queen of Sweden i 3 inne róże i chyba te inne zamienię na Q of S i jeszcze jest miejsce na 2 nowe sztuki. Czyli że muszę wiosną dokupić znowu 5 szt. Królowej i w sumie byłoby wtedy na tej rabacie 10 sztuk jednakowych róż. Sprawa do przemyślenia. Tylko troche mi szkoda że ta rabata jest tak z boku domu i muszę do niej specjalnie pójść żeby ją podziwiać. I trochę drzewa robią na niej cień ale to może dobrze żeby nie była za duża patelnia
amelia_b 14:16, 10 cze 2016

Gosiu gdzieś na forum czytałam że masz, albo miałaś bo to dość dawno było Wiązówkę bulwkową? dziś zakupiłam sobie bo nie mogłam się oszpeć tym malutkim białym kwiatuszkom ona bardzo kłopotliwa jest?
Gocha 17:19, 10 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Gosiu gdzieś na forum czytałam że masz, albo miałaś bo to dość dawno było Wiązówkę bulwkową? dziś zakupiłam sobie bo nie mogłam się oszpeć tym malutkim białym kwiatuszkom ona bardzo kłopotliwa jest?

Amelia faktycznie miałam wiązówkę- dostałam siewkę od sąsiadki. Kwitła ale kwiat utrzymywał się bardzo krótko i gdzieś mi później zanikła ale jakoś się tym nie przejęłam więc chyba u mnie nie była zbyt ładna. Ale na forum pokazują takie całkiem ładne więc pewnie Twoja taka będzie
Gocha 17:30, 10 cze 2016

Coś smacznego dla ciała
Gocha 17:38, 10 cze 2016

Rabata kulkowa dostała w końcu przykrycie z kory- jak robiłam zdjęcia to jeszcze ostatni kawałek w liliowcach nie był przykryty ale wczoraj M. juz dokończył całość
Gocha 17:47, 10 cze 2016

Te lilie zaczęły jako pierwsze- to z tegorocznych zakupów internetowych
Gocha 18:07, 10 cze 2016

Naparstnice